2527
25 -27

Polagra 2024

Polagra 2024 to wydarzenie o najdłuższej tradycji biznesowej w Polsce, jedno z kluczowych wydarzeń branży spożywczej i HoReCa. 

Zapraszamy do odwiedzenia stoiska firmy Primulator podczas targów Polagra, które odbędą się w Poznaniu w dniach 25-27 września - Pawilon 8 / Stoisko 20.

Zaprezentujemy m.in. najnowsze trendy i rozwiązania w branży gastronomicznej, kawowej i lodowej, a dodatkowo wspólnie z MTP na specjalnie wydzielonej strefie będziemy prowadzić tematyczne prezentacje na temat kawy, lodów, jedzenia i czekolady.

Podczas targów odbędą się 2 wielkie polskie premiery!


WMF ESPRESSO NEXT


NOWA CHOREOGRAFIA DLA KULTURY KAWY, PERFEKCYJNA POWTARZALNOŚĆ ZAMIENIONA W SZTUKĘ


Perfekcja opiera się na spójności. Nowy hybrydowy ekspres do kawy WMF Espresso NEXT gwarantuje wysoką niezawodność procesów i łatwość obsługi - za każdym razem, każdego dnia, dla każdego klienta. Wypełniając lukę między dwoma różnymi światami, WMF Espresso NEXT łączy niepowtarzalny smak tradycji z niezaprzeczalnymi zaletami automatyzacji. Perfekcyjna powtarzalność niczym choreografia światowej klasy sportowca.

WMF Espresso NEXT to rewolucyjny ekspres do kawy, który łączy tradycyjną sztukę baristy z najnowocześniejszą automatyzacją. Dzięki innowacyjnym funkcjom, takim jak zautomatyzowane mielenie i ubijanie kawy oraz pienienie mleka, urządzenie eliminuje ryzyko błędów i znacząco skraca czas przygotowania napojów. System WMF Auto Steam pozwala na automatyczne tworzenie mlecznej pianki o idealnej konsystencji dla każdego rodzaju mleka; co jest kluczowe dla perfekcyjnej Latte Art. Dwa zintegrowane młynki wyposażone w stalowe żarna zapewniają precyzyjne mielenie ziaren, gwarantując absolutną powtarzalność i jakość każdego napoju kawowego. Dynamiczny system kontroli mielenia kawy, automatycznie dostosowuje stopień mielenia i dozowanie, zapewniając idealne rezultaty za każdym razem. Wszystkie te funkcjonalności, czynią z WMF Espresso NEXT niezastąpione narzędzie w każdym miejscu, zwiększając efektywność pracy, jakość napojów i tym samym, zadowolenie klientów.

Podczas prezentacji WMF ESPRESSO NEXT w strefie szkoleniowej MPT zostaną omówione najnowsze trendy z świata kawy:

  • automatyzacja i innowacje w przygotowaniu kawy,
  • znaczenie powtarzalności i wysokiej jakości napojów dla biznesu kawowego,
  • połączenie tradycji z nowoczesnością,
  • technologia, jako wsparcie dla Baristy (koszty szkoleń, pracy, oszczędności czasu i zwiększenie wydajności pracy),
  • prezentacja maszyny jako pioniera nowoczesnych rozwiązań w kawiarni.


Selmi Chocopaint


Selmi Chocopaint to nowa kabina do malowania i natryskiwania czekolady, którą zaprezentujemy premierowo na targach Polagra. To innowacyjne urządzenie zaprojektowane jest z myślą o artystach cukierniczych i profesjonalnych kucharzach, którzy pragną tworzyć unikalne i efektowne dekoracje na czekoladzie i innych wyrobach cukierniczych.

Chocopaint pozwala na precyzyjne nanoszenie czekolady w różnych kolorach oraz innych materiałów spożywczych, takich jak masło kakaowe czy żele, przy użyciu zaawansowanego systemu natryskiwania. Kabina jest wyposażona w system wentylacji i filtracji, który zapewnia czystość powietrza oraz minimalizuje straty materiału. Dzięki ergonomicznemu projektowi i prostemu w obsłudze panelowi sterowania, urządzenie jest wygodne w użytkowaniu i łatwe do utrzymania w czystości.

