Gorąco zapraszamy 9 kwietnia na warsztaty lodowe, które poprowadzi technolog lodziarstwa i cukiernictwa, szef szkoleń międzynarodowego uniwersytetu dla mistrzów Gelato - Carpigiani Gelato University - Luciano Ferrari. Warsztaty odbędą się w łódzkiej
siedzibie firmy Primulator.
Podczas prezentacji będzie można zapoznać się z najnowszymi technologiami Carpigiani używanymi do produkcji lodów
rzemieślniczych, a tematem przewodnim warsztatów będzie:
CARPIGIANI ADAPTIVE TECHNOLOGY
Inteligentne zamrażanie Gelato.
Całość dopełni degustacja przygotowanych wcześniej lodów
oraz prezentacja palenia kawy na piecach Selmi i test kaw
przeprowadzony na ekspresach do kawy Faema .
PROGRAM:
* Zastosowanie i zalety nowych frezerów CARPIGIANI serii "Labotronic HE Hot" oraz serii Ready
* Pasteryzacja mieszanki i wymrażanie lodów – wszystko w jednej maszynie
* Gelato Zero+ : technologia pozwalająca przygotować lody o niskiej zawartości cukru
* Crystal Gelato : program umożliwiający dozowanie lodów na wynos
lub do wyrobów ciast i ciastek z lodami
* Gelato StartUp: koncepcja uruchomienia produkcji lodów Gelato
* Garnished Gelato: prezentacja lodów przekładanych/warstwowych
Prowadzący:
Luciano Ferrari
Termin:
9 kwietnia 2019
Miejsce:
PRIMULATOR, ul. Lodowa 128, Łódź
Czas:
10.00 – 16.00
WARSZTATY BEZPŁATNE.
Z uwagi na ograniczoną ilość miejsc prosimy o przesyłanie wypełnionych zgłoszeń udziału w warsztatach na adres gelato@primulator.pl lub piotr.lamenta@primulator.pl (502 197 689).
Uczestnicy otrzymają potwierdzenie zgłoszenia i uczestnictwa w warsztatach.
UWAGA: Brak miejsc na warsztaty