Merrychef eikon e2s

 
PRODUCENT: Merrychef
Eikon E2S

Eikon E2S

Seria pieców konwekcyjno-mikrofalowych Merrychef eikon znosi wszelki ograniczenia. Przygotowując produkty mrożone, czy gotując w restauracji, wszędzie tam nowe piece eikon sprawdzają się znakomicie - gotując wszystko i szybko.

Eikon e2s - Najmniejszy szybki piec z największą wydajnością - gotowanie do 20 razy szybciej w porównaniu do tradycyjnych metod obróbki cieplnej (w modelu HP).

Uwaga - od grudnia 2021 roku piece są dostępne tylko w wersji z czarną obudową lub ze stali nierdzewnej.

Seria pieców konwekcyjno-mikrofalowych Merrychef eikon znosi wszelki ograniczenia. Przygotowując produkty mrożone, czy gotując w restauracji, wszędzie tam nowe piece eikon sprawdzają się znakomicie - gotując wszystko i szybko.

Eikon e2s - Najmniejszy szybki piec z największą wydajnością - gotowanie do 20 razy szybciej w porównaniu do tradycyjnych metod obróbki cieplnej (w modelu HP).

Uwaga - od grudnia 2021 roku piece są dostępne tylko w wersji z czarną obudową lub ze stali nierdzewnej.

pliki do pobrania
Zaskocz swoich klientów na nowo
Receptury dla piecy
Karta produktu Eikon E2S
Informacje techniczne oraz instalacyjne.
Merrychef Eikon E2S
Folder PL

pliki do pobrania

Zaskocz swoich klientów na nowo
Receptury dla piecy
Karta produktu Eikon E2S
Informacje techniczne oraz instalacyjne.
Merrychef Eikon E2S
Folder PL

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Głębokość przy otwartych drzwiczkach
Wysokość
Moc 100 % mikrofal
Moc konwekcja
Moc tryb mieszany
Regulacja mocy mikrofali
Temperatura pracy
Wymiary komory
Sterowanie
Masa
Zasilanie
Eikon E2S
356 mm
595 mm
902 mm
620 mm Classic (644 mm Trend)
Standard Power - 1000 W | High Power - 2000 W
2200 W
Standard Power 1000 W + 1300 W | High Power 2000 W + 2200 W
wyłączone lub 5-100% z przyrostem 1%
0°C wył. i od 100°C do 275°C w krokach po 1°C
31,1 x 31,1 cm
Panel dotykowy
Standard Power 51,3 kg | High Power 70,4 kg
Standard Power 230 V | High Power 400 V

Informacje

Piece konwekcyjne eikon Merrychef E2S

Piec Merrychef eikon® e2s jest doskonałym wyborem dla każdego, kto chce przygotować świeże, gorące posiłki na żądanie, gdzie wolna przestrzeń jest na wagę złota. Jest to najmniejsza jednostka oferująca najlepsze wyniki przyczyniające się do usprawnienia wszystkich czynności kuchennych.


Piec jest łatwy w obsłudze, wszechstronny i zapewnia stały i wysoki poziom wydajności, który nieustannie wykracza poza oczekiwania. Piec jest dostępny jako eikon® e2s Classic w tradycyjnym wzornictwie Merrychef lub jako eikon® e2s Trend, z kolorową obudową na zewnątrz, łagodnymi krawędziami i miejscem na przechowywanie drobnych rzeczy na górze.


Piec eikon® e2s jest idealnym sposobem gotowania, tostowania, grillowania, pieczenia i podgrzewania świeżych lub mrożonych produktów, takich jak kanapki, ciasta, pizza, ryby, warzywa i mięsa. Taka elastyczność wpływa pozytywnie na rozwój firmy, umożliwiając szybkie zmiany menu i wprowadzanie dodatkowej oferty posiłków, przy zastosowaniu tylko jednego małego urządzenia.


 CECHY


eikon e2s to wszechstronna, szybka kuchenka, dopasowująca się do naszych rozwijających się potrzeb. Umożliwia rozszerzenie menu z wykorzystaniem jednego urządzenia i wspomaga rozwój Twojego biznesu. Szeroki wybór możliwości kulinarnych i znacznie więcej.


Plug & Play
Wystarczy podłączyć, uruchomić gotowanie i cieszyć się z oszczędności czasu i miejsca praktycznie wszędzie.


