CARPIGIANI 161 T G SP

 
PRODUCENT: Carpigiani
161 T G SP

161 T G SP

Nabarowa maszyna do lodów włoskich, 1 smak, wyposażona w grawitacyjne napowietrzenie lodów,  świder R-POM, elektroniczny system kontroli konsystencji lodów, automatyczną pasteryzację,  automatyczne domykanie dźwigni wydawania lodów i głowicę STAR.


Występuje tylko w wersji Steel z panelem przednim wykonanym ze stali nierdzewnej.

Nabarowa maszyna do lodów włoskich, 1 smak, wyposażona w grawitacyjne napowietrzenie lodów,  świder R-POM, elektroniczny system kontroli konsystencji lodów, automatyczną pasteryzację,  automatyczne domykanie dźwigni wydawania lodów i głowicę STAR.


Występuje tylko w wersji Steel z panelem przednim wykonanym ze stali nierdzewnej.

pliki do pobrania
Lodowe Inspiracje
Folder j. polski
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni
Carpigiani 161 T G SP
Folder j.ang.
Zestaw końcówek STAR
Katalog j.ang.

pliki do pobrania

Lodowe Inspiracje
Folder j. polski
Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni
Carpigiani 161 T G SP
Folder j.ang.
Zestaw końcówek STAR
Katalog j.ang.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Smaki
Chłodzenie
Cylinder
Zbiornik
Rodzaj świdra
Front
Pasteryzacja
Dostarczanie mieszanki
Wydajność
Masa
Moc
Zasilanie
161 T G SP
320 mm
690 - 800 mm
856 mm
1
Powietrze
1,35 l
5 l
R-POM
Steel (stal nierdzewna)
Tak
Grawitacyjne
200 porcji (75 g) / godz.
95 kg
2,3 kW
230 V

Informacje

Maszyna do lodów włoskich Carpigiani 161 T G SP

Carpigiani serii 161 to jedna z najmniejszych na Świecie nabarowych maszyn do lodów włoskich. Funkcją automatycznej pasteryzacji wydłuża okres pomiędzy procesem mycia do 42 dni. Automat jest chłodzony powietrzem za pomocą cichego systemu kominowego. Mieszanka dozowana jest do cylindra (1,35 litra) grawitacyjnie, dzięki czemu uzyskujemy napowietrzenie na poziomie od 20 do 40%. Zbiornik o pojemności 5 litrów umieszczony jest na górze maszyny. Wydajność około 200 porcji 75 g na godzinę (w zależności od użytej mieszanki i temperatury otoczenia). Urządzenie jest sterowane za pomocą frontowego panelu i wyświetlacza informującego o temperaturze mieszanki, konsystencji, braku mieszanki itp.


świder R-POM

maszyna do lodów włoskich grawitacyjny system

 Świder R-POM
Zbudowany z jednego elementu świder dopasowujący się do ścianek cylindra. Łatwy do czyszczenia, idealny m.in. do mrożonego jogurtu.

Wersja G posiada grawitacyjny system napowietrzenia umożliwiający w naturalny sposób dodawanie powietrza do mieszanki (do 40 %). 

 

 

Konstrukcja cylindra z wbudowanym i bezpośrednim układem mrożenia
Zoptymalizowany proces chłodzenia. Szybsze zamrażanie i więcej oszczędności energii.

Mieszadło zbiornika
Zapobiega rozwarstwieniu i nadmiernemu spienianiu mieszanki jednocześnie utrzymując płynną konsystencję.

Regulowana prędkość dozowania lodów
Łatwe dopasowanie prędkości (objętości) przygotowywanych lodów.

Samodomykające się dźwignie
Uchwyt głowicy wydającej lody domyka się automatycznie. Jego zastosowanie zmniejsza straty produktów i pomaga w utrzymaniu czystości miejsca pracy.

System automatycznej pasteryzacji
System pozwalający na utrzymanie automatu do lodów i mieszanek lodowych w warunkach najwyższej higieny, co pozwala na mycie maszyny w odstępach nawet raz na 42 dni (w zależności od zastosowanej mieszanki).

Głowica STAR
Umożliwia korzystanie z opcjonalnych końcówek nadających kształt lodom włoskich oraz zestawu do monoporcji. 


OPCJE


Dowolny kształt lodów włoskich z automatach Carpigiani

Końcówki (OPCJA)
Jeszcze nigdy urozmaicenie lodów włoskich podawanych z jednego automatu nie było tak łatwe. Dzięki dodatkowemu pakietowi 18 końcówek włoskich możemy nadać unikalne
kształty lodom. Rozwiązanie to pozwala urozmaicić asortyment i poszerzyć menu o nowe, unikalne desery lodowe.


 

Końcówki do monoporcji (OPCJA)
Zestaw do produkcji deserów typu monoporzione, cannoli i dekorowania tortów lodowych. 


Lody


Lody włoskie z maszyny Carpigiani

Sorbety z maszyny do lodów Carpigiani

Kremiste lody włoskie 
Dzięki systemowi elektronicznej kontroli twardości (konsystencji) można wybrać rodzaj konsystencji lodów włoskich - od delikatnej wanilii do esencjonalnej czekolady.

Sorbety
Wybierz pożądaną konsystencję sorbetów, aby produkować wyraziste smaki z dużą zawartością cząstek włókien owoców.

Lody jogurtowe z maszyny do lodów włoskich Carpigiani

Mrożony Jogurt
Wybierz pożądaną konsystencję, aby uzyskać klasyczny mrożony jogurt lub wyjątkowy jogurtowy smak lodów włoskich.

Opcjonalne końcówki STAR - lody włoskie o specjalnym kształcie


Zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.