Selmi One Shot Tuttuno Ice

 
PRODUCENT: Selmi
Selmi One Shot Tuttuno Ice

Selmi One Shot Tuttuno Ice

Maszyna typu ONE SHOT do produkcji wyrobów na bazie czekolady i lodów. Urządzenie musi być podłączone do źródła sprężonego powietrza: 100 l/min - minimum 6 bar - filtrowane, suche, odolejone. Wymaga podłączenia do temperówki Selmi (nie jest zawarta w zestawie z One Shot Tuttuno Ice).


Laureat nagrody Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego podczas warszawskich targów Expo Sweet 2023 w kategorii Hit Lodziarski.

Maszyna typu ONE SHOT do produkcji wyrobów na bazie czekolady i lodów. Urządzenie musi być podłączone do źródła sprężonego powietrza: 100 l/min - minimum 6 bar - filtrowane, suche, odolejone. Wymaga podłączenia do temperówki Selmi (nie jest zawarta w zestawie z One Shot Tuttuno Ice).


Laureat nagrody Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego podczas warszawskich targów Expo Sweet 2023 w kategorii Hit Lodziarski.

pliki do pobrania
Selmi 2024
Katalog produktów j. angielski

pliki do pobrania

Selmi 2024
Katalog produktów j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Moc
Zasilanie
Selmi One Shot Tuttuno Ice
1780 mm
850 mm
1600 mm
3,5 kW | 16 A | 3 bieguny
230 V

Informacje

Selmi One Shot Tuttuno Ice Maszyna do jednoczesnego nadziewania produktów cukierniczych czekoladą i lodami

One shot Tuttuno ICE to pierwsza na rynku maszyna zdolna do jednoczesnego dozowania dwóch produktów: ciepłego - czekolady i zimnego - lodów.

Maszyna została zaprojektowana na bazie opatentowanych modyfikacji konstrukcyjnych, które pozwalają na szybkie i łatwe połączenie dwóch produktów. Zaprojektowana i stworzona w odpowiedzi na potrzeby rynku, który przez lata próbował połączyć świat czekolady ze światem lodów, produktów podobnych i symultanicznych dla potrzeb handlowych, ale jednocześnie odległych od siebie pod względem sezonowości i struktury.

One Shot ICE to maszyna do jednoczesnego dozowania, odpowiednia do wytwarzania produktów wypełnionych w jednej operacji: pralin, przekąsek, ciastek lodowych na formie z poliwęglanu lub octanu, jednoporcjowych verrine o podwójnym smaku, boules, jajek i produktów trójwymiarowych o specjalnych cechach.

One shot wstrzykuje nadzienia czekoladowe i lodowe w różnym procencie, czasie i w różny sposób, w zależności od życzeń operatora, wytwarzając w jednej operacji zewnętrzną powłokę czekoladową i wnętrze produktu. Temperówka, umieszczona za dozownikiem (dostępna osobno), podaje czekoladę w cyklu ciągłym. Nadzienie podawane jest ręcznie przez termoregulowany lej. Wygodny i intuicyjny panel sterowania z ekranem dotykowym pozwala na zarządzanie wszystkimi funkcjami maszyny. Dostępna wersja z 4 dyszami dozującymi.


Podczas odbywających się w lutym w Warszawie największych targów cukierniczych Expo Sweet 2023 Primulator zdobył "Laur PPiC 2023" w kategorii "Hit Lodziarski". Nagrodę zdobył premierowy produkt prezentowany na targach - Selmi One Shot Tuttuno ICE. 


 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.