Minimalna przestrzeń
Maksymalna wszechstronność, gdyż eikon® e2s pasuje na każdy blat o głębokości 600 mm. Podwój swoją wydajność dzięki eikon® e2s Twin przez ustawienie obok siebie dwóch urządzeń bez odstępu pomiędzy nimi oraz wykorzystując jedną wtyczkę (tylko jednostki ze standardowym zasilaniem).


MenuConnect
Wspieranie potencjału rozwoju działalności poprzez umożliwienie szybkich zmian w menu za pomocą aktualizacji menu przez USB do 1024 profili gotowania.


Stała jakość żywności
Najwyższa jakość potraw w złotym standardzie, niezależnie od przepustowości - przy pomocy jednego urządzenia z możliwością powtórzenia po naciśnięciu ikony.
 

Ekran dotykowy do sterowania przy pomocy ikon, połączony z wiodącą w swojej klasie łatwością czyszczenia zapewnia łatwą obsługę, ograniczone do minimum szkolenie i zwiększoną wydajność. Wiodące w swojej klasie cechy eikon® e2s nie są ograniczone do jej wydajności gotowania:


easyTouch®
easyTouch® jest interfejsem użytkownika. Na kolorowym ekranie dotykowym możemy sterować pracą urządzenia przez odpowiednie ikony. Wieloetapowe profile przyrządzania potraw mogą być łatwo programowane bezpośrednio przez interfejs użytkownika, aby uprościć obsługę i skrócić czas na niezbędne szkolenia personelu.


Łatwość czyszczenia
Zgrzewy liniowe i duże zaokrąglone narożniki we wnętrzu ze stali nierdzewnej pozwalają utrzymać powierzchnie gładkie i łatwo dostępne, dzięki czemu czyszczenie jest dokładne i szybkie - co przyczynia się do skrócenia czasu przestojów, wydłużenia żywotności urządzenia i optymalnej wydajności. Zapewnia także oszczędności na kosztach operacyjnych i kosztach szkolenia.


Cool-to-touch
Opatentowana kurtyna powietrzna ekranu dotykowego i adaptacyjne chłodzenie oznacza, że żywność podgrzewa się szybko, podczas gdy na zewnątrz kuchenka pozostaje chłodna. To gwarantuje bezpieczną pracę i większą niezawodność, zapewniając jednocześnie bardzo skuteczne chłodzenie kuchenki eikon® e2s.

Przełomowa wielkość wnętrza kuchenki w porównaniu do jej wymiarów! Kuchenka eikon® e2s zapewnia najlepszą przepustowość przy najwyższej jakości, maksymalizując zwrot z inwestycji. Zapewnia najszybsze gotowanie w kategorii urządzeń o małych wymiarach.


Wysoka prędkość
Zwiększ zadowolenie klientów oraz skróć czas oczekiwania i przygotowania potraw, korzystając z urządzeń eikon® e2s gotujących do 20 razy szybciej niż tradycyjne kuchenki.


Doskonałe wyniki
Odpowiednio zestrojony system uderzenia gorącego powietrza i mikrofal zapewnia zawsze idealnie upieczone, równo podgrzane, gorące posiłki.


Duża komora wewnętrzna
Mimo szerokości wynoszącej tylko 35,5 cm kuchenka eikon® e2s ma komorę wewnętrzną o szerokości 30,5 cm, aby stworzyć możliwość przygotowywania większej różnorodności i ilości produktów, jak również różnicowania wielkości porcji. 

Akcesoria podstawowe

 Mata teflonowa zielona
INDEX: 32Z4096
Sz.285 x Gł.285 mm

Non-stick cooking liner (Natural)

Mata teflonowa naturalna
INDEX: 32Z4088
Sz.285 mm x Gł.285 mm

Full size mesh cooking tray

Koszyk do pieczenia z perforacją
INDEX: 32Z4081
Wys.13 x Sz.279 x Gł.279 mm

Koszyk do pieczenia 1/1 czerwony
INDEX: 32Z4100
Wys.13 x Sz.279 x Gł.279 mm

Koszyk do pieczenia 1/2 czerwony
INDEX: 32Z4123
Wys.13 x Sz.279 x Gł.140 mm

Koszyk do pieczenia 1/2 czerwony głęboki
INDEX: 32Z4097
Wys.25 x Sz.279 x Gł.178 mm

