Wytłaczarka liniowa do produkcji przekąsek białkowych i superfood. Posiada innowacyjny system wykorzystania ciśnienia w specjalnych, opatentowanych pompach śrubowych.
Szczególnie odpowiednia do wytłaczania marcepanu, pasty migdałowej, orzechów laskowych, orzeszków ziemnych i innych rodzajów orzechów, past daktylowych, past pomarańczowych oraz do przygotowywania i tworzenia batonów, przekąsek białkowych, superfood i wszelkich związków o podobnej konsystencji.
Maszyna działa za pomocą termoregulowanych pomp śrubowych, które transportują i formują ciasto w wybrany format, poprzez kanał z wymienną głowicą o trzech otworach.
Załadunek produktu do wytłaczania odbywa się ręcznie poprzez włożenie masy do górnego leja załadowczego.
Cięcie gilotynowe pozwala operatorowi na wybór formatu, rozmiaru i ostatecznej wagi wytłaczanego produktu, który dzięki połączeniu z tunelami do powlekania i schładzania, umożliwia jego powlekanie czekoladą oraz wszelkie dekoracje, gwarantując wysoką wydajność, wynoszącą około 100/120 kilogramów na godzinę gotowego produktu, pokrytego, schłodzonego i gotowego do dalszego pakowania.
Maszyna wyposażona jest w wygodny i intuicyjny panel dotykowy, na którym można wyświetlać i wybierać format produktu oraz prędkość wytłaczania. Termoregulowana płyta w całości wykonana z aluminium, umieszczona poniżej pomp śrubowych, pozwala na wybór pracy w trybie ogrzewania lub chłodzenia dzięki wbudowanej jednostce chłodzącej.
Łatwa do dezynfekcji i mycia przy zmianie produktów dzięki zdejmowanej głowicy i ślimakom, umożliwia wysoką wszechstronność użytkowania i szeroki zakres produktów, które można wytwarzać.
Zalecane jest połączenie z maszyną do temperowania czekolady oraz tunelem do powlekania i schładzania, aby zapewnić wysoką wydajność.
Produkty i związki nadające się do wytłaczania:
- Pasta migdałowa
- Ganache
- Pasta gianduja
- Pasta daktylowa, owoce kandyzowane, pasta z orzeszków ziemnych, pasta z orzechów laskowych i wszelkie orzechy
- Związki do batonów proteinowych
- Związki do produktów superfood