CARPIGIANI PASTOCHEF RTL

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
PASTOCHEF 18 RTL (I) PASTOCHEF 32 RTL (I) PASTOCHEF 55 RTL (I)
Wybierz wariant

PASTOCHEF 18 RTL (I)

Maszyna cukiernicza. Urządzenie miksuje, gotuje, pasteryzuje, dojrzewa i przechowuje w idealnych warunkach (HACCP), między innymi bazę do lodów, temperuje czekoladę, przygotowuje przetwory owocowe (dżemy, frużeliny, konfitury) oraz gotowane kremy cukiernicze. Wersja "I" posiada inwerter.


Wydajność modelu 18 RTL: 15 litrów/2 godziny.

Maszyna cukiernicza. Urządzenie miksuje, gotuje, pasteryzuje, dojrzewa i przechowuje w idealnych warunkach (HACCP), między innymi bazę do lodów, temperuje czekoladę, przygotowuje przetwory owocowe (dżemy, frużeliny, konfitury) oraz gotowane kremy cukiernicze. Wersja "I" posiada inwerter.


Wydajność modelu 18 RTL: 15 litrów/2 godziny.

pliki do pobrania
Carpigiani Pastochef RTL
Folder j. angielski

pliki do pobrania

Carpigiani Pastochef RTL
Folder j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Wydajność Krem kg/cykl
Wydajność Czekolada kg/cykl
Produkcja na 2 godz.
Chłodzenie
Masa
Moc
Zasilanie
PASTOCHEF 18 RTL (I) PASTOCHEF 32 RTL (I) PASTOCHEF 55 RTL (I)
450 mm 658 mm 658 mm
614 mm 716 mm 720 mm
1110 mm 1110 mm 1190 mm
6 - 15 10 - 30 20 - 50
5 - 15 8 - 25 15 - 45
15 litrów 30 litrów 50 litrów
Woda (powietrze opcja) Woda (powietrze opcja) Woda (powietrze opcja)
150 kg 198 kg 251 kg
2,1 kW 4 kW 5,6 kW
400 V 400 V 400 V

Informacje

Maszyny cukiernicze Carpigiani Pastochef RTL

Elektroniczny pasteryzator dla Cukiernictwa i Gastronomii

Maszyna cukiernicza Carpigiani Pastochef RTL miesza, gotuje, pasteryzuje, schładza, dojrzewa i przechowuje w doskonałych warunkach higieni-cznych (HCAP). Znajduje swoje zastosowanie w cukiernictwie, lodziarstwie, pracowniach czekolady oraz punktach gastronomicznych. Urządzenie posiada 46 w pełni automatycznych programów i 5 wolnych programów. Każdy z nich zawiera typowe temperatury i odpowiednie składy mieszanki dla konkretnych produktów, które mogą być zmieniane w celu spełnienia określonych potrzeb. Duży wyświetlacz zawiera pomocne wskazówki dla stopniowego dodawania składników.


Panel sterowania maszyny cukierniczej Carpigiani Pastochef RTL


 CECHY


Transparentna pokrywa

Duży, ułatwiający wlewanie produktów otwór z dwiema niezależnymi pokrywami wykonany z przeźroczystego tworzywa odpornego na działanie temperatury i alkoholu.

Mieszadło

Skrobaki i mieszadło dzięki specjalnemu kształtowi mieszają składniki w pionie i poziomie, co skutkuje równomiernym połączeniem oraz jednolitym podgrzaniem i chłodzeniem przygotowywanego produktu.

Zawór spustowy

Specjalnie zaprojektowany szeroki otwór spustowy pozwalający na szybką i łatwą ekstrakcję produktu z maszyny.

Płynne produkty

Kran posiada specjalną pozycję (z systemem bezpieczeństwa) do wydawania płynnych produktów.

Zabezpieczenie

W celu zabezpieczenia operatora maszyny przed oparzeniem gorącymi produktami kran posiada specjalną osłonę.

Półka

Półka ze stali nierdzewnej z gumową matą z regulowaną wysokością (3 stopnie).