Premiera Selmi Chocopaint to doskonała wiadomość dla wszystkich, którzy chcą podnieść jakość i estetykę swoich wyrobów cukierniczych, oferując nowe możliwości dekoracyjne w nowoczesny i efektywny sposób.

Spotkanie z nami będzie nie tylko okazją do bliższego poznania prezentowanych urządzeń, lecz przede wszystkim, możliwością zapoznania się z technologią i praktycznym wykorzystaniem poszczególnych rozwiązań w budowaniu obecnych i kreowania Państwa nowych biznesów. 


Prezentacje


Trendy kawowe we współczesnej gastronomii. Najnowsze technologie w urządzeniach do kawy.

25, 26 i 27 września | godzina 10:15-11:00

Zapisz się na prezentację kawową tutaj!

  • Wybór odpowiedniego ekspresu do kawy: Jakie czynniki należy wziąć pod uwagę przy wyborze ekspresu do kawiarni, cukierni i lodziarni, a jakie do miejsc typu convenience?
  • Ekspresy do kawy automatyczne vs. półautomatyczne vs. tradycyjne: Które rozwiązanie wybrać?
  • Barista vs. ekspres do kawy – technologia jako wsparcie współczesnej gastronomii. Zarządzanie pracownikami, unikanie błędów, najwyższy standard i jakości napojów kawowych.

Lody rzemieślnicze: od surowca do gotowego produktu. Wstęp do Carpigiani Gelato University.

25, 26 i 27 września | godzina 11:30-12:15

Zapisz się na prezentację lodową tutaj!

  • Omówienie krok po kroku procesu produkcji lodów rzemieślniczych.
  • Podstawowe wyposażenie do lodziarni. Omówienie urządzeń potrzebnych do produkcji lodów rzemieślniczych.
  • Dobór surowców. Kreowanie smaków i bilansowanie receptur.
  • Produkcja lodów mlecznych i sorbetów.
  • Nowe trendy: Tworzenie deserów lodowych na bazie lodów włoskich.

Wykorzystanie innowacyjnych rozwiązań w tworzeniu nowoczesnego menu. Szybkie i efektywne gotowanie z piecami Merrychef. 

25, 26 i 27 września | godzina 13:15-14:00

Zapisz się na prezentację food tutaj!

  • Technologia Przyspieszonego Gotowania: Czym jest i jak wykorzystać ją w praktyce?
  • Efektywność Operacyjna: Jak technologia hybrydowa rewolucjonizuje pracę w kuchni?
  • Optymalizacja Procesów Regeneracji Żywności: Szybkie i smaczne dania w kilka minut.
  • Innowacyjne Menu: Jak w prosty sposób stworzyć nowoczesne menu?
  • Warsztaty Kulinarne z Ekspertem: Praktyczne zastosowanie Technologii Przyspieszonego Gotowania w codziennej pracy.

Rzemieślnicza produkcja czekolady. Wszystko co musisz wiedzieć, aby zrobić własną tabliczkę czekolady.

25, 26 września | godzina 14:30-15:15

Zapisz się na prezentację czekoladową tutaj!

  • Omówienie technologii i urządzeń niezbędnych do pracy z czekoladą.
  • Od czego zacząć: Produkcja czekoladowych tabliczek i pralin.
  • Dekorowanie i personalizacja produktów: Zastosowanie nowoczesnych rozwiązań w produkcji wyrobów czekoladowych.
  • Nowe produkty w ofercie: Omówienie procesu wytwarzania draży czekoladowych.

Lokalizacja targów POLAGRA 2024:

 Międzynarodowe Targi Poznańskie sp. z o.o.
Głogowska 14
60-734 Poznań


Szczegółowe informację na temat targów
www.polagra.pl

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.