Full size cooking tray (Black)

Koszyk do pieczenia 1/1 czarny
INDEX: 32Z4080
Wys.13 x Sz.279 x Gł.279 mm

Koszyk do pieczenia 1/2 czarny  
INDEX: 32Z4090
Wys.13 x Sz.279 x Gł.140 mm

Koszyk do pieczenia 1/4 czarny
INDEX: 32Z4089 
Wys.13 x Sz.140 x Gł.140 mm

Koszyk do pieczenia 1/1 zielony
INDEX: 32Z4093
Wys.13 x Sz.279 x Gł.279 mm

Koszyk do pieczenia 1/2 zielony
INDEX: 32Z4094
Wys.13 x Sz.279 x Gł.140 mm

Koszyk do pieczenia 1/4 zielony
INDEX: 32Z4095
Wys.13 x Sz.140 x Gł.140 mm

 

Koszyk do pieczenia 1/1 niebieski
INDEX: 32Z4101
Wys.13 x Sz.279 x Gł.279 mm

Koszyk do pieczenia 1/2 niebieski głęboki
INDEX: 32Z4099
Wys.25 x Sz.279 x Gł.178 mm

Koszyk do pieczenia 1/4 niebieski
INDEX: 32Z4125
Wys.13 x Sz.140 x Gł.140 mm

Cool Down Pan

Kuweta do schładzania pieca
INDEX: 32Z4079
1/4 GN Gł.65 mm

Paddle with hand guard and sides

Łopatka z bezpieczną rączką
INDEX: SR318
Sz.298 x Gł.300 mm

Podstawa komory pieca płaska (piece po styczniu 2019)
INDEX: DB0739
Wys.6 x Sz.300 x Gł.300 mm

Griddled Cook Plate

Podstawa komory pieca grill (piece po styczniu 2019)
INDEX: DB0719
Wys.6 x Sz.300 x Gł.300 mm

Podstawa komory pieca płaska (piece sprzed stycznia 2019)
INDEX: PSB3108
Wys.42 x Sz.308 x Gł.306 mm

Podstawa komory pieca grill (piece sprzed stycznia 2019)
INDEX: PSB3117
Wys.42 x Sz.308 x Gł.306 mm

Nisko otwierana prasa do panini z płaskim dnem (dla pieców po 2019 r.)
INDEX: PSR160

Prasa do panini z wysokim otworem i płaskim
dnem
(dla pieców po 2019 r.)
INDEX: PSR162 

Wysoko otwierana prasa do panini z grillowaną płytą dolną
(dla pieców po 2019 r.)
INDEX: PSR163 

Tacka Panini Press
INDEX: 32z4186

Mata prasy do panini
INDEX: 32Z4153

Akcesoria dodatkowe

4x non-stick mould

Forma na jajka sadzone
Na 2 porcje INDEX: 32Z4126
Na 4 porcje INDEX: 32Z4113
Na 9 porcji INDEX: 32Z4132

Small bowl

Forma do omletów
INDEX: 32Z4115
Wys.35.6 x 180 mm

1/2 Ltr Container

Forma/ pojemnik uniwersalny
1/2 litra INDEX: 32Z4119
Wys.63.5 Sz.172.7 x Gł.175.3 mm

Forma/ pojemnik uniwersalny
1 1/2 litra INDEX: 32Z4158
Wys.58.5 Sz.235 x Gł.235 mm

Spatula

Łopatka do zapiekanek
INDEX: T-177-23

Taca do smażenia/ pieczenia powietrzem
INDEX: 32Z4032
Wys.50 Sz.280 x Gł.280 mm


receptury


Gotowe rozwiązania przygotowane specjalnie przez profesjonalistów


Innowacyjna technologia i wszechstronne działanie pieców Merrychef eikon® stały się inspiracją do powstania niniejszego wydania. W wyniku współpracy z topowymi producentami żywności dla sektora HoReCa, firma Primulator stworzyła podręcznik kulinarny dopasowany do każdego typu działalności gastronomicznej. Partnerami podręcznika są firmy:

