Icematic COCO

 
PRODUCENT: ICEMATIC
Wybierz wariant
K23 NANO K23 K25 K30 K36 K45 K50 K62 K80 K95 K150
Wybierz wariant

K23 NANO

Kostkarka do lodu barowa z własnym zbiornikiem chłodzona powietrzem (A) lub wodą (W).
Nadaje się do zabudowy.


Wydajność 23 kg/24 godz., zbiornik na lód 5 kg.

Kostkarka do lodu barowa z własnym zbiornikiem chłodzona powietrzem (A) lub wodą (W).
Nadaje się do zabudowy.


Wydajność 23 kg/24 godz., zbiornik na lód 5 kg.

pliki do pobrania

ICEMATIC
Katalog urządzeń do produkcji lodu dla gastronomii j.ang.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokośc
Wysokość
Chłodzenie
Czynnik chłodzący
Ilość kostek na cykl
Wydajność
Pojemnik na lód
Rodzaje kostek
Masa
Moc
Zasilanie
K23 NANO K23 K25 K30 K36 K45 K50 K62 K80 K95 K150
340 mm 340 mm 400 mm 400 mm 450 mm 500 mm 500 mm 600 mm 700 mm 800 mm 920 mm
545 mm 545 mm 545 mm 545 mm 545 mm 600 mm 585 mm 585 mm 585 mm 585 mm 650 mm
620 mm 690 mm 690 mm 690 mm 690 mm 693 mm 956 mm 956 mm 956 mm 956 mm 1280 mm
A - powietrze | W - woda A - powietrze | W - woda A - powietrze | W - woda A - powietrze | W - woda A - powietrze | W - woda A - powietrze | W - woda A - powietrze | W - woda A - powietrze | W - woda A - powietrze | W - woda A - powietrze | W - woda A - powietrze | W - woda
R290 R290 R290 R290 R290 R290 R290 R290 R290 R290 R290
15 15 15 20 20 35 35 35 60 60 90
23 kg/24 godz. (10°) 23 kg/24 godz. (10°) 25 kg/24 godz. (10°) 30 kg/24 godz. (10°) 36 kg/24 godz. (10°) 45 kg/24 godz. (10°) 50 kg/24 godz. (10°) 62 kg/24 godz. (10°) 80 kg/24 godz. (10°) 98 kg/24 godz. (10°) 150 kg/24 godz. (10°)
5 kg (238 kostek) 7 kg (333 kostki) 10 kg (476 kostek) 10 kg (476 kostek) 12 kg (571 kostek) 16 kg (762 kostki) 21 kg (1000 kostek) 28 kg (1333 kostki) 36 kg (1714 kostek) 40 kg (1904 kostki) 67 kg (3190 kostki)
Kostki cylindryczne (z otworem) Kostki cylindryczne (z otworem) Kostki cylindryczne (z otworem) Kostki cylindryczne (z otworem) Kostki cylindryczne (z otworem) Kostki cylindryczne (z otworem) Kostki cylindryczne (z otworem) Kostki cylindryczne (z otworem) Kostki cylindryczne (z otworem) Kostki cylindryczne (z otworem) Kostki cylindryczne (z otworem)
29 kg 30 kg 33 kg 32 kg 36 kg 41 kg 51 kg 52 kg 56 kg 66 kg 105 kg
354 W 354 W 354 W 354 W 585 W 585 W 653 W 1054 W 1054 W 1589 W 2987 W
230 V 230 V 230 V 230 V 230 W 230 W 230 V 230 V 230 V 230 V 230 V

Informacje

Kostkarka do lodu gastronomia Icematic COCO

Icematic od zawsze kojarzony jest z wydajnością i niezawodnością kostkarek do lodu. Łopatkowy system wytwarzania lodu gwarantuje idealne wyniki, niezależnie od jakości, twardości i zanieczyszczeń wody, ponieważ nie ma tam pompy, ani systemu natryskowego. Nowa seria COCO kostkarek do lodu gastronomicznych jest rozwinięciem sprawdzonych już rozwiązań technicznych. Dzięki wprowadzeniu szeregu usprawnień  i nowatorskich rozwiązań technicznych stanowi nową jakość w kategorii kostkarek zbiornikowych.