Brak prądu

Zabezpieczenie przed przerwami dostawy prądu i wody. W przypadku braku prądu lub wody urządzenie sprawdza temperaturę mieszanki i decyduje, czy kontynuować proces pasteryzacji, gotowania lub schładzania, czy powtórzyć cały proces od początku.

Inwerter (opcja)

Dzięki inwerterowi, możliwe jest zmienianie prędkości cyklu celem poprawy tekstury i końcowej struktury produktów.


Technologia


Urządzenia Pastochef RTL są niezastąpione, jeśli chodzi o użycie automatyzacji w przygotowywaniu produktów i receptur, które zwykle wymagają dużo czasu i pracy ręcznej. Maszyny do pasteryzacji RTL są wyposażone w najnowsze technologie opracowane przez CARPIGIANI, takie jak:

• Ogrzewanie i chłodzenie za pomocą suchego systemu „bain-marie bez użycia cieczy chłodniczej i/lub grzewczej. System ten gwarantuje niski pobór mocy oraz wysoką wydajność podczas całego cyklu pracy.

• Mieszadło posiada 8 różnych trybów mieszania, od wolnego do szybkiego, od ciągłego do pracującego w odstępach czasu, aby idealnie wymieszać każdy rodzaj składników.

• Spust posiada podwójne zabezpieczenie oraz funkcję samooczyszczania się podczas zamykania zaworu dla zachowania perfekcyjnego przechowywania produktu w zbiorniku.


Programy


CUKIERNICTWO


18 cykli pracy pozwala na stworzenie podstawowych przepisów na współczesne wyroby cukiernicze:
1. Krem Gotowany 2. Klasyczny Krem Gotowany 3. Delikatny Krem Gotowany 4. Krem czekoladowy  5. Krem Zabaione 6. Krem Cytrynowy  7. Krem Bawarski 8. Cream Pudding (Panna Cotta) 9. Tiramisů 10. Chocolate Bonetto 11. Krem Owocowy 12. Komfitury 13. Frużelina 14. Polewa Owocowa 15. Galaretki 16. Owocowa masa do oblewania 17. Syropy Toppingi 18. Przechowywanie Kremów

SPECJALNOŚCI CUKIERNICZE  


8 programów umożliwiających przygotowanie wyjątkowych ciast i słodyczy (wysoki reżim temperatury w jednostce czasu):
1. Ciasto parzone 2. Ciasteczka Bruttimabuoni 3. Ciasteczka migdałowo-orzechowe 4. Makaroniki (Macaroons) 5. Ciasteczka maślane 6. Fritelle 7. Jogurt 8. Brigadeiro (tradycyjny deser z Brazylii)

LODY


4 programy pasteryzacji i dojrzewania pozawalają na produkcję różnego typu baz (mieszanek) do produkcji lodów:
1. Wysoka pasteryzacja 85°C 2. Indywidualna pasteryzacja w zakresie temp. (65°C-95°C) 3. Baza do Semifreddo 4. Przechowywanie (dojrzewanie)

CZEKOLADA


9 programów do wyrobów czekoladowych, przeznaczonych do temperowania oraz pracy z każdym rodzajem czekolady:
1. Temperowanie czekolady gorzkiej 2. Temperowanie czekolady mlecznej 3. Temperowanie białej czekolady 4. Temperowanie kremu Gianduia 5. Szybkie temperowanie czekolady 6. Krem Ganache 7.Sos czekoladowy 8. Pasta czekoladowa 9. Temperowanie przechowywanie

GASTRONOMIA


7 programów dla cateringu i wyrobów gastronomicznych:
1. Pasty gastronomiczne 2. Beszamel 3. Słone, kruche ciasteczka 4. Polenta 5. Sos Bolognese 6. Risotto 7. Delikatny krem śmietankowo-jogurtowy

PROGRAMY UŻYTKOWNIKA


Pasteryzator posiada 5 wolnych programów, pozwalających na stworzenie i przechowywanie własnych cyklów produkcyjnych.


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.