ZAMKNIJ Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
JETWIP/G
producent: Carpigiani

Molekuły tłuszczu tworzące śmietanę są osłonięte z zewnątrz tzw. filmem proteinowym. Kiedy molekuły zbliżą się dostatecznie filmy te mają tendencję do łączenia się. W procesie ubijania śmietany cząsteczki zderzają się ze sobą i następuje łączenie tych osłonek, pomiędzy którymi jednocześnie zostają uwięzione cząsteczki powietrza.
Firma Carpigiani w automatach do bitej śmietany zastosowała pompę, która tłoczy mieszankę poprzez ubijak, przez co następują zderzenia molekuł, a w rezultacie cały proces ubijania śmietany opisany powyżej.



 

Maszyna do bitej śmietany Carpigiani JETWIP
Maszyna do bitej śmietany Carpigiani Jetwip / gElektroniczna maszyna do bitej śmietany do użytku w pracowniach i laboratoriach o bardzo dużym zapotrzebowaniu na bitą śmietanę wyposażona w stalową, zębatą pompę napowietrzającą oraz elektroniczny panel sterujący.
  • Dozowanie śmietany: ciągłe, w zaprogramowanych  porcjach, w porcjach dowolnej wielkości
  • Pompa zębata (patent Carpigiani) ze stali nierdzewnej wzmocniona o wydajności wyższej niż w pozostałych modelach
  • Chłodzony zbiornik na śmietanę
  • Panel elektroniczny ze wskaźnikiem temperatury śmietany w zbiorniku
  • Obudowa ze stali nierdzewnej
  • Opcjonalnie - obsługa urządzenia za pomocą pedału nożnego
Model JETWIP/G
Szerokość 310 mm
Głębokość 460 mm
Wysokość 510 mm
Waga 53 kg
Zasilanie 230 V
Moc 0,5 kW
Wydajność 240 l/godz
Pojemność zbiornika 6 litrów
dodaj komentarz

Uwaga! Komentarze pojawiają się na stronie po zaakeptowaniu przez administratora strony:

Komentarze:
Ten produkt nie był jeszcze komentowany.

Śmietana jest to po prostu mleko o bardzo dużej zawartości tłuszczu. Jest ona otrzymywana w procesie odseparowania z mleka krowiego.
Śmietana otrzymywana poprzez odwirowanie zawiera zwykle do 40 % tłuszczu, ale w niektórych krajach jego zawartość może być nawet nieco wyższa.
Śmietana jest surowcem do produkcji masła, serów, ale jednocześnie bardzo ważnym składnikiem lodów i wielu innych produktów.
Bita śmietana jest idealną dekoracją wyrobów cukierniczych i lodów, jak również poprawia ich smak.
Świeża śmietana używana zazwyczaj w cukiernictwie jest pasteryzowana, dlatego musi być ona przechowywana w temperaturze +4C i nie dłużej niż kilka dni.
Dostępna jest również śmietana (UHT), która ma tę zaletę, że może być przechowywana w temperaturze otoczenia przez dłuższy okres.

              
Polecamy także:
Automatyczny ekspres do kawy WMF 1200 Primulator
Automatyczny ekspres do kawy
Maszyna do lodów włoskich z pompą napowietrzającą - 1 smak Carpigiani 191 p steel
Maszyna do lodów włoskich - 1 smak
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
DOTACJE NA INNOWACJE INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ
KOSZYK ZAPYTAŃ
W koszyku zapytań są następujące produkty:
Wyślij zapytanie. Nasz konsultant skontaktuje się z Tobą.
Uwaga!
Administratorem danych osobowych jest Primulator Sp. z o.o. primulator@primulator.pl Dane osobowe przetwarzane są w celu udzielenia odpowiedzi na Pana/Pani pytanie, w tym w celach marketingowych, na podstawie Pana/Pani zgody (art. 6 ust.1 lit. a) RODO). Dane będą przetwarzane przez czas potrzebny na udzielenie Panu/Pani odpowiedzi lub dłużej, jeśli taka potrzeba wynikać będzie z okoliczności Pani/Pana pytania. Przysługuje Panu/Pani prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych. Zgodę na przetwarzanie danych osobowych można cofnąć w każdej chwili, lecz pozostanie to bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale bez podania adresu e-mail nie będziemy mieć możliwości udzielenia odpowiedzi na Pani/Pana pytanie.
* pola obowiązkowe
Do porównywarki możesz dodać maksymalnie dwa modele tego samego produtku:
Do porównywarki możesz dodać maksymalnie dwa modele tego samego produtku:
PORÓWNAJ
Do porównania dołaczyłeś następujące produkty:

BUDOWA NOWEJ SIEDZIBY

22 czerwca, 2016

Film przedstawiający proces powstawania biurowca przy ulicy Lodowej w Łodzi.

10 marca, 2016

Na początku grudnia 2015 roku Primulator Łódź wprowadził się do nowej siedziby na ulicy Lodowej 128. Zapoczątkowana w czerwcu 2014 r roku budowa biurowca klasy A+, została zakończona na początku listopada 2015 r.

              
Uwaga!
zamknij