Kostki cylindryczne kostkarka do baru

Obudowa zewnętrzna kostkarki do lodu jest wykonana w całości ze stali nierdzewnej, a jej nowoczesny wygląd z zaokrąglonymi narożnikami jest zgodny z obowiązującymi standardami estetyki. Nowatorskie podejście do konstrukcji pozwoliło na wprowadzenie systemu filtrów umiejscowionych na froncie urządzenia, ułatwiające obsługę kostkarek w wersji chłodzonej powietrzem. Tym samym urządzenia chłodzone powietrzem mogą być stosowane w przypadku ścisłej zabudowy kostkarki. Poprzez zastosowanie wyjmowanego filtra, łatwego do umycia, zabezpiecza skraplacz przed osadzaniem się zanieczyszczeń i pomaga w prawidłowym przepływie powietrza. Wszystkie pojemniki zostały powiększone, aby zapewnić odpowiednią ilość lodu, nawet w momentach szczytowych.



Wymiary kostek lodu z kostkarki gastronomicznej ICEMATIC COCO

Rodzaj kostek lodu: Kostki cylindryczne (z otworem) - kostki lodu o największej powierzchni chłodzącej.

Lód kostkarka gastronomiczna do baru ICEMATIC


System łopatkowy kostkarki do lodu IcematicIcematic = system łopatkowy - gwarantujący, że kostkarka do lodu dla gastronomii będzie skutecznie pracowała, pomimo szczególnie "twardej", bogatej w wapień oraz zanieczyszczonej wody.  Kostkarki nie posiadają tradycyjnej pompy i systemu natryskowego, dzięki czemu nie wymagają częstego czyszczenia i odkamieniania.


Kostki lodu są tworzone na specjalnych „wypustkach” parownika zanurzonego w zbiorniku z wodą, gdzie poziom wody jest kontrolowany przez sensor elektroniczny.  Pomiędzy „wypustkami” w trakcie tworzenia lodu łopatki wirnika obracając się powodują ciągły przepływ wody, jednocześnie ją napowietrzając; warunkuje to długość cyklu produkcyjnego i moment zakończenia produkcji  lodu.

Powtarzalne i wcześniej ustalone wymiary kostek lodu zapewnia odpowiednie usytuowanie systemu łopatkowego. Kostkarka do baru automatycznie dostosowuję parametry pracy w zależności od warunków otoczenia (temp. otoczenia, temp. wody), nie musimy zmieniać ustawień i mamy zagwarantowane, że kostki lodu będą takie same niezależnie od zmian temperatury wody, czy też otoczenia.

Brak tradycyjnej pompy i systemu natryskowego zapewnia  cichą pracę jak również oszczędność energii, dzięki mniejszym stratom ciepła przez parownik.

 

 


 CECHY KOSTKARKI GASTRONOMICZNE ICEMATIC COCO


Konstrukcja ze stali nierdzewnej | Chłodzenie: powietrze lub woda | Cykl czyszczenia | Sterowanie dotykowe | Alarmy akustyczne i świetlne | Raportowanie alarmów HACCP |  Regulacja poziomu lodu w pojemniku | Złącze USB do aktualizacji oprogramowania i pobieranie danych HACCP | Wentylator skraplacza sterowany przy niskich temperaturach otoczenia temperatury |  Analiza predykcyjna usterek | Raport wydajności maszyny | WIFI |  Bluetooth


OPCJE KOSTKARKI DO LODU ICEMATIC COCO


Programowalny cykl sanityzacji ozonem | Technologia Rainbow : Nanotechnologiczna obróbka parownika | Połączenie z chmurą IOT | Programowalna produkcja lodu | Zestaw nóżek 100 mm


Aplikacja do zarządzania pracą kostkarki do lodu gastronomia


APLIKACJA "App My Ice"


Nowa aplikacja My Ice APP daje możliwość pełnej kontroli każdej pojedynczej wytwornicy lodu poprzez Bluetooth lub Wi-Fi. Icematic z dumą wprowadza opatentowany system do programowania produkcji lodu za pomocą tej innowacyjnej aplikacji.

Od teraz możesz rozpocząć cykle produkcyjne dla zdefiniowanej i zaprogramowanej ilości lodu, wybierając czas, w którym chcesz, aby był on dostępny do użytku.

Dodatkowo istnieje możliwość zdalnego kontrolowania aktualnego stanu maszyny oraz regulacji pojemności magazynowej, bez konieczności dotykania czy otwierania maszyny. 

Te plusy są prawdziwą wartością dodaną do optymalizacji produkcji, przy jednoczesnej minimalizacji odpadów i zapewnieniu zawsze świeżego lodu, unikając ryzyka rozmnażania się bakterii.

Poprzez aplikację możesz monitorować i aktywować cykle mycia oraz sanityzacji ozonem, zapewniając optymalną higienę Twojej wytwornicy lodu. To innowacyjne narzędzie pomoże również naszemu Serwisowi w identyfikacji i szybkim rozwiązywaniu wszelkich problemów, a wszystko to dzięki zdalnemu monitoringowi.


 

 

 


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.