Piec Merrychef eikon® e2s jest doskonałym wyborem dla każdego, kto chce przygotować świeże, gorące posiłki na żądanie, gdzie wolna przestrzeń jest na wagę złota. Jest to najmniejsza jednostka oferująca najlepsze wyniki przyczyniające się do usprawnienia wszystkich czynności kuchennych.
Piec jest łatwy w obsłudze, wszechstronny i zapewnia stały i wysoki poziom wydajności, który nieustannie wykracza poza oczekiwania. Piec jest dostępny jako eikon® e2s Classic w tradycyjnym wzornictwie Merrychef lub jako eikon® e2s Trend, z kolorową obudową na zewnątrz, łagodnymi krawędziami i miejscem na przechowywanie drobnych rzeczy na górze.
Piec eikon® e2s jest idealnym sposobem gotowania, tostowania, grillowania, pieczenia i podgrzewania świeżych lub mrożonych produktów, takich jak kanapki, ciasta, pizza, ryby, warzywa i mięsa. Taka elastyczność wpływa pozytywnie na rozwój firmy, umożliwiając szybkie zmiany menu i wprowadzanie dodatkowej oferty posiłków, przy zastosowaniu tylko jednego małego urządzenia.
CECHY
eikon e2s to wszechstronna, szybka kuchenka, dopasowująca się do naszych rozwijających się potrzeb. Umożliwia rozszerzenie menu z wykorzystaniem jednego urządzenia i wspomaga rozwój Twojego biznesu. Szeroki wybór możliwości kulinarnych i znacznie więcej. Plug & Play Minimalna przestrzeń MenuConnect Stała jakość żywności |
|
Ekran dotykowy do sterowania przy pomocy ikon, połączony z wiodącą w swojej klasie łatwością czyszczenia zapewnia łatwą obsługę, ograniczone do minimum szkolenie i zwiększoną wydajność. Wiodące w swojej klasie cechy eikon® e2s nie są ograniczone do jej wydajności gotowania: easyTouch® Łatwość czyszczenia Cool-to-touch |
|
Przełomowa wielkość wnętrza kuchenki w porównaniu do jej wymiarów! Kuchenka eikon® e2s zapewnia najlepszą przepustowość przy najwyższej jakości, maksymalizując zwrot z inwestycji. Zapewnia najszybsze gotowanie w kategorii urządzeń o małych wymiarach. Wysoka prędkość Doskonałe wyniki Duża komora wewnętrzna |
Akcesoria podstawowe |
|
Mata teflonowa zielona |
Mata teflonowa naturalna |
Koszyk do pieczenia z perforacją |
Koszyk do pieczenia 1/1 czerwony Koszyk do pieczenia 1/2 czerwony Koszyk do pieczenia 1/2 czerwony głęboki |
Koszyk do pieczenia 1/1 czarny Koszyk do pieczenia 1/2 czarny Koszyk do pieczenia 1/4 czarny |
Koszyk do pieczenia 1/1 zielony Koszyk do pieczenia 1/2 zielony Koszyk do pieczenia 1/4 zielony |
Koszyk do pieczenia 1/1 niebieski Koszyk do pieczenia 1/2 niebieski głęboki Koszyk do pieczenia 1/4 niebieski |
Kuweta do schładzania pieca |
Łopatka z bezpieczną rączką |
Podstawa komory pieca płaska (piece po styczniu 2019) |
Podstawa komory pieca grill (piece po styczniu 2019) |
Podstawa komory pieca płaska (piece sprzed stycznia 2019) |
Podstawa komory pieca grill (piece sprzed stycznia 2019) |
Nisko otwierana prasa do panini z płaskim dnem (dla pieców po 2019 r.) |
Prasa do panini z wysokim otworem i płaskim |
Wysoko otwierana prasa do panini z grillowaną płytą dolną |
Tacka Panini Press |
Mata prasy do panini |
Akcesoria dodatkowe |
|
Forma na jajka sadzone |
Forma do omletów |
Forma/ pojemnik uniwersalny Forma/ pojemnik uniwersalny |
Łopatka do zapiekanek |
Taca do smażenia/ pieczenia powietrzem |
receptury
Gotowe rozwiązania przygotowane specjalnie przez profesjonalistów
Innowacyjna technologia i wszechstronne działanie pieców Merrychef eikon® stały się inspiracją do powstania niniejszego wydania. W wyniku współpracy z topowymi producentami żywności dla sektora HoReCa, firma Primulator stworzyła podręcznik kulinarny dopasowany do każdego typu działalności gastronomicznej. Partnerami podręcznika są firmy:
Bidfood Farutex
NESTLÉ Professional
FRoSTA Foodservice
Aviko
Dawn Foods
Opracowując wspólnie receptury, tworząc ciekawe i smaczne potrawy, kierowaliśmy się najważniejszą zasadą, którą jest dopasowanie menu do możliwości i stylu pracy każdego lokalu. Podręcznik powstał w oparciu o głęboką analizę współczesnych realiów panujących w świecie gastronomii i ma za zadanie pokazać kierunek rozwoju dla branży HoReCa. Wysokiej jakości produkty naszych partnerów, wykorzystane do dań w tej książce, w połączeniu z prostą obsługą, szybkością przygotowania i gwarancją powtarzalności charakteryzującą urządzenia Merrychef, pozwoliły nam stworzyć podręcznik, który stanowi kolejny krok w ewolucji nowoczesnej gastronomii. Przepisy, które znalazły się w tym podręczniku, podzielone są na cztery kategorie:
- Hotele,
- Restauracje,
- Kawiarnie i Piekarnie
- Bistro i Pub.
