Maszyna do lodów włoskich Carpigiani 161
Carpigiani serii 161 to jedna z najmniejszych na Świecie nabarowych maszyn do lodów włoskich. Funkcją automatycznej pasteryzacji wydłuża okres pomiędzy procesem mycia do 42 dni. Automat jest chłodzony powietrzem za pomocą cichego systemu kominowego. Mieszanka dozowana jest do cylindra (1,35 litra) grawitacyjnie, dzięki czemu uzyskujemy napowietrzenie na poziomie od 20 do 40%. Zbiornik o pojemności 5 litrów umieszczony jest na górze maszyny. Wydajność około 200 porcji 75 g na godzinę (w zależności od użytej mieszanki i temperatury otoczenia). Urządzenie jest sterowane za pomocą frontowego panelu i wyświetlacza informującego o temperaturze mieszanki, konsystencji, braku mieszanki itp.
Cechy
Świder R-POM |
Wersja G posiada grawitacyjny system napowietrzenia umożliwiający w naturalny sposób dodawanie powietrza do mieszanki (do 40 %). |
|
|
Konstrukcja cylindra z wbudowanym i bezpośrednim układem mrożenia |
Mieszadło zbiornika |
|
|
Regulowana prędkość dozowania lodów |
Samodomykające się dźwignie |
|
|
System automatycznej pasteryzacji |
Głowica STAR |
OPCJE dla maszyny do lodów włoskich Carpigiani 161
|
Końcówki (OPCJA) |
|
Końcówki do monoporcji (OPCJA) |
Rodzaje produkowanych lodów
|
|
Kremiste lody włoskie |
Sorbety |
Mrożony Jogurt |
Opcjonalne końcówki STAR - lody włoskie o specjalnym kształcie |