Carpigiani Labo XPL P N

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
Labo 6/9 XPL P N Labo 8/12 XPL P N
Wybierz wariant

Labo 6/9 XPL P N

Nabarowy elektroniczny frezer do lodów wyposażony w system kontroli konsystencji lodów Hard-O-Tronic ®, świder POM oraz 5 gotowych programów odpowiednich dla specyfiki finalnych produktów.


Wielkość wsadu 6 - 9 kg.

Nabarowy elektroniczny frezer do lodów wyposażony w system kontroli konsystencji lodów Hard-O-Tronic ®, świder POM oraz 5 gotowych programów odpowiednich dla specyfiki finalnych produktów.


Wielkość wsadu 6 - 9 kg.

pliki do pobrania

Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni
CARPIGIANI LABO XPL P 6/9 i 8/12
Folder j.ang.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Chłodzenie
Programy
Wydajność kg
Wydajność Lody kg/cykl
Masa
Moc
Zasilanie
Labo 6/9 XPL P N Labo 8/12 XPL P N
360 mm 360 mm
550 mm 550 mm
740 mm 740 mm
Powietrze Powietrze
5 5
6 - 9 na godz. 8 - 12 na godz.
1 - 1,5 1,5 - 2,5
85 kg 90 kg
1,35 kW 2,2 kW
230 V 230 V

Informacje


Nabarowe elektroniczne frezery LABO XPL P 6/9 i 8/12 są proste w obsłudze i łatwe w utrzymaniu, co czyni je przydatnymi w restauracji lub jako sampler w laboratorium lodowym dla tworzenia nowych receptur. Urządzenia wykonane są z najlepszych materiałów i podzespołów stworzone do produkcji szerokiej gamy lodów, począwszy od kremów owocowych poprzez sorbety do lodów mlecznych.


Frezer wyposażony jest w 5 gotowych programów zamrażania odpowiednich dla specyfiki finalnych produktów: Lody, Lody owocowe, Slush owocowy, 2 programy Crystal (gelato i fruit) dla produkcji m.in. tortów lodowych o dowolnym kształcie.

Dodatkowo przy każdym z programów możliwa jest płynna regulacja konsystencji lodów.


wygoda


Wszystkie polecenia są dostępne przy otwartej pokrywie zbiornika tak, aby operator mógł rozpocząć produkcję w trakcie dodawania mieszanki.

Operacje dodawania mieszanki oraz ekstrakcji lodów są wykonywane na stojąco w pozycji wyprostowanej.


czyszczenie


Cylinder oraz panel przedni to jedyne miejsca wymagające maksymalnej czystości i higieny. Sposób zaprojektowania eliminuje również wszelkie szczeliny pomiędzy panelami, gdzie skropliny oraz lód mogłyby wpływać negatywnie na długość działania urządzenia.

Nawet czyszczenie paneli jest bardzo szybkie i łatwe dzięki zastosowaniu technologii Scotch-Brite, która sprawia, że stal jest odporna na plamy oraz pozostałości tłuszczu.

Spust ekstrakcji lodów może zostać zdjęty w celu ułatwienia usuwania pozostałości lodów podczas operacji czyszczenia.


Uwaga, od lipca 2024 metalowe skrobaki są zastąpione wykonanymi ze specjalnego tworzywa w specyfikacji MOCA  -  zgodnie z rozporządzeniem Unii Europejskiej.

Cechy

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.