ZAMKNIJ Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
ST 5/18
producent: ICEMATIC
Schładzanie i głębokie chłodzenie to najlepsze naturalne systemy służące przedłużeniu okresu przechowywania żywności. Icematic wykorzystując swoje ogromne doświadczenie w chłodnictwie stworzył urządzenia mające na celu poprawę jakości i organizacji pracy w restauracjach, cukierniach, piekarniach i sklepach z lodami. Cechuje je duża moc, wszechstronność i niezawodność.




Pojemność:

• 5 pojemników GN 1/1

Rozstaw mocowań:

• 68 mm

Wydajność:

+95° C > +3°C    18 kg
+95° C > -18°C   10 kg

 Opcje:

  • Wersja dla tac piekarniczych
  • Zestaw nóżek i taca odpływowa wys 852 mm
  • Zestaw kółek
  • Chłodzenie wodą
  • Wewnętrzna konstrukcja dla tac cukierniczych i gastronomicznych o wys 10 mm
  • Komplet prowadnic do tac
Model ST 5/18
Szerokość 800 mm
Głębokość 700 mm
Wysokość 900 mm
Pojemność 5 tac GN 1/1 lub 5 EN 600x400
Szybkie schładzanie +90°C>+3°C kg 18
Mrożenie szokowe +90°C>-18°C kg 10
Zasilanie 230 V 50 Hz 1 Ph
Waga 123 kg
dodaj komentarz

Uwaga! Komentarze pojawiają się na stronie po zaakeptowaniu przez administratora strony:

Komentarze:
Ten produkt nie był jeszcze komentowany.















Cukiernictwo/piekarnictwo

•Szybkie/szokowe chłodzenie lub mrożenie zabezpiecza przed szybkim rozrostem bakterii
•Po wyrobieniu ciasta wkładamy je szybko do urządzenia, minusowa temperatura działa bakteriostatycznie.
•Po rozmrożeniu wyroby poddawane są garowaniu i wypiekaniu, dzięki temu mamy zawsze świeże wyroby cukierniczo-piekarnicze
•Polecane przy bułkach, bagietkach, ciastach drożdżowych, ciastach półfrancuskich
•Szybkie/szokowe chłodzenie do + 4 C np. syropy do nakrapiania, kremy, jabłka prażone, owoce prażone, polewy etc. zapewnia utrzymanie właściwej mikrobiologii produktu
•Szybkie/szokowe chłodzenie daje pewność, że nie rozwijają się niepożądane bakterie
•Szybkie/szokowe chłodzenie przyspiesza w znacznym stopniu pracę z półproduktem
•Dzięki szybkiemu/szokowemu zamrażaniu możliwe jest błyskawiczne wykańczanie/oblewanie, dekorowanie lub obkładanie ciast, ciastek, tortów etc.
•Dzięki szybkiemu/szokowemu chłodzeniu mamy możliwość szybkiej sprzedaży ciast pieczonych, bez konieczności przechowywania do ostygnięcia w celu krojenia/pakowania

Pracownia lodziarska

Bezpośrednio po zakończeniu produkcji temperatura lodów waha się w granicach -7/-10˚C, przy czym zawierają one ok. 30% wody w stanie płynnym. Lody włożone bezpośrednio do witryny lub zwykłej zamrażarki podlegają procesowi powolnego zamrażania wody zawartej w nich i tworzeniu się w nich makro kryształków, które niszczą ich strukturę. W rezultacie lody szybko tracą swoją kremistość, objętość (napowietrzenie), oraz świeżość smaku.

Aby uniknąć kłopotów, o których wspomniano wcześniej, należy gwałtownie obniżyć temperaturę lodów bezpośrednio po produkcji do -18˚C. To znacznie poprawi rezultaty procesu zamrażania: składniki stałe zostaną ustabilizowane, tak aby zapobiec wczesnemu topnieniu warstwy wierzchniej, która ma bezpośredni kontakt z powietrzem.
Woda w tym procesie zostanie związana w mikro-kryształki niewyczuwalne w strukturze masy lodowej.
W rezultacie otrzymamy produkt doskonały jakościowo i higieniczny, który można eksponować w temp. -13/-14˚C przez 3-4 dni bez widocznej zmiany wyglądu, smaku czy konsystencji. W temperaturze - 20˚C można je przechowywać nawet przez kilka miesięcy.

Główne zalety stosowania zamrażarek szokowych :

•Znaczny wzrost trwałości lodów
•Znaczny wzrost jakości przechowywanych lodów
•Ograniczenie strat w napowietrzeniu lodów
•Gwarantowana stała kremistość lodów
•Lepsze i bardziej efektywne wykorzystanie witryn lodowych -możliwość wyższej prezentacji lodów
•Redukcja kosztów produkcji
•Redukcja kosztów zatrudnienia








              
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
DOTACJE NA INNOWACJE INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ
KOSZYK ZAPYTAŃ
W koszyku zapytań są następujące produkty:
Wyślij zapytanie. Nasz konsultant skontaktuje się z Tobą.
Uwaga!
Administratorem danych osobowych jest Primulator Sp. z o.o. primulator@primulator.pl Dane osobowe przetwarzane są w celu udzielenia odpowiedzi na Pana/Pani pytanie, w tym w celach marketingowych, na podstawie Pana/Pani zgody (art. 6 ust.1 lit. a) RODO). Dane będą przetwarzane przez czas potrzebny na udzielenie Panu/Pani odpowiedzi lub dłużej, jeśli taka potrzeba wynikać będzie z okoliczności Pani/Pana pytania. Przysługuje Panu/Pani prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych. Zgodę na przetwarzanie danych osobowych można cofnąć w każdej chwili, lecz pozostanie to bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale bez podania adresu e-mail nie będziemy mieć możliwości udzielenia odpowiedzi na Pani/Pana pytanie.
* pola obowiązkowe
Do porównywarki możesz dodać maksymalnie dwa modele tego samego produtku:
Do porównywarki możesz dodać maksymalnie dwa modele tego samego produtku:
PORÓWNAJ
Do porównania dołaczyłeś następujące produkty:

BUDOWA NOWEJ SIEDZIBY

22 czerwca, 2016

Film przedstawiający proces powstawania biurowca przy ulicy Lodowej w Łodzi.

10 marca, 2016

Na początku grudnia 2015 roku Primulator Łódź wprowadził się do nowej siedziby na ulicy Lodowej 128. Zapoczątkowana w czerwcu 2014 r roku budowa biurowca klasy A+, została zakończona na początku listopada 2015 r.

              
Uwaga!
zamknij