Merrychef conneX 12e

 
PRODUCENT:
Merrychef conneX 12e

Merrychef conneX 12e

Merrychef conneX 12e to jeden z najbardziej kompaktowych pieców do szybkiego przyrządzania potraw. Jest to następca popularnego modelu eikon e1s. Został zaprojektowany dla punktów gastronomicznych zamierzających wzbogacić ofertę o gorące potrawy lub zwiększyć ilość wydawanych dań w ciągu dnia.


Premiera jesień 2024 r.

Merrychef conneX 12e to jeden z najbardziej kompaktowych pieców do szybkiego przyrządzania potraw. Jest to następca popularnego modelu eikon e1s. Został zaprojektowany dla punktów gastronomicznych zamierzających wzbogacić ofertę o gorące potrawy lub zwiększyć ilość wydawanych dań w ciągu dnia.


Premiera jesień 2024 r.

pliki do pobrania
Merrychef conneX 12e
Broszura j. angielski
Merrychef conneX 12e
Karta produktu/ dane techniczne j. angielski

pliki do pobrania

Merrychef conneX 12e
Broszura j. angielski
Merrychef conneX 12e
Karta produktu/ dane techniczne j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Głębokość przy otwartych drzwiczkach
Wysokość
Moc 100 % mikrofal
Moc konwekcja
Moc tryb mieszany
Regulacja mocy mikrofali
Temperatura pracy
Wymiary komory
Sterowanie
Masa
Moc
Zasilanie
Merrychef conneX 12e
407 mm
547 mm (610 mm z rączką i tylnym okapem)
815 mm
588 mm
800 W
2200 W
1000 W + 900 W
wyłączone lub 5–100% z przyrostem 1%
WYŁ. i od 100°C do 260°C w krokach po 1°C
30,5 x 30,5 cm
easyTouch® 2.0
47 kg
2990 W
230 V

Informacje

Merrychef conneX 12e piec konwekcyjno-mikrofalowy


Merrychef conneX 12e Piec konwekcyjno-mikrofalowy


Merrychef conneX 12e to jeden z najbardziej kompaktowych pieców do szybkiego przyrządzania potraw - następca niezwykle popularnego modelu eikon e1s. Został zaprojektowany dla punktów gastronomicznych zamierzających wzbogacić ofertę o gorące potrawy lub zwiększyć ilość wydawanych dań w ciągu dnia. Piec idealnie spisuje się jako urządzenie do szybkiej regeneracji, opiekania i pieczenia wielu potraw – począwszy od przekąsek przyrządzonych ze świeżych składników, aż po dania mrożone. Dzięki zastosowaniu 3 technologii obróbki termicznej (mikrofali, konwekcji i precyzyjnego uderzenia gorącego powietrza) piec conneX 12e może zastąpić wiele urządzeń gastronomicznych, takich jak: kontakt grill, opiekacz lub frytkownice.

Popularne potrawy, takie jak panini i pizza, są wstępnie zaprogramowane w książce kucharskiej, więc wystarczy jedno naciśnięcie obrazu żywności, aby każdy członek zespołu mógł dostarczać wysokiej jakości żywność na żądanie, unikając marnowania żywności i dodatkowych kosztów pracy. Zaprojektowany z myślą o plug & play, Merrychef conneX® 12e jest bez wentylacji i działa z wtyczką o niskim natężeniu prądu, eliminując koszty instalacji. Ponadto energooszczędny tryb gotowości pomoże zmaksymalizować zyski i zaoszczędzić na nadmiernych kosztach energii. 

Merrychef conneX 12e jest wyposażona w nowy 7-calowy ekran sterowania o wysokiej rozdzielczości z systemem sterowania easyTouch® 2.0 i zabezpieczony wytrzymałym szkłem. Charakteryzuje się nowoczesnym i estetycznym wyglądem oraz doskonale sprawdza się w każdej sytuacji. 


WSZECHSTRONNY


Oszczędza miejsce - jedno urządzenie umożliwiające przygotowanie wielu różnych potraw - może zastąpić wiele urządzeń gastronomicznych, takich jak: kontakt grill, opiekacz lub frytkownice.


BEZWENTYLACYJNY


Piec nie wymaga wentylacji - dowolność przy umiejscowieniu oraz zmniejszenie kosztów adaptacji.

FOOD COST


Ekspresowa obróbka termiczna bez wstępnego przygotowania produktów pozwala ograniczać straty.


ŁATWA INSTALACJA


Piec wystarczy podłączyć do prądu za pomocą jednofazowej wtyczki 230 V.


Szybkość

Piec Merrychef conneX 12e zapewnia do 70% większą prędkość przyrządzania dań niż tradycyjne kuchenki, przy wymiarach wewnętrznych komory 30,5 x 30,5 cm.


Zaawansowana technologia podgrzewania


Doskonale zrównoważona technologia tri-pleX zapewnia maksymalną wydajność, dzięki czemu potrawy są jednolicie opieczone, a energia nie jest marnowana. Technologia tri-pleX łączy w sobie: mikrofale, konwekcje i nadmuch gorącego powietrza (z przyspieszeniem powietrza poprzez płytę parownika).

Wentylator konwekcji zasysa powietrze przez tylną część komory (1). Powietrze jest ogrzewane i powraca do komory przez konwertery katalityczne (2) i płytę parownika (3), aby wytworzyć równą temperaturę w piecu. Taka metoda grzania umożliwia równomierne gotowanie produktów oraz uzyskanie chrupiącej, złotej skórki za każdym razem.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.