Selmi Spider Max 2024

 
PRODUCENT: Selmi
Selmi Spider Max 2024

Selmi Spider Max 2024

Pionowy, spiralny tunel chłodniczy do krystalizacji wyrobów czekoladowych.


Tunel przeznaczony dla CHARGER 275,  ONE SHOT TUTTUNO 9, AUTONOMOUS MOULD VIBRATING STATION VIBRA 275, AUTOMATIC DEMOULDER, TOP EX, TANK 400, MOULD LOADER 175,  SPINNER EXIT 275.

Pionowy, spiralny tunel chłodniczy do krystalizacji wyrobów czekoladowych.


Tunel przeznaczony dla CHARGER 275,  ONE SHOT TUTTUNO 9, AUTONOMOUS MOULD VIBRATING STATION VIBRA 275, AUTOMATIC DEMOULDER, TOP EX, TANK 400, MOULD LOADER 175,  SPINNER EXIT 275.

pliki do pobrania
Selmi 2024
Katalog produktów j. angielski

pliki do pobrania

Selmi 2024
Katalog produktów j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Moc
Zasilanie
Selmi Spider Max 2024
1320 mm
4050 mm
2150 mm
5kW
400 V

Informacje

Pionowy spiralny tunel do chłodzenia czekolady Selmi SPIDER MAX to  rozwiązanie o wysokiej wydajności produkcyjnej do chłodzenia czekolady, pralin, batonów, przekąsek i nadziewanych napolitanek w formach.

Nowy, wysokowydajny model, zaprojektowany i skonstruowany z myślą o integracji z liniami do produkcji czekolady w połączeniu z Oneshot Tuttuno 9, oferuje podwojone wymiary w stosunku do modelu Spider, aby zapewnić dłuższą retencję formy w komorze chłodzenia, poprawiając w ten sposób krystalizację produktu, jakość i wydajność.

Spiralny system transportowy, w który wyposażony jest tunel, jest podzielony na dwa oddzielne i zsynchronizowane obwody. Jeden wznoszący i jeden opadający, które łącznie zapewniają powierzchnię około 100 metrów liniowych.

Wewnętrzna modułowa taśma transportowa i manipulacyjna zapewnia minimalne różnice nachylenia, ułatwiając liniowy transport form, a także ułatwiając czyszczenie i dezynfekcję tunelu chłodzącego podczas przerw w pracy.

Ze względu na zwiększone wymiary i podwojoną pojemność, tunel może pomieścić ponad 260 form, korzystając ze zwiększonej pojemności i dłuższej retencji w obszarze chłodzenia, zwiększając w ten sposób chłodzenie.

SPIDER MAX jest również szczególnie odpowiedni do szybkiego chłodzenia innych produktów, takich jak herbatniki i produkty piekarnicze, superfoods, batony proteinowe, przekąski i płatki zbożowe, suszone owoce i ekstrudowane klastry na bazie cukru, a także wszelkie produkty nieoblane czekoladą.


Cechy


  • Optymalna dystrybucja powietrza: Kątowy system dystrybucji powietrza zapewnia równomierne chłodzenie czekolady i pralin, kompatybilny z różnymi rodzajami form o wymiarach do 175x275 mm i maksymalnej wysokości 40 mm.

  • Kompaktowość i funkcjonalność: Pomimo zwiększonych wymiarów, tunel zachowuje kompaktową strukturę, idealną dla pomieszczeń o ograniczonej przestrzeni. Jest wysoce wydajny i idealny do linii przetwarzania czekolady opartych na formach w połączeniu z Oneshot Tuttuno z 9 dyszami.

  • Maksymalna ekspozycja na strumień chłodzenia: Opatentowany system obsługi form gwarantuje maksymalną ekspozycję na strumień chłodzenia, zwiększając efektywność procesu.

  • Pełna integracja: Może być podłączona do pakowarki Automatic Flow Pack 400 Plus Selmi, zapewniając większą ochronę produktu i jego trwałość.

  • Wydajność i produktywność: Kompletna linia wymaga tylko 36 metrów kwadratowych (6x6 metrów) i dwóch operatorów, co czyni ją idealną dla tych, którzy potrzebują wysokiej wydajności i szybkości produkcji w ograniczonych przestrzeniach  

  • Optymalna temperatura pracy otoczenia: 20/ 25 °C 

  • Maksymalna temperatura pracy otoczenia: 32 °C 

  • Układ chłodzenia: 12000 frigorii/ godz. 


Przykładowa konfiguracja



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.