2929
29 -29

Gelato festival world masters 2024

Wystartuj 30 października 2024 roku w konkursie GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS 2024 w Łodzi. Zwycięski smak lodów pozwoli na udział w polskim finale w 2025 roku podczas Carpigiani Day oraz walkę o tytuł w finale Światowym również w 2025 r. wraz z innym finalistami GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS wybranymi w pozostałych krajach.

Wystartuj 29 października 2024 roku w konkursie GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS 2024 w Łodzi. Zwycięski smak lodów pozwoli na udział w polskim finale w 2025 roku podczas Carpigiani Day oraz walkę o tytuł w finale Światowym również w 2025 r. wraz z innym finalistami GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS wybranymi w pozostałych krajach.

Jeśli Twoje zgłoszenie będzie pośród 16 uczestników, poprosimy Cię o wykonanie w czasie 30 min jednej porcji lodów w pracowni PRIMULATOR. Każdy z wybranych smaków będzie oceniany przez jury techniczne. 

Do 14 października 2024 r. wypełniony formularz z regulaminem (pobierz tutaj) prześlij na adres: masters@gelatofestival.com lub wypełnij formularz online na stronie organizatora - kliknij tutaj.

W razie pytań prosimy o kontakt na masters@gelatofestival.com

  • Jak najszybciej i nie później niż do 14 października 2024, należy wypełnić i przesłać formularz zgłoszeniowy do organizatora lub zgłosić się online na stronie organizatora.
  • Od 16 października otrzymacie potwierdzenie, że jesteście w gronie wybranych 16 uczestników.
  • Konkurs odbędzie się 29 października 2024 r. w biurze PRIMULATOR w Łodzi, ul. Lodowa 128, od godziny 8:30 do 15:00.
  • Wszyscy uczestnicy otrzymają powiadomienie o godzinie swojego startu w konkursie.
  • Uczestnik musi przybyć na konkurs minimum godzinę przed planowanym startem.
  • 29 października 2024 r. ok. godziny 18.00 odbędzie się ceremonia ogłoszenia zwycięzcy oraz wręczenie nagród.
  • W trakcie konkursu wyłonimy 3 finalistów, którzy wezmą udział w polskim finale w 2025 roku

Podstawowe informacje:

  • Uczestnik powinien:
    a. mieć ukończone 18 lat;
    b. posiadać wszystkie prawa, tytuły i udziały związane z recepturą smaku przedstawianego w konkursie;
    c. posiadać ważny certyfikat HACCP lub równoważny dokument;
    d. uzasadnić ewentualny udział asystenta, który powinien mieć ukończone 18 lat i posiadać ważny certyfikat HACCP lub równoważny dokument;
  • Challenge to konkurs otwarty dla wszystkich Specjalistów wybranych przez Organizatora i działających na terenie Włoch. Osoby te powinny zajmować się wyrobem lodów i prowadzić własną Lodziarnię (lub lokal, w którym powstają lody rzemieślnicze) w sposób i na zasadach określonych w Regulaminie. Osoby te powinny też zostać przyjęte do konkursu.
  • Konkurs odbywa się na żywo, dlatego wymagana jest fizyczna obecność wszystkich uczestników.
  • Pierwsze 3 najlepsze smaki przechodzą do finału, który odbędzie się w Polsce.
  • Tylko jeden uczestnik może reprezentować Lodziarnię (lub lokal zajmujący się wyrobem lodów rzemieślniczych)
  • Udział w konkursie może wziąć 12 wybranych smaków.
  • Uczestnik przedstawia w konkursie nowy smak własnej inwencji lub popisowy smak własnej lodziarni (lub lokalu zajmującego się wyrobem lodów rzemieślniczych).
  • Podczas swojej zmiany w dniu konkursu Uczestnik przygotowuje poddaną wcześniej pasteryzacji mieszankę (minimum 5 litrów) i samodzielnie wytwarza własny smak w ilości wystarczającej do napełnienia pojemnika w gablocie wystawowej (rozmiar dł. x szer. x wys. 165 x 360 x 120 mm lub 250 x 360 x 80 mm) oraz styropianowego pojemnika o pojemności 1 litra, z którego będą przygotowywane kubki do degustacji.
  • Mieszanka musi zostać przygotowana bezpośrednio przez Uczestnika na miejscu Wydarzenia w dniu konkursu.
  • W ciągu 30 minut przewidzianych na wyrób lodów Uczestnik wytwarza swój własny smak, a następnie myje sprzęt, z którego korzystał i zwraca go w tym samym stanie, w jakim mu go udostępniono.
  • Trzej finaliści poszczególnych Challenge są zwycięzcami konkursu i kontynuują współzawodnictwo w Gelato Festival World Masters 2025.

Pełen regulamin do pobrania tutaj


Zobacz jak wyglądały poprzednie zawody


2019



2018



2017


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.