Carpigiani 193

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
193 P 193 G
Wybierz wariant

193 P

Nabarowa maszyna do lodów włoskich, 2 smaki + mix, wyposażona w pompę napowietrzającą oraz elektroniczny system kontroli konsystencji lodów. Do wyboru 2 rodzaje świdrów: POM lub 2E-RSI.


Wersja Classic posiada panel przedni wykonany z wysokiej jakości tworzywa. W wersji Steel panel przedni wykonany jest ze stali nierdzewnej.

Nabarowa maszyna do lodów włoskich, 2 smaki + mix, wyposażona w pompę napowietrzającą oraz elektroniczny system kontroli konsystencji lodów. Do wyboru 2 rodzaje świdrów: POM lub 2E-RSI.


Wersja Classic posiada panel przedni wykonany z wysokiej jakości tworzywa. W wersji Steel panel przedni wykonany jest ze stali nierdzewnej.

pliki do pobrania

Lodowe Inspiracje
Folder j. polski
Maszyny do lodów włoskich Carpigiani
Folder j.ang.
Zestaw końcówek STAR
Katalog j.ang.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Smaki
Chłodzenie
Cylinder
Zbiornik
Rodzaj świdra
Front
Pasteryzacja
Dostarczanie mieszanki
Core wypełnienie syropem
Wydajność
Masa
Moc
Zasilanie
193 P 193 G
550 mm 550 mm
800 - 875 mm 800 - 875 mm
800 - 890 mm 800 - 890 mm
2 + mix 2 + mix
Powietrze (opcja woda) Powietrze (opcja woda)
1,75 l 1,75 l
12 l + 12 l 18 l + 18 l
POM lub 2E-RSI | Opcja POM + 2E-RSI POM
Classic (wysokiej jakości tworzywo sztuczne) lub Steel (stal nierdzewna) Classic (wysokiej jakości tworzywo sztuczne) lub Steel (stal nierdzewna)
Opcja Opcja
Pompa napowietrzająca Grawitacyjne
Nie Nie
435 - 485 porcji (75 g) / godz. 415 porcji (75 g) / godz.
210 kg 190 kg
4,7 kW 4,5 kW
400 V 400 V

Informacje


Automaty do lodów włoskich Carpigiani 193


MASZYNA DO LODÓW WŁOSKICH CARPIGIANI 193


Seria maszyn do lodów włoskich Carpigiani 193 serwuje dwa smaki lodów i jest wyposażona w elektroniczny system kontroli konsystencji lodów. Dwa niezależne cylindry z własnymi systemami chłodzenia i silnikami pozwalają na stosowanie 2 różnych rodzajów mieszanek jednocześnie. Dodatkowo wszechstronność tego automatu do lodów pozwala na przygotowanie wyśmienitych lodów włoskich, jogurtowych, sorbetów i deserów lodowych (opcja single portion) z jednej maszyny do lodów włoskich.


Cechy


Pompa w automacie do lodów włoskich

maszyna do lodów włoskich grawitacyjny system

Wersja P posiada stalową pompę zębatą i zapewnia wysokie napowietrzenie regulowane od 40 do 80 %.

Wersja G posiada grawitacyjny system napowietrzenia umożliwiający w naturalny sposób dodawanie powietrza do mieszanki (do 40 %) produkując twarde i suche lody. 

Świder stalowy automatu do lodów włoskich

Świder POM automatu do lodów włoskich

Świder 2E-RSI
Idealny do miękkich i kremistych lodów włoskich. Świder jest wyposażony w skrobaki z tworzywa sztucznego i wyjmowany wał. (tylko wersja P).

 Świder POM
Zbudowany z jednego elementu świder dopasowujący się do ścianek cylindra. Łatwy do czyszczenia, idealny do mrożonego jogurtu.

Cylinder z bezpośrednim układem mrożenia
Zoptymalizowany proces chłodzenia. Szybsze zamrażanie i więcej oszczędności energii. 

Mieszadło zbiornika
Zapobiega rozwarstwieniu produktu i przyczynia się do zmniejszenia piany - utrzymując płynną konsystencję.

Dzielona pokrywa zbiorników Carpigiani 193

Regulowana prędkość dozowania lodów
Łatwe dopasowanie prędkości i objętości przygotowywanych lodów.

Pokrywa zbiorników
Gumowa, dzielona na pół, lekka i poręczna. Ułatwia czyszczenie i napełnianie zbiorników.


OPCJE DLA MASZYNY DO LODÓW WŁOSKICH CARPIGIANI 193


Dowolny kształt lodów włoskich z automatach Carpigiani

Końcówki (OPCJA)
Jeszcze nigdy urozmaicenie lodów włoskich podawanych z jednego automatu nie było tak łatwe. Dzięki dodatkowemu pakietowi 18 końcówek włoskich możemy nadać unikalne
kształty lodom. Rozwiązanie to pozwala urozmaicić asortyment i poszerzyć menu o nowe, unikalne desery lodowe. Wymagany jest montaż systemu STAR.



System automatycznej pasteryzacji (OPCJA)
System pozwalający na utrzymanie automatu do lodów i mieszanek lodowych w warunkach najwyższej higieny, co pozwala na mycie maszyny w odstępach nawet raz na 42 dni (w zależności od zastosowanej mieszanki).

Końcówki do monoporcji (OPCJA)
Zestaw do produkcji deserów typu monoporzione, cannoli i dekorowania tortów lodowych. 

Samodomykające się dźwignie (OPCJA)
Uchwyt głowicy wydającej lody domyka się automatycznie. Jego zastosowanie zmniejsza straty produktów i pomaga w utrzymaniu czystości miejsca pracy.

Only You (OPCJA)
Możliwość personalizacji wyglądu maszyny do lodów (kolor, logo).

Napowietrzenie grawitacyjne plus pompa (OPCJA dla 193 P/ SP ze świdrem POM)
Na specjalne zamówienie dostępna wersja z dwoma systemami napowietrzania (jedna strona grawitacyjna, druga z pompą). Takie rozwiązanie w połączeniu z systemem regulacji i kontroli konsystencji H-O-T daje możliwość dostosowania parametrów i połączenia w miksie dwóch różnych od siebie typów lodów (np.: sorbety z cząstkami owoców i klasyczna, napowietrzona śmietanka) z zachowaniem odpowiedniej proporcji obu smaków!

Drzwi zimowe (OPCJA)


RODZAJE PRODUKOWANYCH LODÓW


Lody włoskie z maszyny Carpigiani

Sorbety z maszyny do lodów Carpigiani

Kremiste lody włoskie 
Dzięki systemowi elektronicznej kontroli twardości (konsystencji) można wybrać rodzaj konsystencji lodów włoskich - od delikatnej wanilii do esencjonalnej czekolady.

Sorbety
Wybierz pożądaną konsystencję sorbetów, aby produkować wyraziste smaki z dużą zawartością cząstek włókien owoców (w wersji G).

Lody jogurtowe z maszyny do lodów włoskich Carpigiani

Mrożony Jogurt
Wybierz pożądaną konsystencję, aby uzyskać klasyczny mrożony jogurt lub wyjątkowy jogurtowy smak lodów włoskich.

Opcjonalne końcówki STAR - lody włoskie o specjalnym kształcie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.