EasyFresh® Next to nowa linia schładzarek szokowych marki IRINOX.
Jej głowne cechy to:
- Łatwe, szybkie i intuicyjne programowanie
- 4 cykle schładzania i zamrażania pozwalają zachować świeżość produktów na dłużej
- Posiada cykle delikatne i mocne, aby zapewnić odpowiednią obróbkę różnych produktów spożywczych, zachowując doskonałą jakość: kolor, konsystencję i miękkość
4 cykle do schładzania i zamrażania
DELIKATNY +3°C
Cykl szybkiego schładzania do temperatury rdzenia +3°C.
Przeznaczony dla delikatniejszych produktów, takich jak musy, kremy, ryby, ryż, warzywa i produkty o mniejszej grubości.
MOCNY +3°C
Cykl szybkiego schładzania do temperatury rdzenia +3°C.
Idealny dla produktów tłustych, tłustych, bardzo gęstych, w dużych kawałkach lub pakowanych, takich jak sosy, sosy, pieczenie lub zapiekanki makaronowe.
DELIKATNY -18°C
Cykl szokowego zamrażania do temperatury rdzenia -18°C.
Przeprowadzany w dwóch różnych fazach - dodatniej i ujemnej - z bardzo delikatną wentylacją.
Zalecany jest dla pieczywa na zakwasie, chleba i produktów gotowanych.
MOCNY -18°C
Szokowe zamrażanie żywności o średniej wielkości temperatury -18°C przy temperaturze powietrza sięgającej -35°C.
Idealne również do nadawania kształtu lodom, surowej żywności lub bardzo grubym, gotowanym produktom.
STANDARDOWE WYPOSAŻENIE
- Otwieranie drzwi z lewej strony
- Sonda rdzeniowa (1 punkt pomiarowy)
- Nóżki o regulowanej wysokości od 80 do 115 mm (EF Next S)
- Nóżki o regulowanej wysokości od 115 do 165 mm (EF Next M i L)
- MultiRack
- Zestaw USB do pobierania danych danych HACCP
Dlaczego warto używać schładzarki szokowej?
- Stosowanie szokówek pozwala zachować aromat, konsystencję, kolor i składniki odżywcze.
- Cykle chłodzenia EasyFresh Next® obniżają temperaturę rdzenia produktów spożywczych do +3°C, szybko przechodząc przez strefę niebezpieczną dla rozwoju bakterii (między +40°C a +10°C), która powoduje naturalne psucie się żywności.
- Cykle zamrażania zamieniają wodę zawartą w produktach spożywczych w mikrokryształy, które z czasem zachowują swoją strukturę i wewnętrzne właściwości.
Chłodzenie i mrożenie
Schładzanie szokowe zatrzymuje proces psucia się żywności, hamuje utlenianie i ogranicza rozwój bakterii. Szokówki serii EasyFresh® Next doprowadzają temperaturę rdzenia produktów do +3°C z dowolnej temperatury początkowej, nawet z temperatury wrzenia, zachowując właściwości żywności. Zdrowsze produkty z gwarancją jakości przez trzy razy dłuższy czas.
Ultraszybkie zamrażanie szokowe, aż do -18°C w rdzeniu, gwarantuje powstawanie mikrokryształów, które nie naruszają struktury żywności. Pozwala to zachowujać profile smakowe i zapachowe nawet po rozmrożeniu.