Merrychef eikon e1s

 
PRODUCENT: Merrychef
eikon e1s

eikon e1s

Merrychef eikon® e1s to jeden z najbardziej kompaktowych pieców do szybkiego przyrządzania potraw. Został zaprojektowany dla punktów gastronomicznych zamierzających wzbogacić ofertę o gorące potrawy lub zwiększyć ilość wydawanych dań w ciągu dnia.

Merrychef eikon® e1s to jeden z najbardziej kompaktowych pieców do szybkiego przyrządzania potraw. Został zaprojektowany dla punktów gastronomicznych zamierzających wzbogacić ofertę o gorące potrawy lub zwiększyć ilość wydawanych dań w ciągu dnia.

pliki do pobrania
Zaskocz swoich klientów na nowo
Receptury dla pieców
Merrychef Eikon E1S
Folder
Merrychef Eikon E1S
Karta produktu j.pol.

pliki do pobrania

Zaskocz swoich klientów na nowo
Receptury dla pieców
Merrychef Eikon E1S
Folder
Merrychef Eikon E1S
Karta produktu j.pol.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Głębokość przy otwartych drzwiczkach
Wysokość
Moc 100 % mikrofal
Moc konwekcja
Moc tryb mieszany
Regulacja mocy mikrofali
Temperatura pracy
Wymiary komory
Sterowanie
Masa
Zasilanie
eikon e1s
407 mm
538 mm
807 mm
588 mm
800 W
2200 W
800 W + 900 W
wyłączone lub 5–100% z przyrostem 1%
WYŁ. i od 100°C do 260°C w krokach po 1°C
31,1 x 31,1 cm
Panel dotykowy
58 kg
230 V, wtyczka L + N + E

Informacje

Merrychef eikon e1s piec konwekcyjno-mikrofalowy

Merrychef eikon® e1s to jeden z najbardziej kompaktowych pieców do szybkiego przyrządzania potraw. Został zaprojektowany dla punktów gastronomicznych zamierzających wzbogacić ofertę o gorące potrawy lub zwiększyć ilość wydawanych dań w ciągu dnia. Piec idealnie spisuje się jako urządzenie do szybkiej regeneracji, opiekania i pieczenia wielu potraw – począwszy od przekąsek przyrządzonych ze świeżych składników, aż po dania mrożone. Dzięki zastosowaniu 3 technologii obróbki termicznej (mikrofali, konwekcji i precyzyjnego uderzenia gorącego powietrza) piec eikon® e1s może zastąpić wiele urządzeń gastronomicznych, takich jak: kontakt grill, opiekacz lub frytkownice.


SZYBKI


Skrócenie czasu przyrządzania potraw dzięki 10-krotnie szybszemu działaniu w porównaniu do pieców
tradycyjnych


Wszechstronny


Oszczędza miejsce - jedno urządzenie umożliwiające przygotowanie wielu różnych potraw - może zastąpić wiele urządzeń gastronomicznych, takich jak: kontakt grill, opiekacz lub frytkownice.


Bezwentylacyjny


Piec nie wymaga wentylacji - dowolność przy umiejscowieniu oraz zmniejszenie kosztów adaptacji.

FOOD COST


Ekspresowa obróbka termiczna bez wstępnego przygotowania produktów pozwala ograniczać straty.

Łatwa instalacja


Piec wystarczy podłączyć do prądu za pomocą jednofazowej wtyczki 230 V. 


Działanie


Działanie pieca Merrychef Eikon e1s

Wentylator konwekcji zasysa powietrze wlot wentylatora (1). Powietrze jest ogrzewane i powraca do komory przez konwertery katalityczne (2) i płytę parownika (3), aby wytworzyć równą temperaturę w piecu. Taka metoda grzania umożliwia równomierne gotowanie produktów oraz uzyskanie chrupiącej, złotej skórki, za każdym razem.


