Selmi Conca

 
PRODUCENT: Selmi
Wybierz wariant
Conca 100 Conca 200 Conca 400
Wybierz wariant

Conca 100

Konsza do konszowania czekolady. Pojemność zbiornika 100 kg


Dla linii do produkcji czekolady Bean to Bar.

Konsza do konszowania czekolady. Pojemność zbiornika 100 kg


Dla linii do produkcji czekolady Bean to Bar.

pliki do pobrania
Selmi Conca 100
Karta produktu j. angielski
Selmi Conca 200 | 400
Karta produktu j. angielski
Selmi 2024
Katalog produktów j. angielski

pliki do pobrania

Selmi Conca 100
Karta produktu j. angielski
Selmi Conca 200 | 400
Karta produktu j. angielski
Selmi 2024
Katalog produktów j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Pojemność zbiornika
Masa
Moc
Zasilanie
Conca 100 Conca 200 Conca 400
625 mm 850 mm 950 mm
925 mm 960 mm 1030 mm
1150 mm 1350 mm 1370 mm
100 kg 200 kg 350 kg
  390 kg  
4 kW 4 kW 5 kW
400 V 400 V 400 V

Informacje

Konsza do czekolady Selmi Conca

Konszowanie to jeden z najważniejszych etapów w procesie produkcji czekolady, ponieważ usuwa negatywną „kwasowość” i wszelką pozostałą wilgoć - maksymalizując w ten sposób jakość przetworzonego produktu. Mieszalnik konszy umieszczony jest pośrodku podgrzewanego zbiornika i ma za zadanie ciągłe mieszanie czekolady i napowietrzanie jej w celu uzyskania (w cyklu roboczym od 8 do 12 godzin) jednorodnej i nieskazitelnej masy. Operator może spersonalizować program przetwarzania. Przedni ekran dotykowy maszyny ma cztery różne kategorie: czas trwania, temperatura, intensywność emulsji i natlenienie poprzez zmienny przepływ powietrza.



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.