Carpigiani Ready Counter-top

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
Carpigiani Ready 6 9 Carpigiani Ready 8 12
Wybierz wariant

Carpigiani Ready 6 9

Nabarowy frezer do lodów z funkcją pasteryzacji i dojrzewania mieszanki.


Wsad 1-1,5 kg na cykl.

pliki do pobrania

Carpigiani Ready Counter Top
Katalog j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Chłodzenie
Programy
Wielkość wsadu
Wydajność kg
Masa
Moc
Zasilanie
Carpigiani Ready 6 9 Carpigiani Ready 8 12
360 mm 360 mm
550 mm 550 mm
740 mm 740 mm
Powietrze Powietrze
8 8
1 - 1,5 kg 1,5 - 2,5 kg
6 - 9 kg/ godz. 8 - 12 kg/ godz.
110 kg 110 kg
2 kW 2,2 kW
230 V 230 V

Informacje

Frezer do lodów Carpigiani Ready Counter Top


Frezer do lodów Carpigiani Ready Counter Top


Kompaktowa maszyna do lodów Carpigiani może zamrażać, a nawet podgrzewać płynne mieszanki. Dzięki 8 automatycznym programom i wyjątkowej technologii Hard-O-Tronic® zapewnia wyprodukowanie doskonałego i świeżo przygotowanego Gelato. Urządzenie stale wyświetla zaprogramowane wartości konsystencji Gelato podczas produkcji. Ponadto użytkownik może zawsze zmienić żądaną konsystencję, aby uzyskać najlepszy zamierzony rezultat. Frezer do lodów z funkcją pasteryzacji zawiera program Crystal, który jest idealny do tworzenia monoporcji o różnych kształtach za pomocą form i mrożonych ciast na wynos oraz produktów Gelato.


Programy do produkcji lodów frezera do lodów Ready Counter Top


5 automatycznych programów do produkcji lodów

  • 2 do produkcji mlecznego gelato i świeżych sorbetów owocowych
  • 1 do produkcji owocowej granity
  • 2 do produkcji specjalnych lodów mlecznych lub owocowych CRYSTAL

3 programy automatyczne do pasteryzacji i dojrzewania mieszanki

  • 1 do pasteryzacji mieszanki i przekształcenia jej w lody;
  • 1 do pasteryzacji, dojrzewania, a następnie przekształcania w lody;
  • 1 do podgrzewania i chłodzenia mieszanki, a następnie przekształcania jej w lody. 

Główne cechy


Post Cooling

W celu utrzymania odpowiedniej konsystencji lodów podczas ekstrakcji funkcja Post Cooling dodatkowo schładza lody gdy wychodzą one z cylindra.

POM Beater

Mieszadło bez centralnego wałka, którego ramiona są wykonane z odpornego na zimno materiału. Sztywnego, ale lekkiego, ze skrobakami dopasowującymi się do powierzchni cylindra, które zapewniają doskonałe wymieszanie i bardzo dobre opróżnianie cylindra. Uwaga, od lipca 2024 metalowe skrobaki są zastąpione wykonanymi ze specjalnego tworzywa w specyfikacji MOCA  -  zgodnie z rozporządzeniem Unii Europejskiej - zdjęcie poglądowe.

Hard-O-Tronic ®

Z tym ekskluzywnym systemem otrzymujemy zawsze idealną konsystencje lodów. W trakcie produkcji ekran LCD wyświetla aktualną konsystencję, jak i jej zaprogramowaną wartość. W trakcie produkcji jest możliwe modyfikowanie parametrów.

Pokrywa i panel sterowania

Gdy pokrywa zbiornika jest otwarta, wszystkie przyciski sterujące są nadal w pełni dostępne, umożliwiając rozpoczęcie cykli produkcyjnych nawet podczas dodawania składników.

Mata 

Mata na półkę została zaprojektowana do przytrzymywania tac podczas ekstrakcji lodów.

Otwór ociekowy

Otwór z przodu ułatwia czyszczenie nawet w przypadku instalacji w ograniczonej przestrzeni.

Higienia

  • Czyszczenie jest łatwe dzięki myciu cylindra na gorąco i wyjmowanej rynnie do ekstrakcji lodów.
  • Obróbka Scotch-Brite blachy zapewnia szybkie czyszczenie.
  • Korytko ekstrakcyjne można wyjąć, aby ułatwić całkowite usunięcie resztek lodów.

Drzwiczki

Nowe drzwi zapewniają łatwiejsze czyszczenie dzięki otwieranej części do dodawania składników oraz większym drzwiom do szybszego wyciągania produktów.


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.