EVERPURE CONSERV 75E

 
PRODUCENT: Everpure Pentair
CONSERV 75E

CONSERV 75E

Wysokowydajny system odwróconej osmozy do ekspresów do kawy.

pliki do pobrania
SYSTEM ODWRÓCONEJ OSMOZY
Broszura PL
EVERPURE CONSERV 75E
Karta produktu - j.ang.
Katalog Kawowy Primulator
Katalog Kawowy Primulator

pliki do pobrania

SYSTEM ODWRÓCONEJ OSMOZY
Broszura PL
EVERPURE CONSERV 75E
Karta produktu - j.ang.
Katalog Kawowy Primulator
Katalog Kawowy Primulator

specyfikacja

MODEL
Wysokość
Szerokość
Głębokość
Zasilanie
CONSERV 75E
475 mm
431 mm
263 mm
230 V

Informacje

Odwrócona ozmoza Everpure Conserv 75E

CECHY SYSTEMU
• Dzięki zaworowi mieszającemu istnieje możliwość prawidłowego wyregulowania stężenia minerałów w celu uzyskania optymalnej wody do parzenia espresso • Zapewnia ochronę przed niepożądanym smakiem i zapachem, jednocześnie usuwając drobne cząstki i rozpuszczone ciała stałe • Znamionowa wydajność systemu wynosi 192 litry na dzień • Posiada certyfikat NSF • Możliwość zasilania małej kostkarki wodą z filtra wstępnego • Zawiera dodatkowy, wbudowany zbiornik zwiększający wydajność w okresach szczytowego zapotrzebowania • Kompaktowa konstrukcja umożliwia montaż na ścianie, blatach lub pod blatami

SYSTEM OBEJMUJE
• Filtr węglowy wstępny • Wkład membrany odwróconej osmozy o wysokiej wydajności • Wbudowany zbiornik na wodę systemu odwróconej osmozy • Filtr węglowy wtórny • Wkład uwalniający wapń do wody i zawór mieszający umożliwiają ą dokładną kontrolę składu mineralnego wody


SYSTEMY EVERPURE ROZWIĄZUJĄ TRZY NAJWAŻNIEJSZE PROBLEMY ZWIĄZANE Z WODĄ

KAMIEŃ KOTŁOWY
Kamień mineralny lub kotłowy tworzy się, gdy woda zawiera połączenie twardych minerałów (wapń i magnez), węglanów i siarczanów przy pH obojętnym lub wyższym od obojętnego. Kamień może powodować pęknięcia naprężeniowe i tworzenie porów w kotle oraz może przylegać do sond poziomu i pływaków, powodując zbyt niski lub zbyt wysoki poziom napełnienia zbiornika wody. Kamień można usunąć płucząc roztworem kwaśnym, ale proces ten jest szkodliwy dla wszystkich powierzchni metalowych i może obniżać trwałość eksploatacyjną urządzeń. Oprócz straty czasu i kosztów związanych z wezwaniem
serwisu, usuwanie kamienia może prowadzić do przestoju urządzeń, wpływając negatywnie na sprzedaż.

KOROZJA METALI
Korozja to proces chemiczny, w którym metale ulegają utlenianiu powodując rdzewienie elementów oraz ich rozpad i w końcu awarię kosztownych urządzeń. Szybkość korozji zależy w dużym stopniu od liczby czynników związanych z jakością wody, takich jak
kwasowość (niskie pH), rozpuszczone w wodzie sole korozyjne, stosowany sposób dezynfekcji wody wodociągowej i temperatura pracy. Korozja metali jest
procesem nieodwracalnym i postępującym. Gdy rdza przebije się przez warstwę ochronną metalu, nie będzie jej można całkowicie wyczyścić, usunąć ani przywrócić urządzenia do stanu pierwotnego. Może to powodować kosztowne wizyty naprawcze i znacznie skraca trwałość kosztowych urządzeń.

NIEWŁAŚCIWY SMAK
Jeśli chodzi o espresso, składniki mają zasadnicze znaczenie dla osiągania produktu o najlepszym smaku. Woda o niewłaściwym smaku i brak równowagi minerałów może zmienić smak i aromat. Napoje o doskonałym smaku napędzają biznes, a powracający klienci prowadzą do wzrostu sprzedaży i zysku. Systemy Everpure zapewnią pyszne espresso za każdym razem bez względu na zanieczyszczenia występujące w wodzie zasilającej urządzenia.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.