Frezer do lodów Carpigiani Labo XPL P - Profesjonalne urządzenie dla lodziarni
Opis produktu
Frezer do lodów LABO XPL P jest prosty w obsłudze i łatwy w utrzymaniu, co czyni go idealnym wyborem dla każdego laboratorium lodziarskiego. Urządzenie wykonane jest z najlepszych materiałów i podzespołów, przeznaczone do ciągłej produkcji szerokiej gamy lodów - od owocowych, przez sorbety i lody o specjalnej półpłynnej konsystencji, aż po klasyczne lody mleczne.
Frezery do lodów w modelach od roku 2021 wyposażone są w 6 gotowych programów zamrażania, odpowiednich dla różnych specyfik finalnych produktów: Gelato, Sorbetto, Slush Fruit, Gelato Crystal - Fruit Crystal oraz Ice Cream (wymagany jest opcjonalny ubijak 3E). Dodatkowo, każdy program umożliwia płynną regulację konsystencji lodów.
Cechy i zalety
|
|
|
Hard-O-Tronic ® |
Świder POM Uwaga, od lipca 2024 metalowe skrobaki są zastąpione wykonanymi ze specjalnego tworzywa w specyfikacji MOCA - zgodnie z rozporządzeniem Unii Europejskiej - zdjęcie poglądowe. |
Post Cooling - Schładzanie |
|
|
|
Wygoda |
Elementy dodatkowe Podstawka na półki Drzwi Portion Kit |
Czyszczenie Cylinder frezera do lodów oraz panel przedni to jedyne miejsca wymagające maksymalnej czystości i higieny. Konstrukcja urządzenia eliminuje wszelkie szczeliny między panelami, zapobiegając gromadzeniu się skroplin i lodu, co mogłoby negatywnie wpływać na jego działanie. Czyszczenie paneli jest szybkie i łatwe dzięki technologii Scotch-Brite, która sprawia, że stal jest odporna na plamy i pozostałości tłuszczu. Spust ekstrakcji lodów można zdjąć, co ułatwia usuwanie pozostałości lodów podczas czyszczenia. |
PROGRAMY DO PRODUKCJI LODÓW
Program Gelato |
Program Sorbetto |
|
|
Program Slush owocowy |
Program Ice Cream |
|
|
Gelato Crystal | Fruit Crystal |
PORTION KIT
Małe porcje lodów, jak również torty lodowe, które mają ciekawe kompozycje smakowe i spakowane są w interesujący sposób, mogą być w tym sezonie numerem jeden i wyznaczyć trendy na przyszłe lata. Obawy konsumentów związane z higieną i możliwością zarażenia się wirusem mogą wymusić na producentach zupełnie inny sposób produkcji i konfekcjonowania produktów, niż miało to miejsce dotychczas.
Dlatego bardzo prawdopodobne, że lody pakowane na wynos, których produkcja była ułamkiem procenta ogólnej sprzedaży w lokalu, może wzrosnąć diametralnie. Już teraz warto pomyśleć o recepturach lodów, które przy dużo niższych temperaturach zachowają odpowiedni smak i konsystencję.
Dla osób, którzy pracują na frezerach do lodów Carpigiani pomocne mogą okazać się specjalne drzwi tzw. Portion Control Kit. To jedyne takie drzwi na rynku w Polsce, które pozwalają zachować maksimum higieny. Lody konfekcjonowane są z frezera do lodów bezpośrednio do pojemnika na wynos. Średnica otworu wydającego pasuje do większości dostępnych słoików lub kubeczków. Bezpośrednie napełnianie minimalizuje kontakt osoby obsługującej urządzenie z produktem. Dzięki takiemu rozwiązaniu jesteśmy w stanie w łatwy sposób usprawnić proces pakowania i zaoszczędzić czas.
Mieszanka przygotowywana do produkcji lodów na wynos powinna mieć trochę inne proporcje składników, aby po dużo mocniejszym wymrożeniu była odpowiednia do spożycia. Przede wszystkim musi mieć dużo większą ilość cukru, a gotowe lody w momencie wyciągania z frezera inną konsystencję. W wybranych modelach frezerów Carpigiani dostępny program Crystal dba o odpowiednie wymrożenie i konsystencje produktu. Połączenie drzwi do porcjowania Carpigiani razem z frezerami do lodów wyposażonych w program Crystal usprawni produkcje lodów na wynos przy zachowaniu odpowiednich zasad higieny.
Dowiedz się więcej o koncepcji sprzedaży lodów na wynos na naszym blogu.