Oblewarka do czekolady R200 Legend składa się z trzech elementów na wózku, o konstrukcji wspornikowej. Pierwszym elementem jest przestrzeń ładunkowa, która może być obsługiwana niezależnie, aby umożliwić dokładne pozycjonowanie oblewanego produktu. Drugim elementem jest obszar oblewania, który charakteryzuje się mechanicznymi drganiami siatki transmisyjnej, która pomaga nadać produktowi jednorodną powłokę. Stół do oblewania czekoladą posiada również dmuchawę powietrza z filtrem spożywczym, którą można regulować w celu zmiany wysokości roboczej. Ponadto poziom przepływu powietrza z dmuchawy można regulować, aby redukować nadmiar czekolady. Trzeci element oblewarki służy do zdejmowania gotowych produktów i składa się z taśmy, po której biegnie jednostronnie szkliwiony papier spożywczy. Aby zminimalizować marnowanie miejsca i materiałów, papier można wprawić w ruch lub zatrzymać za pomocą mechanicznej dźwigni sterującej. |