Maszyna K3 to najbardziej zaawansowane urządzenie do produkcji shake'ów mlecznych i deserów lodowych na bazie lodów włoskich. Carpigiani K3 ma bardzo prosty i łatwy w obsłudze panel sterowania, a przyjazny dla użytkownika wyświetlacz wskazuje, co należy zrobić, aby prawidłowo obsługiwać i konserwować maszynę.
CECHY:
Dwie niezależne komory zamrażania w jednej maszynie | Zmniejszony rozmiar, powierzchnia zabudowy i wymagania dotyczące przestrzeni na dopływ powietrza | W pełni automatyczny system obróbki cieplnej i dozowania koktajli | Wyświetlacz odliczający dni do czyszczenia | System podawania syropu z pompą perystaltyczną i zewnętrznymi zaworami syropu | Możliwość pobierania danych o zdarzeniach podczas pracy urządzenia | Stałe napowietrzenie i wysoka wydajność | Czujniki poziomu mieszanki i temperatury
Dwie niezależne komory zamrażania K3 posiada dwie niezależne komory zamrażania o dużej pojemności w jednej kompaktowej obudowie. Jedna strona może zostać zatrzymana, podczas gdy druga strona pozostaje w pełni sprawna. |
Pompy zębate Opatentowane i wysokowydajne pompy zębate do mieszanek gwarantują stałe napowietrzenie i stałą wydajność, podczas gdy system podawania syropu z pompą perystaltyczną zapewnia dobrą funkcjonalność w przypadku płynów lub gęstych syropów. |
Hard-O-Tronic System kontroli konsystencji Hard-O-Tronic stale monitoruje twardość produktu (punkt zmrożenia), zapewniając, że zarówno shake’i, jak i lody są zawsze podawane w idealnych warunkach. Pełne bezpieczeństwo żywności zapewnia system automatycznej pasteryzacji, który eliminuje wszelkie bakterie, a zarządzanie temperaturą produktu pomaga ograniczyć zagrożenia dla zdrowia. |
Pamięć urządzenia Dane dotyczące wydajności są przechowywane w pamięci urządzenia i można je pobrać w celu przeprowadzenia cennej analizy, a także podjęcia działań naprawczych. |
Czyszczenie Tylko kilka części maszyny musi być regularnie demontowanych i mytych, co znacznie upraszcza obsługę i utrzymuje koszty konserwacji na niskim poziomie. Dzięki regulowanym okresom czyszczenia maszyny wynoszącym do 30 dni, koszty eksploatacji są niższe nawet o 50%. |