03
03

30 finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

CARPIGIANI GELATO UNIVERSITY & PRIMULATOR

mają zaszczyt zaprosić na:

WARSZTATY LODOWE

(POZIOM PODSTAWOWY)

osoba, która wylicytuje najwyższą kwotę, dołączy do grupy uczestników i weźmie udział w szkoleniu

Do wyboru dwa terminy:

I TERMIN: 01-03.02.2022

II TERMIN: 08-10.03.2022

 zwycięzca aukcji może wybrać tylko jeden termin. Zastrzegamy, że z uwagi na obostrzenia epidemiologiczne termin szkolenia może ulec zmianie

miejsce szkolenia: Łomianki/Warszawa

Szkolenie z rzemieślniczej produkcji lodów

Jeśli myśleliście o własnej lodziarni i chcieliście zdobyć wiedzę na temat tworzenia tradycyjnych włoskich gelato lub już prowadzicie swój biznes a potrzebujecie uporządkować zdobyte informację i poprawić jakość lodów, które sprzedajecie to zapraszamy na trzydniowe WARSZTATY LODOWE – POZIOM PODSTAWOWY.

CO TO JEST CARPIGIANI GELATO UNIVERSITY?

W 2003 roku w Bolonii zostało założone Carpigiani Gelato University. Jest to pierwsza na świecie uczelnia kształcąca przyszłych mistrzów lodziarstwa, powstała z pasji i chęci szerzenia kultury rzemieślniczego włoskiego Gelato na wszystkich kontynentach.

Chcąc przełożyć wartości Carpigiani na rodzimy rynek, Primulator w 2004 roku otworzył filię CGU, stając się tym samym prekursorem najnowszych trendów i technik produkcyjnych w Polsce. Co roku w naszym kraju trzystopniowe szkolenie kończy około 100 absolwentów. Dzięki zdobytej wiedzy i nabytym umiejętnościom prowadzone przez nich lodziarnie wybijają się na tle konkurencji odnosząc sukcesy

JEDZMY GELATO – NAUCZ SIĘ TWORZENIA MISTRZOWSKICH RECEPTUR!

Podczas szkolenia podstawowego przyszli mistrzowie poznają całą filozofię włoskiej sztuki lodziarstwa: czym jest krystalizacja lodów, jak rozpoznawać i tworzyć idealną strukturę i kremistość, a także jakie jest zastosowanie cukrów w produkcji Gelato. Dodatkowo poznają zasady zarządzania przedsiębiorstwem i kalkulację zwrotu inwestycji.

Warsztaty trwają TRZY DNI i podzielone są na dwie części:

Podczas części teoretycznej kursu omawiane są tematy związane z tworzeniem receptur i wyborem składników. W praktycznej części kursanci własnoręcznie przygotowują włoskie Gelato, ucząc się zasad wpływających na smak i jakość produkowanych lodów.

Szesnastu uczestników podzielonych na 4-osobowe grupy podczas kursu ma do dyspozycji cztery zestawy maszyn, na których odbywa się część praktyczna zajęć.

Warsztaty prowadzone są przez wieloletnich trenerów Carpigiani: Luciano Ferrari, Bas Van Haaren, Andrea Bandiera i Gianpaolo Valli - przy wsparciu technologa cukierniczego firmy Primulator - Marcina Zycha – zajęcia prowadzone są w języku polskim.

Z UWAGI NA SYTUACJĘ EPIDEMIOLOGICZNĄ W EUROPIE, W TYM W SZCZEGÓLNOŚCI OGRANICZENIA W PODRÓŻOWANIU, ZASTRZEGAMY MOŻLIWOŚĆ ZMIANY OSÓB PRZEPROWADZAJĄCYCH SZKOLENIE.

Szkolenia odbywają się w Warszawskiej siedzibie Primulator, w Łomiankach.

ZOSTAŃ ABSOLWENTEM WŁOSKIEJ SZKOŁY LODZIARSTWA CARPIGIANI GELATO UNIVERSITY

W cenie szkolenia zawarte są:

- Materiały piśmiennicze oraz dydaktyczne niezbędne do tworzenia baz i receptur lodowych

- Wszystkie produkty i dodatki do produkcji lodów (mleko, śmietana, owoce itd.)

- Fartuch oraz upominek dla każdego uczestnika

- Certyfikat ukończenia szkolenia CARPIGIANI GELATO UNIVERISTY

- Lunch oraz napoje (kawa, herbata, woda)

PROGRAM WARSZTATÓW LODOWYCH – POZIOM PODSTAWOWY

Dzień 1

∙ Jakość lodów

∙ Krystalizacja lodów, struktura i kremistość

∙ Bazy mleczne i ich przygotowywanie

∙ Cykl produkcyjny lodów (GELATO)

∙ Zarządzanie ekspozycją lodów

∙ Sorbety owocowe

∙ Zastosowanie cukrów w produkcji lodów

Dzień 2

∙ Lody owocowe na bazie mlecznej

∙ Wzbogacanie smaków : variegatury czyli przekładanie lodów, inkluzje czyli dodatki w lodach, kom ponowanie nowych smaków

∙ Zajęcia praktyczne : przygotowywanie lodów (gelato) i sorbetów

∙ Jogurt naturalny : zastosowanie w praktyce

∙ Polewy owocowe

Dzień 3

∙ Bilansowanie mieszanek lodowych

∙ Baza czekoladowa i baza żółta z wykorzystaniem jajek

∙ Zamienniki surowców do produkcji lodów

∙ Torty i ciasta lodowe

∙ Jogurt mrożony

AUKCJA DOTYCZY UDZIAŁU JEDNEJ OSOBY W WARSZTATACH

ZE WZGLĘDU NA DYNAMICZNIE ZMIENIAJĄCĄ SIĘ SYTUACJĘ EPIDEMIOLOGICZNĄ TERMIN SZKOLEŃ MOŻE ULEC ZMIANIE. GDYBY PRZEPROWADZENIE SZKOLENIA W PROPONOWANYM TERMINIE NIE BYŁO MOŻLIWE Z UWAGI NA OBOSTRZENIA ZWIĄZANE Z EPIDEMIĄ COVID-19 NOWY TERMIN SZKOLENIA ZOSTANIE WYZNACZONY PO ZNIESIENIU TYCH OBOSTRZEŃ, Z UWZGLĘDNIENIEM DOSTĘPNOŚCI OSÓB PRZEPROWADZAJĄCYCH SZKOLENIE.

Warunki licytacji określa REGULAMIN AKCJI CHARYTATYWNEJ – 30 FINAŁ WOŚP oraz regulamin Allegro

ZAPRASZAMY DO LICYTACJI - link do aukcji.

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.