Szkolenie lodziarskie w ramach Carpigiani Gelato University ma postać warsztatów i jest prowadzone na maszynach Carpiagiani.
Szkolenie prowadzi trener Carpigiani w języku angielskim z tłumaczem na język polski.
gelatouniversity.com
Program zaawansowany otwiera dostęp do wiedzy z zakresu tworzenia lodów gastronomicznych, lodów z dodatkiem alkoholu, jak również lodów bez dodatku cukru i o niskim indeksie glikemicznym. Dodatkowo program szkolenia przedstawia zasady tworzenia idealnego deseru Semifreddo, przygotowanego na dwóch bazach. Po tym etapie sztuka lodziarska nie ma już tajemnic.
Program:
- lody mleczne i sorbety na bazie alkoholi (m.in. Guinness, Prosecco, Port Wine - wzmiacniane wino portugalskie)
- lody gastronomiczne (z wykorzystaniem warzyw, serów, ziół, przypraw)
- bilansowanie mieszanek lodowych
Cena: 3870 PLN netto (3510 PLN netto osoba towarzysząca)
Szkolenia odbywają się w Warszawskiej siedzibie Primulatora, w Łomiankach.
W cenie szkolenia zawarte są również:
- Lunch oraz napoje (kawa, herbata, woda)
- Materiały piśmiennicze oraz dydaktyczne niezbędne do tworzenia baz i receptur lodowych
- Certyfikat ukończenia szkolenia
- Fartuch oraz upominek dla każdego uczestnika
- Wszystkie produkty i dodatki do produkcji lodów (mleko, śmietana, owoce itd.)
Wypełniony formularz zgłoszeniowy (tutaj do pobrania) prosimy przesyłać na adres gelato@primulator.pl
Kontakt - Piotr Lamenta: 502 197 689
ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA