One shot Tuttuno ICE to pierwsza na rynku maszyna zdolna do jednoczesnego dozowania dwóch produktów: ciepłego - czekolady i zimnego - lodów.
Maszyna została zaprojektowana na bazie opatentowanych modyfikacji konstrukcyjnych, które pozwalają na szybkie i łatwe połączenie dwóch produktów. Zaprojektowana i stworzona w odpowiedzi na potrzeby rynku, który przez lata próbował połączyć świat czekolady ze światem lodów, produktów podobnych i symultanicznych dla potrzeb handlowych, ale jednocześnie odległych od siebie pod względem sezonowości i struktury.
One Shot ICE to maszyna do jednoczesnego dozowania, odpowiednia do wytwarzania produktów wypełnionych w jednej operacji: pralin, przekąsek, ciastek lodowych na formie z poliwęglanu lub octanu, jednoporcjowych verrine o podwójnym smaku, boules, jajek i produktów trójwymiarowych o specjalnych cechach.
One shot wstrzykuje nadzienia czekoladowe i lodowe w różnym procencie, czasie i w różny sposób, w zależności od życzeń operatora, wytwarzając w jednej operacji zewnętrzną powłokę czekoladową i wnętrze produktu. Temperówka, umieszczona za dozownikiem (dostępna osobno), podaje czekoladę w cyklu ciągłym. Nadzienie podawane jest ręcznie przez termoregulowany lej. Wygodny i intuicyjny panel sterowania z ekranem dotykowym pozwala na zarządzanie wszystkimi funkcjami maszyny. Dostępna wersja z 4 dyszami dozującymi.
Podczas odbywających się w lutym w Warszawie największych targów cukierniczych Expo Sweet 2023 Primulator zdobył "Laur PPiC 2023" w kategorii "Hit Lodziarski". Nagrodę zdobył premierowy produkt prezentowany na targach - Selmi One Shot Tuttuno ICE.