CECHY


Trzy technologie podgrzewania:
– Sterowane uderzenie gorącym powietrzem
– Mikrofale
– Konwekcja

Bez wentylacji
Możliwość gotowania bez wentylacji dzięki wbudowanemu konwerterowi katalitycznemu

Szybkie gotowanie
Od 10 do 12 razy szybsze w porównaniu do metod tradycyjnych

Duża komora, kompaktowe wymiary
Komora wewnętrzna 30,5 cm w wymiarem zewnętrznym o szerokości 40,6 cm

Bezpieczna
Nienagrzewające się elementy zewnętrzne

Interfejs użytkownika
Ekran dotykowy easyTouch® sterowany za pomocą ikon

Cicha praca
52 dBA w trybie czuwania

USB
Transfer danych z pamięci USB – do 1024 profili gotowania

Serwis
Wbudowany moduł diagnostyczny

Moc mikrofal
Ustawienia mikrofal, wyłączone lub 5–100% z przyrostem 1%

Ciepło konwekcyjne
Ustawienia temperatury WYŁ. i od 100°C do 260°C w krokach po 1°C

Akcesoria podstawowe

 Mata teflonowa zielona
INDEX: 32Z4096
Sz.285 x Gł.285 mm

Non-stick cooking liner (Natural)

Mata teflonowa naturalna
INDEX: 32Z4088
Sz.285 mm x Gł.285 mm

Full size mesh cooking tray

Koszyk do pieczenia z perforacją
INDEX: 32Z4081
Wys.13 x Sz.279 x Gł.279 mm

Koszyk do pieczenia 1/1 czerwony
INDEX: 32Z4100
Wys.13 x Sz.279 x Gł.279 mm

Koszyk do pieczenia 1/2 czerwony
INDEX: 32Z4123
Wys.13 x Sz.279 x Gł.140 mm

Koszyk do pieczenia 1/2 czerwony głęboki
INDEX: 32Z4097
Wys.25 x Sz.279 x Gł.178 mm

Full size cooking tray (Black)

Koszyk do pieczenia 1/1 czarny
INDEX: 32Z4080
Wys.13 x Sz.279 x Gł.279 mm

Koszyk do pieczenia 1/2 czarny  
INDEX: 32Z4090
Wys.13 x Sz.279 x Gł.140 mm

Koszyk do pieczenia 1/4 czarny
INDEX: 32Z4089 
Wys.13 x Sz.140 x Gł.140 mm

Koszyk do pieczenia 1/1 zielony
INDEX: 32Z4093
Wys.13 x Sz.279 x Gł.279 mm

Koszyk do pieczenia 1/2 zielony
INDEX: 32Z4094
Wys.13 x Sz.279 x Gł.140 mm

Koszyk do pieczenia 1/4 zielony
INDEX: 32Z4095
Wys.13 x Sz.140 x Gł.140 mm

 

Koszyk do pieczenia 1/1 niebieski
INDEX: 32Z4101
Wys.13 x Sz.279 x Gł.279 mm

Koszyk do pieczenia 1/2 niebieski głęboki
INDEX: 32Z4099
Wys.25 x Sz.279 x Gł.178 mm

Koszyk do pieczenia 1/4 niebieski
INDEX: 32Z4125
Wys.13 x Sz.140 x Gł.140 mm

Cool Down Pan

Kuweta do schładzania pieca
INDEX: 32Z4079
1/4 GN Gł.65 mm

Paddle with hand guard and sides

Łopatka z bezpieczną rączką
INDEX: SR318
Sz.298 x Gł.300 mm

Podstawa komory pieca płaska 
INDEX: DC0322
Wys.4 x Sz.304 x Gł.304 mm

Stelaż druciany
INDEX: DC0327
Wys.4 x Sz.304 x Gł.304 mm

Akcesoria dodatkowe

4x non-stick mould

Forma na jajka sadzone
Na 2 porcje INDEX: 32Z4126
Na 4 porcje INDEX: 32Z4113
Na 9 porcji INDEX: 32Z4132

Small bowl

Forma do omletów
INDEX: 32Z4115
Wys.35.6 x 180 mm

1/2 Ltr Container

Forma/ pojemnik uniwersalny
1/2 litra INDEX: 32Z4119
Wys.63.5 Sz.172.7 x Gł.175.3 mm

Forma/ pojemnik uniwersalny
1 1/2 litra INDEX: 32Z4158
Wys.58.5 Sz.235 x Gł.235 mm