Bidfood Farutex
NESTLÉ Professional
FRoSTA Foodservice
Aviko

Dawn Foods



Opracowując wspólnie receptury, tworząc ciekawe i smaczne potrawy, kierowaliśmy się najważniejszą zasadą, którą jest dopasowanie menu do możliwości i stylu pracy każdego lokalu. Podręcznik powstał w oparciu o głęboką analizę współczesnych realiów panujących w świecie gastronomii i ma za zadanie pokazać kierunek rozwoju dla branży HoReCa. Wysokiej jakości produkty naszych partnerów, wykorzystane do dań w tej książce, w połączeniu z prostą obsługą, szybkością przygotowania i gwarancją powtarzalności charakteryzującą urządzenia Merrychef, pozwoliły nam stworzyć podręcznik, który stanowi kolejny krok w ewolucji nowoczesnej gastronomii. Przepisy, które znalazły się w tym podręczniku, podzielone są na cztery kategorie:

  • Hotele,
  • Restauracje,
  • Kawiarnie i Piekarnie
  • Bistro i Pub.

Pragnąc pokazać możliwości technologiczne poszczególnych pieców Merrychef, każda receptura została opracowana na trzech najpopularniejszych modelach: eikon® e1s, eikon® e2s SP oraz na eikon® e2s HP.

Od teraz nie ma już ograniczeń w profesjonalnej kuchni. Jedyne co może Cię powstrzymać, to tylko Twoja wyobraźnia.


W folderze znajdują się:
• Proste i jasne wskazówki opisujące krok po kroku przygotowanie dań
• Gotowe przepisy zawierające parametry ustawienia dla każdego wyżej wymienionego pieca w formie QR kodów, które można po pobraniu zainstalować bezpośrednio w urządzeniu*
• W każdym przepisie znajduje się lista produktów z oferty producentów, które zostały wykorzystane w daniach


Pobierz folder


Pobierz receptury dla pieca eikon e1s Pobierz receptury dla pieca eikon e2s SP Pobierz receptury dla pieca eikon e2s HP


Piece Merrychef eikon®  zostały przygotowane do samodzielnego montażu i uruchomienia. Primulator dzięki swojemu doświadczeniu i wiedzy oferuje opcjonalnie wsparcie technologiczne dla swoich klientów. W specjalnie zaprojektowanym studiu kulinarnym nasz technolog prowadzi szkolenia z obsługi pieca, a także oferuje wsparcie przy tworzeniu menu oraz dobieraniu odpowiednich jakościowo składników. Istnieje również możliwość przeprowadzenia warsztatów i szkoleń w lokalu klienta.


WARSZTAT TECHNOLOGICZNY PAKIET PODSTAWOWY

Jeden dzień pracy technologa przy ustawieniu pieca z produktami przygotowanymi przez klienta, opracowanie podstawowych receptur (do 10 pozycji), nauka obsługi i programowania pieca oraz dopracowanie menu.


WARSZTAT TECHNOLOGICZNY PAKIET PREMIUM


Jeden dzień pracy technologa obejmuje wykreowanie indywidualnego menu, które oparte jest na wcześniej przeprowadzonym wywiadzie i analizie potrzeb klienta. Technolog proponuje produkty dostępne na rynku i wskazuje odpowiednich producentów. W trakcie warsztatu omawiana jest ergonomia miejsca pracy w lokalu i przygotowanie mise en place. Podczas szkolenia klient uczy się tworzenia własnych dań, zapisywania receptur na piecu (do 10 pozycji) oraz obsługi dodatkowego programu Menu Connect.


Jak czyścic piec Merrychef eikon e2s?


Codzienne czyszczenie 

Co należy czyścić? Procedura Chemiczne środki czyszczące
Wnęka Czyścić ręcznie miękką ściereczką /
ręcznikiem papierowym
Chemiczne środki czyszczące i
zabezpieczające zatwierdzone
przez producenta (Merrychef Cleaner i Protector)
Na zewnątrz urządzenia  Czyścić ręcznie miękką ściereczką Standardowy gospodarczy preparat do czyszczenia stali nierdzewnej lub
powierzchni płaskich
Naczynia, blachy do pieczenia,
ruszty półkowe i inne akcesoria
używane do pieczenia
▪ Czyścić ręcznie miękką
nieszorującą gąbką
▪ Następnie spłukać wodą
Powszechny gospodarczy środek
czystości

Czyszczenie pieca Merrychef eikon e2s 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.