Z MAESTRO MOŻESZ ZWIĘKSZYĆ WYDAJNOŚĆ PRZY JEDNOCZESNEJ OSZCZĘDNOŚCI ENERGII
Urządzenia Maestro HE są objęte patentem i gwarancją jakości Carpigiani. Maestro HE zapewnia mniejsze zużycie energii dzięki opatentowanemu systemowi Hot-Cold-Dynamic® ADAPTIVE. Najnowszy frezer firmy Carpigiani (lidera rynku maszyn do produkcji rzemieślniczej lodów) pozwala produkować najwyższej jakości lody, granity, sorbety, oraz kremy i produkty cukiernicze. Kupując jedno urządzenie, uzyskujesz możliwość zwiększenia dochodu w dwóch niezależnych branżach. Uwaga, od lipca 2024 metalowe skrobaki są zastąpione wykonanymi ze specjalnego tworzywa w specyfikacji MOCA - zgodnie z rozporządzeniem Unii Europejskiej.
Schładzanie i zamrażanie
W celu perfekcyjnego przygotowania lodów, sorbetów lub owocowych napojów mrożonych system Hot-Cold-Dynamic® na bieżąco dostosowuje temperaturę w oparciu o ilość i jakość produktu.
Podgrzewanie i gotowanie
Użycie gorącego gazu z maksymalną precyzją , jednocześnie w niezwykle prosty sposób, bez ryzyka przypalenia, czy powstania kożucha pozwala uzyskać najwyższej jakości kremy, sosy, polewy oraz czekoladę.
Przyciski i wyświetlacz
Przyciski z prostymi oznaczeniami pozwalają intuicyjnie wybrać właściwy program. Panel sterujący pokazuje przebieg cyklu produkcyjnego i wskazówki dotyczące dozowania składników.
Urządzenia Maestro zawierają: dziewięć programów do produkcji lodów rzemieślniczych. Dwa różne programy do produkcji granity i cremolaty. Sześć programów do produkcji sosów i topingów.
21 programów do produkcji mistrzowskich lodów
Gelato Excellent
Wybierając ten program uzyskasz lody o wyjątkowej konsystencji, kremistości, delikatne, spójne i gładkie, zdolne do bezpośredniej ekspozycji w witrynie do lodów.
Gelato Speed
Najszybszy program produkcyjny, lody mają zwarta konsystencję i są gotowe do hartowania w zamrażarce szokowej.
Gelato Hard
W tym cyklu lody są bardzo zwarte i suche, idealne dla tych, którzy preferują serwowanie lodów gałkowych do bezpośredniej sprzedaży po produkcji za pomocą łyżek.
Gelato Simply
Program posiada 3 cykle:lody na bazie śmietany, lody na bazie owoców, sorbety.
Gelato Hot
Pełny cykl produkcji lodów z pasteryzacją w jednym zbiorniku.
Lody Hot Age
Mieszanka jest pasteryzowana, chłodzona, dopiero później powstają lody, a wszystko to w jednym zbiorniku.
Gelato Crystal
Lody na bazie mleka i owoców - idealne do tworzenia deserów lodowych, dzięki wyższemu napowietrzeniu i luźniejszej konsystencji.
Gelato Garnish
Program ten ułatwia przekładanie lodów warstwami w kuwecie. Możemy zamrozić lody, następnie część wydać i formować w kuwecie. Pozostała część utrzymywana jest w cylindrze frezera w stałej konsystencji. Po dodaniu kolejnej warstwy i jej utwardzeniu możemy nałożyć następną porcję lodów. W taki sposób możemy łatwo przygotować np. lody typu Pino Pinguino.
Gelato Manual
Program ten pozwala na ręczne sterowanie procesem mrożenia i możemy zmieniać prędkość obrotową świdra w trakcie cyklu produkcyjnego lodów.
Granita Siciliana
Mieszadło wykonuje powolne obroty, podczas których powstaje perfekcyjna kawowa, cytrynowa i owocowa granita bez białej emulsji - zgodnie z tradycyjną recepturą.
Owocowa Cremolata
Jednorodny, skrystalizowany, świeży i gaszący pragnienie krem owocowy.
Sosy i Topingi
Programy te pozwalają na uzyskanie doskonałych sosów i topingów do dekoracji lodów i deserów. Produkuje sosy i topingi: czekoladowe, śmietankowe i owocowe.