Spatula

Łopatka do zapiekanek
INDEX: T-177-23

Kosz do wypieku bagietek
INDEX: 32Z4032
Wys.50 Sz.280 x Gł.280 mm



RECEPTURY


Gotowe rozwiązania przygotowane specjalnie przez profesjonalistów


Innowacyjna technologia i wszechstronne działanie pieców Merrychef eikon® stały się inspiracją do powstania niniejszego wydania. W wyniku współpracy z topowymi producentami żywności dla sektora HoReCa, firma Primulator stworzyła podręcznik kulinarny dopasowany do każdego typu działalności gastronomicznej. Partnerami podręcznika są firmy: 

Bidfood Farutex
NESTLÉ Professional
FRoSTA Foodservice
Aviko
Dawn Foods



Opracowując wspólnie receptury, tworząc ciekawe i smaczne potrawy, kierowaliśmy się najważniejszą zasadą, którą jest dopasowanie menu do możliwości i stylu pracy każdego lokalu. Podręcznik powstał w oparciu o głęboką analizę współczesnych realiów panujących w świecie gastronomii i ma za zadanie pokazać kierunek rozwoju dla branży HoReCa. Wysokiej jakości produkty naszych partnerów, wykorzystane do dań w tej książce, w połączeniu z prostą obsługą, szybkością przygotowania i gwarancją powtarzalności charakteryzującą urządzenia Merrychef, pozwoliły nam stworzyć podręcznik, który stanowi kolejny krok w ewolucji nowoczesnej gastronomii. Przepisy, które znalazły się w tym podręczniku, podzielone są na cztery kategorie: Hotele, Restauracje, Kawiarnie i Piekarnie oraz Bistro i Pub. Pragnąc pokazać możliwości technologiczne poszczególnych pieców Merrychef, każda receptura została opracowana na trzech najpopularniejszych modelach: eikon® e1s, eikon® e2s SP oraz na eikon® e2s HP.

Od teraz nie ma już ograniczeń w profesjonalnej kuchni. Jedyne co może Cię powstrzymać, to tylko Twoja wyobraźnia.


W folderze znajdują się:
• Proste i jasne wskazówki opisujące krok po kroku przygotowanie dań
• Gotowe przepisy zawierające parametry ustawienia dla każdego wyżej wymienionego pieca w formie QR kodów, które można po pobraniu zainstalować bezpośrednio w urządzeniu*
• W każdym przepisie znajduje się lista produktów z oferty producentów, które zostały wykorzystane w daniach


Pobierz folder


Pobierz receptury dla pieca eikon e1s Pobierz receptury dla pieca eikon e2s SP Pobierz receptury dla pieca eikon e2s HP

Piece Merrychef eikon® zostały przygotowane do samodzielnego montażu i uruchomienia. Primulator dzięki swojemu doświadczeniu i wiedzy oferuje opcjonalnie wsparcie technologiczne dla swoich klientów. W specjalnie zaprojektowanym studiu kulinarnym nasz technolog prowadzi szkolenia z obsługi pieca, a także oferuje wsparcie przy tworzeniu menu oraz dobieraniu odpowiednich jakościowo składników. Istnieje również możliwość przeprowadzenia warsztatów i szkoleń w lokalu klienta.


WARSZTAT TECHNOLOGICZNY PAKIET PODSTAWOWY

Jeden dzień pracy technologa przy ustawieniu pieca z produktami przygotowanymi przez klienta, opracowanie podstawowych receptur (do 10 pozycji), nauka obsługi i programowania pieca oraz dopracowanie menu.


WARSZTAT TECHNOLOGICZNY PAKIET PREMIUM


Jeden dzień pracy technologa obejmuje wykreowanie indywidualnego menu, które oparte jest na wcześniej przeprowadzonym wywiadzie i analizie potrzeb klienta. Technolog proponuje produkty dostępne na rynku i wskazuje odpowiednich producentów. W trakcie warsztatu omawiana jest ergonomia miejsca pracy w lokalu i przygotowanie mise en place. Podczas szkolenia klient uczy się tworzenia własnych dań, zapisywania receptur na piecu (do 10 pozycji) oraz obsługi dodatkowego programu Menu Connect.

 

 

 

 

 

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.