Dzięki zastosowaniu elektronicznego sterowania i regulacji dozowania nadzienia Filler Praline ułatwia i przyspiesza wtryskiwanie czekolady oraz płynnego wypełnienia do pralin. Specjalna konstrukcja pompy tłokowej pozwala na jej całkowite mycie. Urządzenie ma funkcje grzania, co pozwala na utrzymywanie dozowanego surowca w wymaganej temperaturze. O idealne wypełnienie form, bez pęcherzyków powietrza dba automatyczna funkcja wibracji form poliuretanowych. W celu optymalizacji wtrysku wypełniaczy, forma jest umieszczona na stole wibracyjnym, który eliminuje pęcherzyki powietrza, które mogłyby zagrozić trwałości produktu. Maksymalna ilość dozowana dla pojedynczego wtrysku: 600 gr.
CECHY
- Kalibrowane dozowanie tłokowe.
- Wysoka wydajność.
- Wstrzykuje płynne nadzienia.
- Możliwość zastosowania niestandardowej płyty wtryskowej.
- Maszyna może być używana do napełniania kremami (np. orzechowe).
- Wymaga podłączenia do źródła sprężonego powietrza.