Maszyna do lodów włoskich Carpigiani 243
Carpigiani serii 243 to jedna z najmniejszych na Świecie nabarowych maszyn do lodów włoskich serwująca 2 smaki lodów plus mix. Funkcja automatycznej pasteryzacji wydłuża okres pomiędzy procesem mycia do 42 dni. Automat jest chłodzony powietrzem za pomocą cichego systemu kominowego. Mieszanki są dozowane do 2 niezależnych cylindrów (1,35 l każdy). Pozwalają na stosowanie 2 różnych rodzajów mieszanek jednocześnie. Urządzenie jest sterowane za pomocą frontowego panelu i wyświetlacza informującego o temperaturze mieszanki, konsystencji, braku mieszanki itp.
Cechy
|
|
Wersja P posiada stalową pompę zębatą i zapewnia wysokie napowietrzenie regulowane od 40 do 80 %.
|
Wersja G posiada grawitacyjny system napowietrzenia umożliwiający w naturalny sposób dodawanie powietrza do mieszanki (do 40 %).
|
|
|
Konstrukcja cylindra z wbudowanym i bezpośrednim układem mrożenia Zoptymalizowany proces chłodzenia. Szybsze zamrażanie i więcej oszczędności energii.
|
Mieszadło zbiornika Zapobiega rozwarstwieniu i nadmiernemu spienianiu mieszanki jednocześnie utrzymując płynną konsystencję.
|
|
|
Regulowana prędkość dozowania lodów Łatwe dopasowanie prędkości (objętości) przygotowywanych lodów.
|
Samodomykające się dźwignie Uchwyt głowicy wydającej lody domyka się automatycznie. Jego zastosowanie zmniejsza straty produktów i pomaga w utrzymaniu czystości miejsca pracy.
|
|
|
System automatycznej pasteryzacji System pozwalający na utrzymanie automatu do lodów i mieszanek lodowych w warunkach najwyższej higieny, co pozwala na mycie maszyny w odstępach nawet raz na 42 dni (w zależności od zastosowanej mieszanki).
|
Głowica STAR Umożliwia korzystanie z opcjonalnych końcówek nadających kształt lodom włoskich oraz zestawu do monoporcji.
|
|
|
Świder R-POM Zbudowany z jednego elementu świder dopasowujący się do ścianek cylindra. Łatwy do czyszczenia, idealny m.in. do mrożonego jogurtu.
|
Chłodzenie powietrzem Dzięki specjalnemu wyprofilowaniu kanału wentylacyjnego (komin umieszczony na tylnej części) można ustawić maszyny obok siebie zachowując mniejszy odstęp od pozostałych urządzeń.
|
OPCJE dla maszyny do lodów włoskich Carpigiani 243
|
Końcówki (OPCJA) Jeszcze nigdy urozmaicenie lodów włoskich podawanych z jednego automatu nie było tak łatwe. Dzięki dodatkowemu pakietowi 18 końcówek włoskich możemy nadać unikalne kształty lodom. Rozwiązanie to pozwala urozmaicić asortyment i poszerzyć menu o nowe, unikalne desery lodowe.
|
|
|
Blender (OPCJA) Zintegrowany blender wykorzystuje jednorazowe łyżki do wygodnego i higienicznego mieszania polew lub syropów w miękkiej filiżance.
|
Końcówki do monoporcji (OPCJA) Zestaw do produkcji deserów typu monoporzione, cannoli i dekorowania tortów lodowych.
|
|
|
Napowietrzenie grawitacyjne plus pompa (OPCJA dla 243 T P SP) Na specjalne zamówienie dostępna wersja z dwoma systemami napowietrzania (jedna strona grawitacyjna, druga z pompą). Takie rozwiązanie w połączeniu z systemem regulacji i kontroli konsystencji H-O-T daje możliwość dostosowania parametrów i połączenia w miksie dwóch różnych od siebie typów lodów (np.: sorbety z cząstkami owoców i klasyczna, napowietrzona śmietanka) z zachowaniem odpowiedniej proporcji obu smaków!
|
Drzwi zimowe (OPCJA)
|
RODZAJE PRODUKOWANYCH LODÓW
|
|
Kremiste lody włoskie Dzięki systemowi elektronicznej kontroli twardości (konsystencji) można wybrać rodzaj konsystencji lodów włoskich - od delikatnej wanilii do esencjonalnej czekolady.
|
Sorbety Wybierz pożądaną konsystencję sorbetów, aby produkować wyraziste smaki z dużą zawartością cząstek włókien owoców.
|
|
|
Mrożony Jogurt Wybierz pożądaną konsystencję, aby uzyskać klasyczny mrożony jogurt lub wyjątkowy jogurtowy smak lodów włoskich.
|
Opcjonalne końcówki STAR - lody włoskie o specjalnym kształcie
|