ZAMKNIJ Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
ROASTER 106
producent: Selmi
Profesjonalna palarka do kawy Selmi Roaster jest wyposażony w oryginalny i opatentowany system vertiflow®, który wykorzystuje gorące powietrze do palenia kawy.
Palarka do kawy Selmi roaster 106

Palenie kawy nigdy nie było tak proste!

Selmi Roaster 106 to urządzenie o dużej wydajności, które zostało zaprojektowane do ciągłej pracy. Jest to model o jednorazowym wsadzie 6kg i może wypalić w ciągu godziny 40 kg kawy lub suszonych owoców. Maszyna używa oryginalnego i opatentowanego systemu VERTIFLOW. System ten został opracowany specjalnie do równomiernego wypalania kawy, ale także z powodzeniem znajdzie zastosowanie w cukiernictwie w prażeniu orzechów laskowych, migdałów czy pistacji. Maszyna posiada szereg programów, które kontrolują temperaturę powietrza używanego do wypalania. Poprzez sondę umieszczoną wewnątrz komory palenia kontroluje temperaturę produktu, która wpływa na finalny czas palenia. Program może zostać dowolnie skonfigurowany w zależności od rodzaju ziarna kawy czy typu orzechów tak, żeby za każdym razem uzyskać tą samą jakość wypalenia.

• Innowacyjny system wypalania Vertiflow. Patent SELMI!
• Wypalanie kawy w ciągu 12 minut.
• Wypalanie orzechów laskowych, migdałów i pistacji w czasie ok. 4 - 7 minut.
• Praca w trybie ciągłym (wypalanie/chłodzenie).
• Ergonomia. Łatwy dostęp do czyszczenia i mycia poszczególnych elementów urządzenia.
• Oddzielny wentylowany bęben do chłodzenia produktu (w ciągu 3 minut chłodzenie do 6 kg produktu).
• Zintegrowany pojemnik na łuski z kawy.

O co chodzi z paleniem kawy?

Surowcem dla kawy, którą kiedykolwiek piliśmy jest tzw. kawa surowa czyli zielona. Zanim zmielimy i zaparzymy w ekspresie do kawy, ziarna kawy muszą zostać wypalone. Jest to bardzo ważny proces, gdyż w sposób kluczowy wpływa na jakość napoju. Do tej pory wypalenie kawy było bardzo skomplikowane. Proces ten wymagał ogromnej specjalistycznej wiedzy oraz dużego doświadczenia. „Roaster Selmi” umożliwia palenie kawy praktycznie każdemu, gwarantując najwyższą jakość oraz stabilność wypalonej kawy.

Dlaczego mam palić kawę samemu?

Jest to szansa na wygenerowanie bardzo dużych dodatkowych dochodów na bazie już funkcjonującej działalności. Kilogram wysokiej jakości surowca - kawy zielonej, kosztuje ok. 25 zł. Jeżeli sprzedajemy 5 kg kawy dziennie po miesiącu możemy zaoszczędzić nawet 10 000 złotych! Kalkulacje zwrotu inwestycji są dostępne u PH firmy Primulator.

 Czy paląc kawę dostaję coś jeszcze?

  • Wypalając samodzielnie kawę, bardzo prosto można stworzyć własną oryginalną mieszankę, dostępną tylko we własnych punktach. Dzięki temu oferta kaw staję się bardziej atrakcyjna, ekskluzywna, wyjątkowa i dostępna tylko we własnych lokalach.
  • Paląc kawę na własny użytek możemy zapewnić naszym klientom świeżość i jakość kawy, która jest niemożliwa w przypadku innych kaw.
  • Każdy kto pali kawę na swoje potrzeby ma pełną kontroluję całego procesu powstawania kawy. Od wypalenia przez zmielenie i zaparzenie.
  • Również jest szansa stać się beneficjentem elitarnego rynku „Speciality Coffee”, gdzie zdecydowana większość kawiarni odnosi bardzo duże sukcesy w biznesie kawowym.  

Dla kogo jest roaster?

Palarka do kawy Selmi jest dedykowana dla każdego punktu gastronomicznego lub sieci kawiarni czy cukierni, która sprzedaje więcej niż 3 kg kawy dziennie.

Czy to jest trudne?

Proces palenia nigdy nie był tak prosty. Wszystkie parametry ustawia się za pomocą 6 przycisków. W ciągu godziny palenia uzyskujemy 5 kg upalonej kawy. Firma Primulator i partnerzy zapewniają fachową pomoc przy tworzeniu mieszanki i szkoleniach z obsługi.

Wnioski: Palenie kawy na własne potrzeby to całkowicie nowy biznes, zgodny z najnowszymi trendami w „Coffee business”, wykorzystujący potencjał bieżącej działalności gastronomicznej.

Model Roaster 106
Waga 160 kg
Zasilanie 400 V
Moc 15 kW
Metoda wypalania system vertiflow®
Wielkość wsadu 0,5 kg - 6 kg
Czas palenia kawy 10 - 15 min. (40 kg na godzinę)
dodaj komentarz

Uwaga! Komentarze pojawiają się na stronie po zaakeptowaniu przez administratora strony:

Komentarze:
Ten produkt nie był jeszcze komentowany.
Opatentowany system vertiflow®, który wykorzystuje gorące powietrze do palenia kawy.
System wypalania kawy Vertiflow®
System wypalania kawy Vertiflow®
Opatentowany system vertiflow®, który wykorzystuje gorące powietrze do palenia kawy.
              
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
DOTACJE NA INNOWACJE INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ
KOSZYK ZAPYTAŃ
W koszyku zapytań są następujące produkty:
Wyślij zapytanie. Nasz konsultant skontaktuje się z Tobą.
Uwaga!
Administratorem danych osobowych jest Primulator Sp. z o.o. primulator@primulator.pl Dane osobowe przetwarzane są w celu udzielenia odpowiedzi na Pana/Pani pytanie, w tym w celach marketingowych, na podstawie Pana/Pani zgody (art. 6 ust.1 lit. a) RODO). Dane będą przetwarzane przez czas potrzebny na udzielenie Panu/Pani odpowiedzi lub dłużej, jeśli taka potrzeba wynikać będzie z okoliczności Pani/Pana pytania. Przysługuje Panu/Pani prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych. Zgodę na przetwarzanie danych osobowych można cofnąć w każdej chwili, lecz pozostanie to bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale bez podania adresu e-mail nie będziemy mieć możliwości udzielenia odpowiedzi na Pani/Pana pytanie.
* pola obowiązkowe
Do porównywarki możesz dodać maksymalnie dwa modele tego samego produtku:
Do porównywarki możesz dodać maksymalnie dwa modele tego samego produtku:
PORÓWNAJ
Do porównania dołaczyłeś następujące produkty:

BUDOWA NOWEJ SIEDZIBY

22 czerwca, 2016

Film przedstawiający proces powstawania biurowca przy ulicy Lodowej w Łodzi.

10 marca, 2016

Na początku grudnia 2015 roku Primulator Łódź wprowadził się do nowej siedziby na ulicy Lodowej 128. Zapoczątkowana w czerwcu 2014 r roku budowa biurowca klasy A+, została zakończona na początku listopada 2015 r.

              
Uwaga!
zamknij