Temperówka do czekolady Selmi Color EX
Szybkie topnienie i temperowanie czekolady. Bardzo małe rozmiary. Płyty wibracyjne ogrzewane przez źródło o niskim napięciu. Łatwe mycie urządzenia dzięki szybko wymiennemu ślimakowi (około 5 minut). Zaletą jest możliwość dodawania do czekolady różnych dodatków smakowych (posiekane orzechy, posikane ziarna kakao i inne produkty aromatyzujące). Dozownik objętościowy i pedał do kontroli przepływu czekolady. Zamknięty system chłodzenia wyposażony w zmiennoprądowy wymienniki ciepła (inwerter).
Seria temperówek do czekolady EX posiada opatentowany system Selmi, który umożliwia łatwe i szybkie wyjęcie ślimaka – niezbędne podczas zmiany rodzaju i smaku temperowanej czekolady.
Cechy:
- Kompaktowe wymiary
- Idealna dla piekarzy, lodziarni i restauracji
- Połączenie jednofazowe 230 V jako opcja
- Temperuje 12 kg czekolady w 8 minut
- Szybko wymienny ślimak (seria EX)