Gama Modeli
W ofercie wypalarek do kawy Selmi znajdują się 2 modele, które bez wątpienia sprostają oczekiwaniom zarówno małej kawiarni, jak i sprawdzą się przy produkcji na skalę półprzemysłową. Gamę modeli otwiera kompaktowy Roaster 106, którego średnia wydajność sięga jednorazowo 6 kg wypalonej kawy, kończąc na poziomie 25 kg na wrzut w modelu Roaster 120. Przy cyklu trwającym 25 do 30 minut możemy uzyskać nawet ponad pół tony kawy dziennie! |
System VERTIFLOWVERTIFLOW jest opatentowanym, innowacyjnym systemem wypalania kawy oraz orzechów. Polega na wypalaniu surowca w strumieniu gorącego powietrza. Temperatura wypalanego produktu jest badana w czasie rzeczywistym przez sondę. System jest obiegowy, co oznacza, że cała partia kawy przechodzi cyklicznie przez czujnik temperatury, co w konsekwencji pozwala na pełną i automatyczną kontrolę całego procesu, równe wypalenie surowca i absolutną powtarzalność końcowego efektu. Po zakończeniu procesu wypalania, automat osiągając zadane parametry końcowe samoczynnie przechodzi w proces studzenia kawy. Dzięki temu, od momentu zasypania i wciśnięcia przycisku „start” użytkownik może pozostawić urządzenie bez ciągłego nadzoru, po czym wrócić jedynie by odebrać wypalony i ostudzony surowiec. |
ProgramowanieDotykowy panel sterowania jest bardzo przejrzysty i w czytelny sposób obrazuje wszystkie funkcje i procesy. Sterownik pozwala na zapisanie indywidualnych programów. Każdy program można spersonalizować w zakresie: nazwy, temperatury grzałki i temp. docelowej surowca, siły nadmuchu oraz czasu chłodzenia. Możemy skorzystać z drogi uproszczonej, gdzie celem jest jedynie temperatura końcowa produktu lub zaprogramować cały proces w czterech krokach czasowych, czyli profilować palenie kawy. Nasi technolodzy zapewniają pełne doradztwo oraz wsparcie przez cały okres współpracy. W drodze samorozwoju możemy samodzielnie w pełni korzystać z opcji profilowania i we własnym zakresie odkrywać zmiany, jakie zachodzą w kawie na każdym etapie – profilowania i zmiany parametrów. Takie doświadczenia często prowadzą do zaskakujących odkryć i wyjątkowych profili smakowych, które podkreślają wyjątkowość kaw klasy Speciality. |