ZAMKNIJ Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
CLARIS ULTRA
producent: Everpure
Filtry do wody
Claris Ultra Filtry do wody

Niezrównana technologia filtrowania (zgłoszona do opatentowania)

Wraz z wprowadzeniem filtrów do wody Claris Ultra, firma Everpure oferuje nowy standard technologii filtrowania wody, zapewniając nieosiągalną wcześniej możliwość dokładnej kontroli osadów kamienia I kwasowości.  Seria nowych filtrów Everpure Claris Ultra pozwala znaleźć równowagę między ochroną urządzenia a osiąganiem oczekiwanej jakości parzonej kawy, espresso, innych gorących napojów i lodu. Uzyskuje się to dzięki umiarkowanemu poziomowi kwasowości, odnosząc się do norm wody pitnej UE.

Claris Ultra dzięki swej nowej technologii jest pierwszym filtrem na świecie, który efektywnie łączy zmniejszenie twardości, stabilność w minerały i ograniczanie korozji poprzez utrzymanie kontrolowanego niskiego poziomu kwaśnych węglanów w wodzie.

W rezultacie Everpure Claris Ultra dostarcza najlepszej jakości wodę do napojów gorących i kostkarek, jednocześnie  zapobiegając odkładaniu się kamienia i korozji części metalowych, wszystko w najszerszej skali poziomów twardości wody.

Technologia zaworu DUOBLEND – najwyższa dokładność

Tylko nieliczne z dostępnych na rynku filtrów zmiękczających z zaworem mieszającym by-pass spełniają wymagania żywnościowe co do dokładności i powtarzalności. Różne ilości przepływającej wody, skoki ciśnienia wywołane poborem do wielu urządzeń mocno osłabiają proporcje mieszania, jeżeli zastosowano niewystarczającą technologię by-pass w filtrze. W rezultacie poziom minerałów, alkaliczność i kwasowość węglanowa mogą się znacznie zmieniać. Z tego powodu Everpure Claris ULTRA stosuje zawór DUOBLEND® z jego unikalną technologią stabilizowania ilości minerałów.

DUOBLEND® to zgłoszona do opatentowania technologia składająca się z wzajemnie zależnie pracujących podwójnych zaworów. Zapewnia to stabilną i dokładną proporcję mieszania wody dla każdego zastosowania. W rezultacie, Everpure Claris ULTRA zabezpiecza utrzymanie najbardziej stabilnej proporcji mieszania wody w celu zapewnienia właściwego poziomu twardości, alkaliczności i kwasowości w filtrowanej wodzie.

Wysoka żywotność urządzenia – niskie koszty użytkowania

Claris ULTRA został specjalnie zaprojektowany do usuwania zanieczyszczeń z wody, takich jak niepożądany smak I zapach. Dodatkowo stabilizuje poziom minerałów dla zwiększenia wydajności urządzeń do gorących napojów i kostkarek oraz zmniejsza dzięki temu koszty operacyjne ich użytkowania. Czas użytkowania i koszty utrzymania urządzeń do gorących napojów i kostkarek pracujących na najwyższej wydajności zależą od zdolności systemu filtrowania do zbalansowania ilości minerałów tak, aby skutecznie chronić urządzenie przed problemami związanymi z jakością wody. Zmniejszenie i stabilizacja twardości to tylko część zagadnienia. Filtry do zastosowań spożywczych powinny również wpływać na kwasowość w wodzie, która jest podstawą dla przygotowania idealnych napojów gorących oraz zmniejsza korozję delikatnych części metalowych urządzenia. Claris ULTRA spełnia wszystkie te wymagania i oferuje bardzo niskie koszty użytkowania. Dostarcza idealnej jakości wodę do przygotowania żywności, zapobiega problemom związanym z jakością wody i jest niezwykle prosty w obsłudze.

Twardość wody oraz twardość tymczasowa (alkaliczność) – jedna z części całkowitej twardości wody powodująca osadzanie się kamienia – posiada największą zawartość minerałów w ogólnodostępnej wodzie do picia. Z tego powodu filtry zmiękczające są tak szeroko używane w przemyśle spożywczym. Jako że bezpieczna i dobrze smakująca woda wymaga specyficznej i zbalansowanej kompozycji minerałów, filtry zmiękczające powinny mieć możliwość regulowania twardości zależnie od zastosowania filtrowanej wody.

Zbalansowana alkaliczność dla uzyskania najlepszego smaku kawy, perfekcyjnej cremy i przeźroczystego lodu.

Przy kawie, ważne jest zachowanie specyficznych minerałów i zbalansowanie poziomu alkaliczności wody dla wzmocnienia smaku kawy i lepszego zaparzania napoju. Co więcej, niewłaściwy poziom alkaliczności może prowadzić do powierzchniowej kwaśności i w wyniku tego słabą cremę w espresso i stłumiony smak napojów. Zbyt mało lub za dużo wapnia lub magnezu wpływa na jakość napojów i prowadzi do osadzania się kamienia w urządzeniach.

 

dodaj komentarz

Uwaga! Komentarze pojawiają się na stronie po zaakeptowaniu przez administratora strony:

Komentarze:
Ten produkt nie był jeszcze komentowany.
              
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
DOTACJE NA INNOWACJE INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ
KOSZYK ZAPYTAŃ
W koszyku zapytań są następujące produkty:
Wyślij zapytanie. Nasz konsultant skontaktuje się z Tobą.
Uwaga!
Administratorem danych osobowych jest Primulator Sp. z o.o. primulator@primulator.pl Dane osobowe przetwarzane są w celu udzielenia odpowiedzi na Pana/Pani pytanie, w tym w celach marketingowych, na podstawie Pana/Pani zgody (art. 6 ust.1 lit. a) RODO). Dane będą przetwarzane przez czas potrzebny na udzielenie Panu/Pani odpowiedzi lub dłużej, jeśli taka potrzeba wynikać będzie z okoliczności Pani/Pana pytania. Przysługuje Panu/Pani prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych. Zgodę na przetwarzanie danych osobowych można cofnąć w każdej chwili, lecz pozostanie to bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale bez podania adresu e-mail nie będziemy mieć możliwości udzielenia odpowiedzi na Pani/Pana pytanie.
* pola obowiązkowe
Do porównywarki możesz dodać maksymalnie dwa modele tego samego produtku:
Do porównywarki możesz dodać maksymalnie dwa modele tego samego produtku:
PORÓWNAJ
Do porównania dołaczyłeś następujące produkty:

BUDOWA NOWEJ SIEDZIBY

22 czerwca, 2016

Film przedstawiający proces powstawania biurowca przy ulicy Lodowej w Łodzi.

10 marca, 2016

Na początku grudnia 2015 roku Primulator Łódź wprowadził się do nowej siedziby na ulicy Lodowej 128. Zapoczątkowana w czerwcu 2014 r roku budowa biurowca klasy A+, została zakończona na początku listopada 2015 r.

              
Uwaga!
zamknij