Nabarowe elektroniczne frezery LABO XPL P 6/9 i 8/12 są proste w obsłudze i łatwe w utrzymaniu, co czyni je przydatnymi w restauracji lub jako sampler w laboratorium lodowym dla tworzenia nowych receptur. Urządzenia wykonane są z najlepszych materiałów i podzespołów stworzone do produkcji szerokiej gamy lodów, począwszy od kremów owocowych poprzez sorbety do lodów mlecznych.
Frezer wyposażony jest w 5 gotowych programów zamrażania odpowiednich dla specyfiki finalnych produktów: Lody, Lody owocowe, Slush owocowy, 2 programy Crystal (gelato i fruit) dla produkcji m.in. tortów lodowych o dowolnym kształcie.
Dodatkowo przy każdym z programów możliwa jest płynna regulacja konsystencji lodów.
wygoda
Wszystkie polecenia są dostępne przy otwartej pokrywie zbiornika tak, aby operator mógł rozpocząć produkcję w trakcie dodawania mieszanki.
Operacje dodawania mieszanki oraz ekstrakcji lodów są wykonywane na stojąco w pozycji wyprostowanej.
czyszczenie
Cylinder oraz panel przedni to jedyne miejsca wymagające maksymalnej czystości i higieny. Sposób zaprojektowania eliminuje również wszelkie szczeliny pomiędzy panelami, gdzie skropliny oraz lód mogłyby wpływać negatywnie na długość działania urządzenia.
Nawet czyszczenie paneli jest bardzo szybkie i łatwe dzięki zastosowaniu technologii Scotch-Brite, która sprawia, że stal jest odporna na plamy oraz pozostałości tłuszczu.
Spust ekstrakcji lodów może zostać zdjęty w celu ułatwienia usuwania pozostałości lodów podczas operacji czyszczenia.
Uwaga, od lipca 2024 metalowe skrobaki są zastąpione wykonanymi ze specjalnego tworzywa w specyfikacji MOCA - zgodnie z rozporządzeniem Unii Europejskiej.