CARPIGIANI GELATO UNIVERSITY & PRIMULATOR
mają zaszczyt zaprosić na:
WARSZTATY LODOWE
(POZIOM PODSTAWOWY)
osoba, która wylicytuje najwyższą kwotę, dołączy do grupy uczestników i weźmie udział w szkoleniu
Do wyboru dwa terminy:
I TERMIN: 01-03.02.2022
II TERMIN: 08-10.03.2022
– zwycięzca aukcji może wybrać tylko jeden termin. Zastrzegamy, że z uwagi na obostrzenia epidemiologiczne termin szkolenia może ulec zmianie
miejsce szkolenia: Łomianki/Warszawa
Jeśli myśleliście o własnej lodziarni i chcieliście zdobyć wiedzę na temat tworzenia tradycyjnych włoskich gelato lub już prowadzicie swój biznes a potrzebujecie uporządkować zdobyte informację i poprawić jakość lodów, które sprzedajecie to zapraszamy na trzydniowe WARSZTATY LODOWE – POZIOM PODSTAWOWY.
CO TO JEST CARPIGIANI GELATO UNIVERSITY?
W 2003 roku w Bolonii zostało założone Carpigiani Gelato University. Jest to pierwsza na świecie uczelnia kształcąca przyszłych mistrzów lodziarstwa, powstała z pasji i chęci szerzenia kultury rzemieślniczego włoskiego Gelato na wszystkich kontynentach.
Chcąc przełożyć wartości Carpigiani na rodzimy rynek, Primulator w 2004 roku otworzył filię CGU, stając się tym samym prekursorem najnowszych trendów i technik produkcyjnych w Polsce. Co roku w naszym kraju trzystopniowe szkolenie kończy około 100 absolwentów. Dzięki zdobytej wiedzy i nabytym umiejętnościom prowadzone przez nich lodziarnie wybijają się na tle konkurencji odnosząc sukcesy
JEDZMY GELATO – NAUCZ SIĘ TWORZENIA MISTRZOWSKICH RECEPTUR!
Podczas szkolenia podstawowego przyszli mistrzowie poznają całą filozofię włoskiej sztuki lodziarstwa: czym jest krystalizacja lodów, jak rozpoznawać i tworzyć idealną strukturę i kremistość, a także jakie jest zastosowanie cukrów w produkcji Gelato. Dodatkowo poznają zasady zarządzania przedsiębiorstwem i kalkulację zwrotu inwestycji.
Warsztaty trwają TRZY DNI i podzielone są na dwie części:
Podczas części teoretycznej kursu omawiane są tematy związane z tworzeniem receptur i wyborem składników. W praktycznej części kursanci własnoręcznie przygotowują włoskie Gelato, ucząc się zasad wpływających na smak i jakość produkowanych lodów.
Szesnastu uczestników podzielonych na 4-osobowe grupy podczas kursu ma do dyspozycji cztery zestawy maszyn, na których odbywa się część praktyczna zajęć.
Warsztaty prowadzone są przez wieloletnich trenerów Carpigiani: Luciano Ferrari, Bas Van Haaren, Andrea Bandiera i Gianpaolo Valli - przy wsparciu technologa cukierniczego firmy Primulator - Marcina Zycha – zajęcia prowadzone są w języku polskim.
Z UWAGI NA SYTUACJĘ EPIDEMIOLOGICZNĄ W EUROPIE, W TYM W SZCZEGÓLNOŚCI OGRANICZENIA W PODRÓŻOWANIU, ZASTRZEGAMY MOŻLIWOŚĆ ZMIANY OSÓB PRZEPROWADZAJĄCYCH SZKOLENIE.
Szkolenia odbywają się w Warszawskiej siedzibie Primulator, w Łomiankach.
ZOSTAŃ ABSOLWENTEM WŁOSKIEJ SZKOŁY LODZIARSTWA CARPIGIANI GELATO UNIVERSITY
W cenie szkolenia zawarte są:
- Materiały piśmiennicze oraz dydaktyczne niezbędne do tworzenia baz i receptur lodowych
- Wszystkie produkty i dodatki do produkcji lodów (mleko, śmietana, owoce itd.)
- Fartuch oraz upominek dla każdego uczestnika
- Certyfikat ukończenia szkolenia CARPIGIANI GELATO UNIVERISTY
- Lunch oraz napoje (kawa, herbata, woda)
PROGRAM WARSZTATÓW LODOWYCH – POZIOM PODSTAWOWY
Dzień 1
∙ Jakość lodów
∙ Krystalizacja lodów, struktura i kremistość
∙ Bazy mleczne i ich przygotowywanie
∙ Cykl produkcyjny lodów (GELATO)
∙ Zarządzanie ekspozycją lodów
∙ Sorbety owocowe
∙ Zastosowanie cukrów w produkcji lodów
Dzień 2
∙ Lody owocowe na bazie mlecznej
∙ Wzbogacanie smaków : variegatury czyli przekładanie lodów, inkluzje czyli dodatki w lodach, kom ponowanie nowych smaków
∙ Zajęcia praktyczne : przygotowywanie lodów (gelato) i sorbetów
∙ Jogurt naturalny : zastosowanie w praktyce
∙ Polewy owocowe
Dzień 3
∙ Bilansowanie mieszanek lodowych
∙ Baza czekoladowa i baza żółta z wykorzystaniem jajek
∙ Zamienniki surowców do produkcji lodów
∙ Torty i ciasta lodowe
∙ Jogurt mrożony
AUKCJA DOTYCZY UDZIAŁU JEDNEJ OSOBY W WARSZTATACH
ZE WZGLĘDU NA DYNAMICZNIE ZMIENIAJĄCĄ SIĘ SYTUACJĘ EPIDEMIOLOGICZNĄ TERMIN SZKOLEŃ MOŻE ULEC ZMIANIE. GDYBY PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA W PROPONOWANYM TERMINIE NIE BYŁO MOŻLIWE Z UWAGI NA OBOSTRZENIA ZWIĄZANE Z EPIDEMIĄ COVID-19 NOWY TERMIN SZKOLENIA ZOSTANIE WYZNACZONY PO ZNIESIENIU TYCH OBOSTRZEŃ, Z UWZGLĘDNIENIEM DOSTĘPNOŚCI OSÓB PRZEPROWADZAJĄCYCH SZKOLENIE.
Warunki licytacji określa REGULAMIN AKCJI CHARYTATYWNEJ – 30 FINAŁ WOŚP oraz regulamin Allegro
ZAPRASZAMY DO LICYTACJI - link do aukcji.