Pragnąc pokazać możliwości technologiczne poszczególnych pieców Merrychef, każda receptura została opracowana na trzech najpopularniejszych modelach: eikon® e1s, eikon® e2s SP oraz na eikon® e2s HP.
Od teraz nie ma już ograniczeń w profesjonalnej kuchni. Jedyne co może Cię powstrzymać, to tylko Twoja wyobraźnia.
W folderze znajdują się:
• Proste i jasne wskazówki opisujące krok po kroku przygotowanie dań
• Gotowe przepisy zawierające parametry ustawienia dla każdego wyżej wymienionego pieca w formie QR kodów, które można po pobraniu zainstalować bezpośrednio w urządzeniu*
• W każdym przepisie znajduje się lista produktów z oferty producentów, które zostały wykorzystane w daniach
Pobierz folder |
Pobierz receptury dla pieca eikon e1s | Pobierz receptury dla pieca eikon e2s SP | Pobierz receptury dla pieca eikon e2s HP |
Piece Merrychef eikon® zostały przygotowane do samodzielnego montażu i uruchomienia. Primulator dzięki swojemu doświadczeniu i wiedzy oferuje opcjonalnie wsparcie technologiczne dla swoich klientów. W specjalnie zaprojektowanym studiu kulinarnym nasz technolog prowadzi szkolenia z obsługi pieca, a także oferuje wsparcie przy tworzeniu menu oraz dobieraniu odpowiednich jakościowo składników. Istnieje również możliwość przeprowadzenia warsztatów i szkoleń w lokalu klienta.
WARSZTAT TECHNOLOGICZNY PAKIET PODSTAWOWY
Jeden dzień pracy technologa przy ustawieniu pieca z produktami przygotowanymi przez klienta, opracowanie podstawowych receptur (do 10 pozycji), nauka obsługi i programowania pieca oraz dopracowanie menu.
WARSZTAT TECHNOLOGICZNY PAKIET PREMIUM
Jeden dzień pracy technologa obejmuje wykreowanie indywidualnego menu, które oparte jest na wcześniej przeprowadzonym wywiadzie i analizie potrzeb klienta. Technolog proponuje produkty dostępne na rynku i wskazuje odpowiednich producentów. W trakcie warsztatu omawiana jest ergonomia miejsca pracy w lokalu i przygotowanie mise en place. Podczas szkolenia klient uczy się tworzenia własnych dań, zapisywania receptur na piecu (do 10 pozycji) oraz obsługi dodatkowego programu Menu Connect.
Jak czyścic piec Merrychef eikon e2s?
Codzienne czyszczenie
Co należy czyścić? | Procedura | Chemiczne środki czyszczące |
Wnęka | Czyścić ręcznie miękką ściereczką / ręcznikiem papierowym |
Chemiczne środki czyszczące i zabezpieczające zatwierdzone przez producenta (Merrychef Cleaner i Protector) |
Na zewnątrz urządzenia | Czyścić ręcznie miękką ściereczką | Standardowy gospodarczy preparat do czyszczenia stali nierdzewnej lub powierzchni płaskich |
Naczynia, blachy do pieczenia, ruszty półkowe i inne akcesoria używane do pieczenia |
▪ Czyścić ręcznie miękką nieszorującą gąbką ▪ Następnie spłukać wodą |
Powszechny gospodarczy środek czystości |