Gastronomiczna wyciskarka do soków ZUMMO VIVA
Model VIVA to nowa koncepcja w maszynach do wyciskania cytrusów. Wnosi on nową jakość dla Twojego biznesu. Innowacyjną koncepcję, która łączy design z najnowocześniejszą technologią. VIVA wyciska soki z wszelkiego rodzaju owoców cytrusowych, takich jak: limonki, mandarynki, pomarańcze i cytryny. Idealna opcja dla tych, którzy poszukują dużej elastyczności w swojej ofercie.
CECHY
VIVA wyposażona jest opatentowany przez Zummo unikalny system pionowego wyciskania owoców EVS ADVANCED®. Olejki, które nadają wyciskanym sokom gorzki i nieprzyjemny posmak znajdują się w skórkach owoców. System EVS® w wyciskarkach Zummo zapobiega temu problemowi ograniczając kontakt skórki z elementami urządzenia i wyciskając tylko sok znajdujący się w miąższu. Specjalna konstrukcja systemu EVS® zapobiega zakleszczeniu owoców i minimalizuje rozpryski soku, przez co urządzenie jest bardziej wydajne i łatwiejsze w utrzymaniu czystości.
ZESTAWY DO WYCISKANIA OWOCÓW
System EVS® stworzony został z myślą o zmaksymalizowaniu wydajność wyciskarek gastronomicznych Zummo. Niezależnie od użytych owoców cytrusowych i niezależnie od ich wielkości. Maksymalizacja wydajności wyciskarek nigdy nie była tak łatwa ani szybka - wystarczy wybrać odpowiedni zestaw do ekstrakcji soku, który dostosowany jest do rozmiaru owoców, które zamierzasz wycisnąć.
Zestawy do ekstrakcji soków są dostępne w różnych kolorach: brązowym, beżowym i zielonym. Każdy kolor odpowiada rozmiarowi zestawu, dzięki czemu można go łatwo zidentyfikować.
- Zestaw S: limonki, mandarynki i małe pomarańcze: 43-62 (opcja)
- Zestaw M: pomarańcze i cytryny: 58-80 mm
- Zestaw XS: 30-42 mm (opcja) NOWOŚĆ
Automatyczny Filtr z Systemem Rotacyjnym w Wyciskarkach Gastronomicznych Zummo Viva
Jednym z głównych założeń Zummo jest dążenie do ciągłego ułatwienia obsługi i konserwacji urządzeń do wyciskania soków. Mając to na uwadze, wyciskarki do soków Zummo wyposażone są w system automatycznego czyszczenia i filtracji, który ma zapewnić najlepszy smak i klarowną konsystencję soku.
Rotacyjny filtr jest uruchamiany gdy wyciskarka jest aktywna. Zmiata nasiona i miąższ powstający podczas ekstrakcji soku bezpośrednio do pojemnika na odpady.
W jakie zalety ma system automatycznego czyszczenia w urządzeniach Zummo?
— Większa autonomia. Personel może spędzić więcej czasu na innych zadaniach, ponieważ nie będzie musiał się martwić o czyszczenie filtra wyciskarki; czynność tę należy wykonywać tylko raz dziennie, na koniec dnia pracy urządzenia.
— Większa wydajność. Automatyczny filtr jest zawsze czysty, bez nagromadzonego miąższu, więc ani jedna kropla soku nie jest marnowana.
Higienia wyciskarki do cytrusów
Prosty w obsłudze proces czyszczenia wyciskarek jest istotnym elementem pracy urządzenia. Zachowanie odpowiedniej czystości podczas wyciskania soku ułatwia pracę personelowi, jak również poprawia wydajność ekstrakcji.
Czyszczenie i higiena w 4 krokach:
• Zdemontuj części w dosłownie kilka minut
• Umyj je ręcznie, neutralnym mydłem lub w zmywarce (z wyjątkiem frontowej pokrywy)
• Zdezynfekuj części środkiem, który nadaje się do kontaktu spożywczego.
• Zamontuj czyste elementy wyciskarki
Telemetria w wyciskarkach gastronomicznych - Zummo SYNC
Geolokalizacja
Zarządzaj swoją flotą wyciskarek gastronomicznych w prosty i efektywny sposób.
Metryki produktywności
Zwiększ rentowność swojej firmy dzięki głównym wskaźnikom
zużycia i wydajności.
Wskaźniki stanu
Zawsze wiesz, w jakim stanie jest Twoja wyciskarka, aby zapewnić
najlepszą obsługę swoim klientom. Korzystaj z systemu Viva
z dowolnego miejsca, aby zmienić jej status.
Konserwacja zapobiegawcza i predykcyjna
Zwiększ żywotność swojej sokowirówki i jakość soku dzięki
stałemu monitorowaniu najważniejszych parametrów.
ZDROWY STYL ŻYCIA
Koncepcja zdrowej żywności ewoluowała. To, co jeszcze kilka lat temu ograniczało się do niskokalorycznych i niskotłuszczowych potraw, rozprzestrzeniło się teraz na zdrową i zrównoważoną żywność, koncentrując się na dobrym samopoczuciu konsumentów i ochronie środowiska.
Świeżo wyciskany sok owocowy spełnia oczekiwania współczesnych założeń zdrowego stylu życia, a dzięki wyciskarkom gastronomicznym Zummo:
- Klienci odgrywają kluczową rolę - aktywują ekstrakcje soku i są świadkami całego procesu
- Mają możliwości kreowania indywidualnych smaków - soki z różnych rodzajów owoców: limonek, pomarańczy, granatów itp.
- Zawsze otrzymują najświeższy produkt, a sok jest gotowy w kilka sekund
- Szybko i wszędzie mogą go zabrać ze sobą. Klient samodzielnie wyciska sok i pije go w dowolnym miejscu i czasie (w wersji wyciskarek samoobsługowych)
MASS GREEN
Ruch Mass Green oparty jest na zmianie dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych i na nowej metodzie konsumpcji, która w głównej mierze polega na ochronie środowiska, poprzez znaczące zmniejszenie generowania odpadów, które nie są biodegradowalne.
Zmniejszenie ilości produkowanego plastiku i styropianu przyczynia się do spowolnienia zmian klimatycznych i tym samym ma wpływ na zdrowie ludzi. Konsumpcja w ramach idei Mass Green wywołuje cały łańcuch zmian w działaniu dotychczasowej gastronomii, a nowoczesny rynek HoReCa musi się dostosować do nowego paradygmatu.
"Konsumenci chcą jeść zdrowiej, ale nie mogą tego zrobić samemu"
(Andrew Mandiz, dyrektor strategiczny Nielsen)