Seria kompaktowych schładzarek szokowych (szokówek) IRINOX PRIME gwarantuje szybkie schładzanie i zamrażanie, które zapobiega powstawaniu mikrokryształów w strukturze lodów. Gotowe 4 programy pracy (mrożenie delikatne i szokowe, chłodzenie delikatne i szokowe) usprawniają obsługę urządzenia. Dostępny model posiada 5 poziomów półek na tace 600x400 mm lub GN 1/1 (wysokość 40mm).
Cechy:
- Łatwe, szybkie i intuicyjne programowanie
- 4 cykle schładzania i zamrażania pozwalają zachować świeżość produktów na dłużej
- Posiada cykle delikatne i mocne, aby zapewnić odpowiednią obróbkę różnych produktów spożywczych, zachowując doskonałą jakość: kolor, konsystencję i miękkość
4 cykle do schładzania i zamrażania
DELIKATNY +3°C
Cykl szybkiego schładzania do temperatury rdzenia +3°C.
Przeznaczony dla delikatniejszych produktów, takich jak musy, kremy, ryby, ryż, warzywa i produkty o mniejszej grubości.
MOCNY +3°C
Cykl szybkiego schładzania do temperatury rdzenia +3°C.
Idealny dla produktów tłustych, tłustych, bardzo gęstych, w dużych kawałkach lub pakowanych, takich jak sosy, sosy, pieczenie lub zapiekanki makaronowe.
DELIKATNY -18°C
Cykl szokowego zamrażania do temperatury rdzenia -18°C.
Przeprowadzany w dwóch różnych fazach - dodatniej i ujemnej - z bardzo delikatną wentylacją.
Zalecany jest dla pieczywa na zakwasie, chleba i produktów gotowanych.
MOCNY -18°C
Szokowe zamrażanie żywności o średniej wielkości kawałków do temperatury -18°C.
Idealne również do nadawania kształtu lodom, surowej żywności lub bardzo grubym, gotowanym produktom.