Nowy model (na rok 2024) z wewnętrznym systemem transportu form przy użyciu innowacyjnego pasa modułowego, który gwarantuje bardzo niskie różnice poziomów w celu zapewnienia większej linearności transportu form wewnątrz komory chłodzenia, a także umożliwia operatorowi łatwe i całkowite czyszczenie tunelu. Kanałowa dystrybucja powietrza zapewniająca optymalne chłodzenie czekolady i pralin, większą kompatybilność z różnymi typami form na rynku o maksymalnych wymiarach 175x275 mm i wysokości do 40 mm.
Istotną cechą tej maszyny jest jej całkowita kompaktowość pod kątem zajmowanej przestrzeni, funkcjonalność i wysoka wydajność. Selmi stworzyła innowacyjny system ruchu form, który pozwala na maksymalną ekspozycję form na strumień chłodzącego powietrza. System ten jest objęty międzynarodowym patentem. Zwiększona wysokość komory przekłada się na większą wydajność. Wewnątrz może znajdować się ponad 125 form.
Cechy
Optymalna temperatura pracy otoczenia 20/ 25 °C | Maksymalna temperatura pracy otoczenia 32 °C | Układ chłodzenia 6000 frigorii/ godz. | Możliwość wyboru pracy ciągłej lub pracy/pauzy |Prędkość taśmy regulowana za pomocą wygodnego i intuicyjnego ekranu dotykowego | Opcja ze skraplaczem chłodzonym wodą | Możliwość dostosowania do zasilania trójfazowego 220 V 50/60 Hz.