Cylinder maszyny do produkcji draży został wykonany wyłącznie ze stali AISI 304 i wyposażony w elektroniczny system kontroli prędkości - dla optymalnego pokrywania produktów w zależności od ich typu i wielkości. Nadmuch powietrza do cylindra jest kontrolowany przez regulowany system chłodzenia, co ma na celu stworzenie optymalnych warunków w cylindrze do szybkiego pokrycia produktów czekoladą. W dalszej części cyklu regulacja temperatury umożliwia ujednolicenie i nabłyszczenie produktów oraz usuniecie z cylindra resztek czekolady. Termoregulator umożliwia dostosowanie temperatury nadmuchu do potrzeb, w zależności od momentu cyklu pracy drażeciarki.
• Pierwsza maszyna na rynku wyposażona w system chłodzenia
• Wydajność: 20 kg/godzinę (model Comfit); 40 kg/ godzinę (Comfit MAXI)
• Płynna zmiana temperatury nadmuchiwanego powietrza
• Może być wyposażona w automatyczny „spray system" do płynnej czekolady