Frezer do lodów LABO XPL P 14 20 jest kompaktowym frezerem nabarowym. Urządzenia wykonane są z najlepszych materiałów i podzespołów oraz stworzone do ciągłej produkcji szerokiej gamy lodów, począwszy od kremów owocowych poprzez sorbety, lody o specjalnej półpłynnej konsystencji do klasycznych lodów mlecznych.
Frezery do lodów w modelach od roku 2021 wyposażone są w 6 gotowych programów zamrażania - odpowiednich dla specyfiki finalnych produktów: Gelato, Sorbetto, Slush Fruit, Gelato Crystal - Fruit Crystal i Ice Cream (wymagany jest opcjonalny ubijak 3E). Dodatkowo przy każdym z programów możliwa jest płynna regulacja konsystencji lodów.
|
|
|
Hard-O-Tronic ® |
Świder POM Uwaga, od lipca 2024 metalowe skrobaki są zastąpione wykonanymi ze specjalnego tworzywa w specyfikacji MOCA - zgodnie z rozporządzeniem Unii Europejskiej - zdjęcie poglądowe. |
Post Cooling - Schładzanie |
|
|
|
Wygoda Operacje dodawania mieszanki oraz ekstrakcji lodów są wykonywane na stojąco w pozycji wyprostowanej. Opcjonalny spryskiwacz znajduje się z przodu urządzenia co ułatwia czyszczenie cylindra oraz spustu lodów. Spryskiwacz może również zostać zablokowany w celu ułatwienia obsługi. |
Elementy dodatkowe Drzwi Portion Kit (opcja) |
Czyszczenie Nawet czyszczenie paneli jest bardzo szybkim i łatwe dzięki zastosowaniu technologii Scotch-Brite, która sprawia, że stal jest odporna na plamy oraz pozostałości tłuszczu. |
PROGRAMY DO PRODUKCJI LODÓW
Program Gelato |
Program Sorbetto |
|
|
Program Slush owocowy |
Program Ice Cream |
|
|
Gelato Crystal | Fruit Crystal |
PORTION KIT
Małe porcje lodów, jak również torty lodowe, które mają ciekawe kompozycje smakowe i spakowane są w interesujący sposób, mogą być w tym sezonie numerem jeden i wyznaczyć trendy na przyszłe lata. Obawy konsumentów związane z higieną i możliwością zarażenia się wirusem mogą wymusić na producentach zupełnie inny sposób produkcji i konfekcjonowania produktów, niż miało to miejsce dotychczas.
Dlatego bardzo prawdopodobne, że lody pakowane na wynos, których produkcja była ułamkiem procenta ogólnej sprzedaży w lokalu, może wzrosnąć diametralnie. Już teraz warto pomyśleć o recepturach lodów, które przy dużo niższych temperaturach zachowają odpowiedni smak i konsystencję.
Dla osób, którzy pracują na frezerach do lodów Carpigiani pomocne mogą okazać się specjalne drzwi tzw. Portion Control Kit. To jedyne takie drzwi na rynku w Polsce, które pozwalają zachować maksimum higieny. Lody konfekcjonowane są z frezera do lodów bezpośrednio do pojemnika na wynos. Średnica otworu wydającego pasuje do większości dostępnych słoików lub kubeczków. Bezpośrednie napełnianie minimalizuje kontakt osoby obsługującej urządzenie z produktem. Dzięki takiemu rozwiązaniu jesteśmy w stanie w łatwy sposób usprawnić proces pakowania i zaoszczędzić czas.
Mieszanka przygotowywana do produkcji lodów na wynos powinna mieć trochę inne proporcje składników, aby po dużo mocniejszym wymrożeniu była odpowiednia do spożycia. Przede wszystkim musi mieć dużo większą ilość cukru, a gotowe lody w momencie wyciągania z frezera inną konsystencję. W wybranych modelach frezerów Carpigiani dostępny program Crystal dba o odpowiednie wymrożenie i konsystencje produktu. Połączenie drzwi do porcjowania Carpigiani razem z frezerami do lodów wyposażonych w program Crystal usprawni produkcje lodów na wynos przy zachowaniu odpowiednich zasad higieny.
Dowiedz się więcej o koncepcji sprzedaży lodów na wynos na naszym blogu.
Koncept lodów na wynos z wykorzystaniem drzwi Portion Kit