Everpure Claris Ultra

 
PRODUCENT: Everpure Pentair
Wybierz wariant
Claris Ultra 250 Claris Ultra 500 Claris Ultra 1000 Claris Ultra 1500 Claris Ultra 2000
Wybierz wariant

Claris Ultra 2000

Wraz z wprowadzeniem filtrów do wody Claris Ultra, firma Everpure oferuje nowy standard technologii filtrowania wody, zapewniając nieosiągalną wcześniej możliwość dokładnej kontroli osadów kamienia I kwasowości. Seria nowych filtrów Everpure Claris Ultra pozwala znaleźć równowagę między ochroną urządzenia a osiąganiem oczekiwanej jakości parzonej kawy, espresso, innych gorących napojów i lodu. Uzyskuje się to dzięki umiarkowanemu poziomowi kwasowości, odnosząc się do norm wody pitnej UE.

pliki do pobrania
Katalog Kawowy Primulator
Katalog Kawowy Primulator
Everpure Claris Ultra
Folder PL
Everpure Claris Ultra
Instrukcja wymiany filtrów
Everpure Claris Ultra
Tabela wydajności filtrów

pliki do pobrania

Katalog Kawowy Primulator
Katalog Kawowy Primulator
Everpure Claris Ultra
Folder PL
Everpure Claris Ultra
Instrukcja wymiany filtrów
Everpure Claris Ultra
Tabela wydajności filtrów

specyfikacja

MODEL
Wysokość systemu
Średnica systemu
Minimalny odstęp od ziemi
Wysokość wkładu filtra
Max ciśnienie wody
Temp. wody
Masa
Claris Ultra 250 Claris Ultra 500 Claris Ultra 1000 Claris Ultra 1500 Claris Ultra 2000
365 mm 475 mm 410 mm 525 mm 525 mm
95 mm 95 mm 136 mm 136 mm 175 mm
40 mm 40 mm 40 mm 40 mm 40 mm
315 mm 425 mm 360 mm 475 mm 475 mm
2 - 8 bar 2 - 8 bar 2 - 8 bar 2 - 8 bar 2 - 8 bar
4° - 30° C 4° - 30° C 4° - 30° C 4° - 30° C 4° - 30° C
1,3 kg 1,8 kg 3,2 kg 4,3 kg 6,5 kg

INFORMACJE

Filtry do wody dla ekspresów do kawy Everpure Claris Ultra

Niezrównana technologia filtrowania 

Claris Ultra dzięki swej nowej technologii jest pierwszym filtrem na świecie, który efektywnie łączy zmniejszenie twardości, stabilność w minerały i ograniczanie korozji poprzez utrzymanie kontrolowanego niskiego poziomu kwaśnych węglanów w wodzie.

W rezultacie Everpure Claris Ultra dostarcza najlepszej jakości wodę do napojów gorących i kostkarek, jednocześnie zapobiegając odkładaniu się kamienia i korozji części metalowych, wszystko w najszerszej skali poziomów twardości wody.

Technologia zaworu DUOBLEND – najwyższa dokładność

Tylko nieliczne z dostępnych na rynku filtrów zmiękczających z zaworem mieszającym by-pass spełniają wymagania żywnościowe co do dokładności i powtarzalności. Różne ilości przepływającej wody, skoki ciśnienia wywołane poborem do wielu urządzeń mocno osłabiają proporcje mieszania, jeżeli zastosowano niewystarczającą technologię by-pass w filtrze. W rezultacie poziom minerałów, alkaliczność i kwasowość węglanowa mogą się znacznie zmieniać. Z tego powodu Everpure Claris ULTRA stosuje zawór DUOBLEND® z jego unikalną technologią stabilizowania ilości minerałów.

DUOBLEND® to zgłoszona do opatentowania technologia składająca się z wzajemnie zależnie pracujących podwójnych zaworów. Zapewnia to stabilną i dokładną proporcję mieszania wody dla każdego zastosowania. W rezultacie, Everpure Claris ULTRA zabezpiecza utrzymanie najbardziej stabilnej proporcji mieszania wody w celu zapewnienia właściwego poziomu twardości, alkaliczności i kwasowości w filtrowanej wodzie.

Wysoka żywotność urządzenia – niskie koszty użytkowania

Claris ULTRA został specjalnie zaprojektowany do usuwania zanieczyszczeń z wody, takich jak niepożądany smak I zapach. Dodatkowo stabilizuje poziom minerałów dla zwiększenia wydajności urządzeń do gorących napojów i kostkarek oraz zmniejsza dzięki temu koszty operacyjne ich użytkowania. Czas użytkowania i koszty utrzymania urządzeń do gorących napojów i kostkarek pracujących na najwyższej wydajności zależą od zdolności systemu filtrowania do zbalansowania ilości minerałów tak, aby skutecznie chronić urządzenie przed problemami związanymi z jakością wody. Zmniejszenie i stabilizacja twardości to tylko część zagadnienia. Filtry do zastosowań spożywczych powinny również wpływać na kwasowość w wodzie, która jest podstawą dla przygotowania idealnych napojów gorących oraz zmniejsza korozję delikatnych części metalowych urządzenia. Claris ULTRA spełnia wszystkie te wymagania i oferuje bardzo niskie koszty użytkowania. Dostarcza idealnej jakości wodę do przygotowania żywności, zapobiega problemom związanym z jakością wody i jest niezwykle prosty w obsłudze.

Twardość wody oraz twardość tymczasowa (alkaliczność) – jedna z części całkowitej twardości wody powodująca osadzanie się kamienia – posiada największą zawartość minerałów w ogólnodostępnej wodzie do picia. Z tego powodu filtry zmiękczające są tak szeroko używane w przemyśle spożywczym. Jako że bezpieczna i dobrze smakująca woda wymaga specyficznej i zbalansowanej kompozycji minerałów, filtry zmiękczające powinny mieć możliwość regulowania twardości zależnie od zastosowania filtrowanej wody.

Zbalansowana alkaliczność dla uzyskania najlepszego smaku kawy, perfekcyjnej cremy i przeźroczystego lodu.

Przy kawie, ważne jest zachowanie specyficznych minerałów i zbalansowanie poziomu alkaliczności wody dla wzmocnienia smaku kawy i lepszego zaparzania napoju. Co więcej, niewłaściwy poziom alkaliczności może prowadzić do powierzchniowej kwaśności i w wyniku tego słabą cremę w espresso i stłumiony smak napojów. Zbyt mało lub za dużo wapnia lub magnezu wpływa na jakość napojów i prowadzi do osadzania się kamienia w urządzeniach.


WYDAJNOŚĆ I USTAWIENIA


EKSPRESY DO KAWY
KH Clarke PPM FH Bypass  WYDAJNOŚĆ W LITRACH
          250 500 1000 1500 2000
6 8 107 11 6 3750 6250 14140 20200 33330
7 9 125 13 6 3210 5360 12120 17320 28570
8 10 143 14 6 2810 4690 8750 12500 20630
11 161 16 6 2500 4170 7780 11110 18330
10 13 179 18 6 2250 3750 7000 10000 16500
11 14 196 20 6 2050 3410 6360 9090 15000
12 15 214 21 5 1600 2660 5190 7410 12220
13 16 232 23 5 1470 2450 4790 6840 11280
14 18 250 25 5 1370 2280 4440 6350 10480
15 19 268 27 5 1280 2130 4150 5930 9780
16 20 286 29 5 1170 1950 3720 5320 8780
17 21 304 30 5 1100 1840 3500 5010 8260
19 24 339 34 5 990 1640 3140 4480 7390
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.