Marcin Zych to doświadczony technolog cukierniczy, który od ponad 7 lat jest częścią zespołu Primulator Polska. Jego pasja do cukiernictwa rozwijała się pod czujnym okiem renomowanych mentorów. Na swojej drodze zdobywał doświadczenie w Pracowni Cukierniczej Tortownia.pl, gdzie pracował pod kierunkiem Bożeny Sikoń-Wojtal, oraz w Wedlu, gdzie pod okiem Janusza i Joanny Profusów zajmował się produkcją czekolady dla Pijalni Czekola-dy Wedla. Ukończył kursy cukiernicze w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej Ashanti oraz Carpigiani Gelato University w Bolonii, zdobywając głęboką wiedzę w dziedzinie lodziarstwa. Jego zaangażowanie w rozpowszechnianie wiedzy jest widoczne po-przez prowadzone przez niego liczne warsztaty i prezentacje z zakresu cukiernictwa, lodziarstwa i produkcji czekolady. Dzielił się swoją wiedzą m.in. w Tortownia.pl oraz Ashanti Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej. Marcin Zych jest obecnie współorganizatorem projektu Carpigiani Gelato University w Polsce, gdzie przyczynia się do propagowania wiedzy o sztuce lodziarstwa. Jego doświadczenie i umiejętności zaowocowały wdrożeniem skutecznych procesów produkcji w wielu lodziarniach i cukierniach na terenie całego kraju. Jego wkład w rozwój branży cukierniczej i lodziarskiej w Polsce jest nieoceniony. Marcin Zych jest również autorem cyklu materiałów edukacyjnych: Tajniki Perfekcyjnych Lodów w PPiC, w których dzieli się swoją wiedzą i zdobytym doświadczeniem.