Młynek ten to prawdziwa przyjemność i satysfakcja z pracy dla baristy. Swoje najlepsze atuty ukazuje zwłaszcza podczas dużego ruchu w kawiarni. Podwójny system wentylacji zapewnia odpowiednie chłodzenia żaren, silnika i kawy nawet przy największym obciążeniu. Żarna o średnicy 75 mm obracają się z prędkością 650 obrotów na minutę. Prędkość ta jest dostosowana w taki sposób, żeby zapewnić dużą wydajność, ale bez przegrzewania kawy. Dzięki temu porcję kawy na podwójne espresso mamy namieloną w około 4 sekundy. Sama jakość mielenia i wielkość drobiny Jakość i powtarzalność mielenia to zasługa tytanowych żaren. Rekomendujemy młynek Anfim SP II do wymagających baristów z sektora „speciality coffee” oraz do kawiarni z dużym ruchem gdzie liczy się wydajność bez utraty jakości.
Cechy:
- Hopper Slide
- Zabezpieczenie przed przeciążeniem
- Funkcja automatycza Start/Stop
- Wyświetlacz
- Bezstopniowa regulacja mielenia
- Podwójny system wentylacji