Linia produktów Maestro HE zawiera wszystkie rozwiązania zawarte w Carpigiani Pastochef RTL, maszynie do wytwarzania kremów, sosów i dekoracji wykorzystywanych do produkcji luksusowych wyrobów cukierniczych. Niezastąpiony w przygotowywaniu produktów, które wymagają największych nakładów czasu i pracy oraz wysokiego reżimu jakościowego.
Urządzenia Maestro są w stanie zaoferować: Sześć programów do produkcji różnych typów kremów. Sześć programów do czekolady. Sześć programów do deserów i lodów.
OD KREMÓW DO PRALIN. MAESTRO WPROWADZA CIĘ W ŚWIAT WYSOKIEJ JAKOŚCI.
Krem cukierniczy
Ten cykl umożliwia produkcję klasycznego pasteryzowanego kremu cukierniczego idealnego do nadziewania ciastek, pieczywa cukierniczego i jako materiał wyjściowy do produkcji innych kremów - np. do napoleonki.
Krem Bawarski
Do produkcji neutralnego kremu do połączenia ze śmietaną, aromatami owocowymi, a następnie z bitą śmietaną do ciastek.
Zabaglione
Wyśmienity krem o charakterystyce kremu na bazie wina Marsala.
Panna Cotta
Tradycyjny deser na bazie świeżej gotowanej śmietany, naturalny lub komponowany z sosami.
Galaretki deserowe
Używane przy dekoracji ciast i deserów.
Baza Semifreddo (desery na zimno)
Program używany do produkcji neutralnej bazy dla semifreddo z możliwością dodania gotowanych owoców, likierów, czekolady, orzechów, masy jajecznej, czekoladowych lub pomarańczowych past itp.
Pochée owocowe
Program umożliwiający przygotowanie owoców w sposób idealny do napełniania tortów i semifreddo (owoce nie ulegają zamrożeniu).
Jogurt
Łatwy sposób uzyskania naturalnego jogurtu na bazie świeżego mleka i żywych kultur bakterii.
Infuzja
Macerowanie ziół i kwiatów, w celu przygotowania oryginalnych wyrobów cukierniczych.
Gotowany ryż
Gotowanie oraz zachowanie struktury ziaren ryżu przeznaczonego do produkcji deserów i lodów.
Naleśnik Mix
Pasteryzowane ciasto idealne do produkcji naleśników z nadzieniem.
Temperowanie czekolady białej, mlecznej i deserowej
3 cykle pozwalają na dokładne i precyzyjne temperowanie czekolady przeznaczonej do produkcji m.in. pralin i oblewania produktów.
Szybkie utwardzanie czekolady
Program przyspieszający proces temperowania.
Krem Ganache
Przygotowanie nadzienia do pralin i deserów.
Czekoladowy krem do smarowania
Subtelny krem czekoladowo-orzechowy do smarowania produktów (nutella).
CECHY
|
Monolityczny cylinder Połączony jest ze stalowymi drzwiczkami frontowymi, co zapewnia wytrzymałość i wysoką higienę. Specjalnie zaprojektowany szeroki otwór spustowy pozwala na szybką i łatwą ekstrakcję produktu. |
Zaokrąglone rogi obudowy Podnoszą bezpieczeństwo i higienę pracy. |
|
Water filling (opcja) Funkcja umożliwia precyzyjne dozowanie wody do cylindra podczas produkcji lodów jak i mycia maszyny. Efektem jest zmniejszenie zużycia wody i oszczędność czasu. |
|
|
3 programy mycia Po skończeniu cyklu mycia cała wilgoć znajdująca się w cylindrze jest eliminowana poprzez suszenie (podgrzewanie). Ważne przed rozpoczęciem temperowania czekolady. |
|
Seria HE (High Efficiency) Oszczędność energii i wody dzięki algorytmom sterującym zaworami ciepłego i zimnego gazu. Oszczędność energii na poziomie 30% w porównaniu do urządzeń poprzedniej generacji. |
|
Hot-Cold-Dynamic® W celu perfekcyjnego przygotowania lodów, sorbetów lub owocowych napojów mrożonych system Hot-Cold-Dynamic® na bieżąco dostosowuje temperaturę w oparciu o ilość i jakość produktu. |
|
Teorema (opcja) System telemetrii pozwalający na monitoring, diagnozę pracy urządzenia poprzez internet oraz zdalne naprawy. |