Rozpoczynamy #czasnaGelato - cykl warsztatów, szkoleń i konkursów dla lodziarni.
Początek roku obfituje u nas w wydarzenia, których wspólnym czynnikiem jest gelato. Włoskie GELATO zawierają mniej tłuszczu niż typowe lody (ICE CREAM), są mniej napowietrzone i mają wyższą temperaturę serwowania. W związku z tym zapewniają większe doznania smakowe, ponieważ tłuszcze nie blokują receptorów smakowych. Jest ich również więcej w porcji (mniejsze napowietrzenie) oraz kubki smakowe są bardziej wyczulone na smak, ponieważ nie blokuje ich niska temperatura. Nie zapominajmy też, że zawierają mniej kalorii do spalenia!
24 marca
Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych.
Dołącz do nas i skosztuj smaku Tiramisù, który został oficjalnym smakiem edycji 2019 r.
Więcej informacji tutaj
9 kwietnia
Warsztaty lodowe, które poprowadzi technolog lodziarstwa i cukiernictwa, szef szkoleń międzynarodowego uniwersytetu dla mistrzów Gelato - Carpigiani Gelato University - Luciano Ferrari. Warsztaty odbędą się w łódzkiej siedzibie firmy Primulator.
Więcej informacji tutaj
11 kwietnia
Konkurs dla lodziarni Gelato Festival Challenge. Konkurs, w którym zwycięski smak lodów pozwoli na udział w Europejskim Finale we Włoszech w 2020 r. oraz walkę o tytuł „WORLD’S BEST GELATO!” w 2021 r. wraz z innym finalistami Gelato Festival Challenge wybranymi w pozostałych krajach.
Eliminacje odbywają się w łódzkiej siedzibie.
Więcej informacji tutaj
24-26 kwietnia
Szkolenie lodziarskie CARPIGIANI GELATO UNIVERSITY - POZIOM ŚREDNIO ZAAWANSOWANY.
Szkolenie prowadzi Luciano Ferrari w języku polskim.
Szkolenie odbywa się w Warszawskiej siedzibie.
Więcej informacji tutaj