19
19

Pokazy lodowe z Marcinem Zychem

Marcin Zych Warsztaty z produkcji lodów rzemieślniczych Primulator

Zapraszamy na bezpłatne pokazy lodowe, które poprowadzi technolog cukierniczy Marcin Zych. Nasz prowadzący przez lata wyspecjalizował się w produkcji lodów rzemieślniczych oraz uruchamiał procesy i wdrażał technologię w kilkudziesięciu lodziarniach na terenie kraju, a także za granicą. Podczas prezentacji będzie można zapoznać się z technologiami używanymi do produkcji lodów rzemieślniczych.

Gotowe produkty będą wyeksponowane w witrynach do lodów IFI. Pokazy lodowe to również okazja do zapoznania się z najważniejszymi kwestiami związanymi z otwarciem i prowadzeniem lodziarni: jak dobrać receptury i czym się kierować podczas wyboru maszyn do lodów? Całości dopełni degustacja przygotowanych wcześniej lodów.

Witryna do lodów IFI


 PROGRAM:


MOŻLIWOŚCI MASZYN DO PRODUKCJI LODÓW CARPIGIANI

■ NAJNOWSZE ROZWIĄZANIA TECHNOLOGICZNE CARPGIANI

 ■ PRODUKCJA BAZY CZEKOLADOWEJ NA MASZYNIE CARPIGIANI LABOTRONIC HE HOT
"Dzięki funkcji podgrzewania dostępne są dwa programy: Gelato Hot - mieszanka jest przygotowywana bezpośrednio w frezerze, gdzie jest podgrzewana, pasteryzowana i przekształcana w gelato. Gelato Hot Age - mieszanka jest przygotowywana, pasteryzowana i dojrzewa, a następnie jest przekształcana w gelato. Gelato Hot&Cold: podgrzewa i chłodzi mieszankę, a następnie przekształca się w gelato."

■ PRZYGOTOWANIE I PRODUKCJA WARIGATURY OWOCOWEJ (MALINA)

■ PRZYGOTOWANIE I PRODUKCJA LODÓW ŚMIETANKOWYCH Z BEZĄ I MALINĄ

■ PRZYGOTOWANIE I PRODUKCJA LODÓW CHAŁWOWYCH

■ PRZYGOTOWANIE I PRODUKCJA LODÓW PISTACJOWYCH

■ PRODUKCJA LODÓW CZEKOLADOWYCH

■ PRZYGOTOWANIE LODÓW NA  PROGRAMIE CRYSTAL
"Lody o specjalnej, półpłynnej konsystencji - zarówno mleczne, jak i sorbety. Dzięki wyjątkowej strukturze lody idealnie nadają się do tworzenia tortów i deserów lodowych o dowolnym kształcie. Opcjonalne drzwi dozujące wraz z programem Crystal, pozwalają na nakładanie lodów bezpośrednio do małych pojemników lub słoików - wzbogacając tym samym ofertę lokalu o nowe produkty."

■ OMÓWIENIE SMAKÓW

■ DEGUSTACJA WYPRODUKOWANYCH LODÓW

Warsztaty z produkcji lodów rzemieślniczych Primulator


Prowadzący:


Marcin Zych

Marcin Zych technolog cukierniczy Primulator


Termin:


19.01.2023

Lokalizacja:


PRIMULATOR ŁÓDŹ ul. Lodowa 128


Czas:


10.00 – 15.00


WARSZTATY BEZPŁATNE.
Ilość miejsc ograniczona - uczestnicy otrzymają potwierdzenie zgłoszenia i uczestnictwa w warsztatach.


Zgłoszenie - kliknij tutaj


Dojazd


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.