Carpigiani 243 T SP

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
243 T P SP 243 T G SP
Wybierz wariant

243 T P SP

Nabarowa, kompaktowa maszyna do lodów włoskich, 2 smaki + mix , wyposażona w pompę napowietrzającą, świder R-POM, elektroniczny system kontroli konsystencji lodów, automatyczną pasteryzację, automatyczne domykanie dźwigni wydawania lodów i głowicę STAR.


Występuje tylko w wersji Steel z panelem przednim wykonanym ze stali nierdzewnej.

Nabarowa, kompaktowa maszyna do lodów włoskich, 2 smaki + mix , wyposażona w pompę napowietrzającą, świder R-POM, elektroniczny system kontroli konsystencji lodów, automatyczną pasteryzację, automatyczne domykanie dźwigni wydawania lodów i głowicę STAR.


Występuje tylko w wersji Steel z panelem przednim wykonanym ze stali nierdzewnej.

pliki do pobrania

primulator-lodowe-inspiracje.pdf
Carpigiani 243 T SP
Folder j.ang.
Zestaw końcówek STAR
Katalog j.ang.

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Smaki
Chłodzenie
Cylinder
Zbiornik
Rodzaj świdra
Front
Pasteryzacja
Dostarczanie mieszanki
Core wypełnienie syropem
Wydajność
Masa
Moc
Zasilanie
243 T P SP 243 T G SP
440 mm 440 mm
759 - 767 mm 759 - 767 mm
885 mm 885 mm
2 + mix 2 + mix
Powietrze Powietrze
1,35 l 1,35 l
5 l + 5 l 9 l + 9 l
R-POM R-POM
Steel (stal nierdzewna) Steel (stal nierdzewna)
Tak Tak
Pompa napowietrzająca Grawitacyjne
Nie Nie
320 porcji (75 g) / godz. 268 porcji (75 g) / godz.
170 kg 160 kg
3,8 kW 3,8 kW
230 V 230 V

Informacje

Maszyna do lodów włoskich Carpigiani 243 T SP


Maszyna do lodów włoskich Carpigiani 243


Carpigiani serii 243 to jedna z najmniejszych na Świecie nabarowych maszyn do lodów włoskich serwująca 2 smaki lodów plus mix. Funkcja automatycznej pasteryzacji wydłuża okres pomiędzy procesem mycia do 42 dni. Automat jest chłodzony powietrzem za pomocą cichego systemu kominowego. Mieszanki są dozowane do 2 niezależnych cylindrów (1,35 l każdy). Pozwalają na stosowanie 2 różnych rodzajów mieszanek jednocześnie. Urządzenie jest sterowane za pomocą frontowego panelu i wyświetlacza informującego o temperaturze mieszanki, konsystencji, braku mieszanki itp.


Cechy


Pompa w automacie do lodów włoskich

maszyna do lodów włoskich grawitacyjny system

Wersja P posiada stalową pompę zębatą i zapewnia wysokie napowietrzenie regulowane od 40 do 80 %.

Wersja G posiada grawitacyjny system napowietrzenia umożliwiający w naturalny sposób dodawanie powietrza do mieszanki (do 40 %). 

Cylinder maszyny do lodów włoskich 

Mieszadło zbiornika maszyny do lodów włoskich 

Konstrukcja cylindra z wbudowanym i bezpośrednim układem mrożenia
Zoptymalizowany proces chłodzenia. Szybsze zamrażanie i więcej oszczędności energii.

Mieszadło zbiornika
Zapobiega rozwarstwieniu i nadmiernemu spienianiu mieszanki jednocześnie utrzymując płynną konsystencję.

Regulator wydawania lodów maszyny do lodów włoskich

Dźwignie maszyny do lodów włoskich

Regulowana prędkość dozowania lodów
Łatwe dopasowanie prędkości (objętości) przygotowywanych lodów.

Samodomykające się dźwignie
Uchwyt głowicy wydającej lody domyka się automatycznie. Jego zastosowanie zmniejsza straty produktów i pomaga w utrzymaniu czystości miejsca pracy.

Pasteryzacja w maszynach do lodów włoskich

Końcówki STAR maszyny do lodów włoskich

System automatycznej pasteryzacji
System pozwalający na utrzymanie automatu do lodów i mieszanek lodowych w warunkach najwyższej higieny, co pozwala na mycie maszyny w odstępach nawet raz na 42 dni (w zależności od zastosowanej mieszanki).

Głowica STAR
Umożliwia korzystanie z opcjonalnych końcówek nadających kształt lodom włoskich oraz zestawu do monoporcji. 

świder R-POM maszyny do lodów włoskich

Chłodzenie maszyny do lodów włoskich

Świder R-POM
Zbudowany z jednego elementu świder dopasowujący się do ścianek cylindra. Łatwy do czyszczenia, idealny m.in. do mrożonego jogurtu.

Chłodzenie powietrzem
Dzięki specjalnemu wyprofilowaniu kanału wentylacyjnego (komin umieszczony na tylnej części) można ustawić maszyny obok siebie zachowując mniejszy odstęp od pozostałych urządzeń.


OPCJE dla maszyny do lodów włoskich Carpigiani 243


Dowolny kształt lodów włoskich z automatach Carpigiani

Końcówki (OPCJA)
Jeszcze nigdy urozmaicenie lodów włoskich podawanych z jednego automatu nie było tak łatwe. Dzięki dodatkowemu pakietowi 18 końcówek włoskich możemy nadać unikalne
kształty lodom. Rozwiązanie to pozwala urozmaicić asortyment i poszerzyć menu o nowe, unikalne desery lodowe.


Blender maszyny do lodów włoskich

Końcówki do monoporcji maszyny do lodów włoskich

Blender (OPCJA)
Zintegrowany blender wykorzystuje jednorazowe łyżki do wygodnego i higienicznego mieszania polew lub syropów w miękkiej filiżance.

Końcówki do monoporcji (OPCJA)
Zestaw do produkcji deserów typu monoporzione, cannoli i dekorowania tortów lodowych. 

Napowietrzenie grawitacyjne plus pompa (OPCJA dla 243 T P SP)
Na specjalne zamówienie dostępna wersja z dwoma systemami napowietrzania (jedna strona grawitacyjna, druga z pompą). Takie rozwiązanie w połączeniu z systemem regulacji i kontroli konsystencji H-O-T daje możliwość dostosowania parametrów i połączenia w miksie dwóch różnych od siebie typów lodów (np.: sorbety z cząstkami owoców i klasyczna, napowietrzona śmietanka) z zachowaniem odpowiedniej proporcji obu smaków!

Drzwi zimowe (OPCJA)


RODZAJE PRODUKOWANYCH LODÓW


Lody włoskie z maszyny Carpigiani

Sorbety z maszyny do lodów Carpigiani

Kremiste lody włoskie 
Dzięki systemowi elektronicznej kontroli twardości (konsystencji) można wybrać rodzaj konsystencji lodów włoskich - od delikatnej wanilii do esencjonalnej czekolady.

Sorbety
Wybierz pożądaną konsystencję sorbetów, aby produkować wyraziste smaki z dużą zawartością cząstek włókien owoców.

Lody jogurtowe z maszyny do lodów włoskich Carpigiani

Mrożony Jogurt
Wybierz pożądaną konsystencję, aby uzyskać klasyczny mrożony jogurt lub wyjątkowy jogurtowy smak lodów włoskich.

Opcjonalne końcówki STAR - lody włoskie o specjalnym kształcie


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.