Selmi Chocoform

 
PRODUCENT: Selmi
Chocoform

Chocoform

Wytłaczarka do produkcji wyrobów czekoladowych, trufli, pralin.


Wymaga podłączenia do kompresora

Wytłaczarka do produkcji wyrobów czekoladowych, trufli, pralin.


Wymaga podłączenia do kompresora

pliki do pobrania

Selmi 2024
Katalog produktów j. angielski

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Wydajność
Masa
Moc
Zasilanie
Chocoform
1350 mm
1050 mm
2230 mm
50 kg/godz.
420 kg
2,5 kW
400 V

Informacje

Selmi Chocoform Wytłaczarka do produkcji wyrobów czekoladowych, trufli, pralin.


Selmi Chocoform Wytłaczarka do produkcji wyrobów czekoladowych, trufli i pralin


CHOCOFORM to maszyna, która działa na zasadzie wywierania nacisku na cylindryczny wkład z czekolady, orzechów laskowych, migdałów itp., umożliwiając produkcję większej ilości czekoladek o określonym kształcie. Wkłady, wcześniej przygotowane przez prekrystalizację receptury w maszynie temperującej z serii Selmi EX (EX = maszyna temperująca z wyjmowanym ślimakiem dla łatwego czyszczenia), będą formowane w wybrany kształt i rozmiar za pomocą maszyny Chocoform. Panel dotykowy pokazuje ciśnienie oraz wszystkie inne parametry, a zgodnie z wybraną matrycą i ustawionym programem, zsynchronizowane ostrze tnie czekoladki na wybrany rozmiar. Ustawiana prędkość determinuje również godzinową produkcję. Umieszczenie tunelu chłodzącego oraz automatycznej maszyny do trufli obok CHOCOFORM pozwoli na przekształcenie kształtu i struktury produktu, nadając mu ostateczny wygląd i smak trufli.



Przykładowe konfiguracje


Linia do produkcji trufli czekoladowych


Linia do produkcji trufli czekoladowych i pralin pokrywanych czekoladą


 

 

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.