Szkolenie lodziarskie w ramach Carpigiani Gelato University ma postać warsztatów i jest prowadzone na maszynach Carpiagiani.
Szkolenie prowadzi trener Carpigiani Alessandro Masia z tłumaczem na język polski.
gelatouniversity.com
W programie średnio zaawansowanym absolwenci Gelato Carpigiani University uczą się od podstaw tworzenia receptur z wykorzystaniem naturalnych i przemysłowych składników. Dodatkowo poznają techniki tworzenia sorbetów bez udziału wody, lodów bez laktozy oraz lodów wegańskich. Samodzielnie obliczają i bilansują procentowy udział poszczególnych składników. Przygotowują również trzy bazy z jednej, wykorzystując pasty z żółtek i czekolady oraz kakao.
Program:
- lody Gelato – tworzenie receptur od zera z wykorzystaniem naturalnych i przemysłowych składników
najwyższej jakości sorbety bez udziału wody - lody bez laktozy
- lody wegańskie
- obliczanie receptur – bilansowanie procentowe składników
- trzy bazy w jednej: jak przygotować bazę śmietankową, żółtą i czekoladową używając tylko bazy białej?
Cena: 3870 PLN netto (3510 PLN netto osoba towarzysząca)
Szkolenia odbywają się w Warszawskiej siedzibie firmy Primulator, w Łomiankach.
W cenie szkolenia zawarte są również:
- Lunch oraz napoje (kawa, herbata, woda)
- Materiały piśmiennicze oraz dydaktyczne niezbędne do tworzenia baz i receptur lodowych
- Certyfikat ukończenia szkolenia
- Fartuch oraz upominek dla każdego uczestnika
- Wszystkie produkty i dodatki do produkcji lodów (mleko, śmietana, owoce itd.)
Wypełniony formularz zgłoszeniowy (tutaj do pobrania) prosimy przesyłać na adres gelato@primulator.pl
Kontakt - Piotr Lamenta: 502 197 689
ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA