Temperówka do czekolady Selmi Plus EX
Szybkie topnienie i temperowanie czekolady. Płyty wibracyjne ogrzewane przez źródło o niskim napięciu. Łatwe mycie urządzenia dzięki szybko wymiennemu ślimakowi (około 5 minut). Zaleta jest możliwość dodawania do czekolady różnych dodatków smakowych (posiekane orzechy, posiekane ziarna kakao i inne produkty aromatyzujące). Dozownik objętościowy i pedał do kontroli przepływu czekolady.
Seria temperówek do czekolady EX posiada opatentowany system Selmi, który umożliwia łatwe i szybkie wyjęcie ślimaka – niezbędne podczas zmiany rodzaju i smaku temperowanej czekolady.
Cechy
- Kompaktowe rozmiary
- Idealna do czekoladziarni, cukierni, piekarni i lodziarni
- 230 V połączenie jednofazowy jako opcja
- Temperuje 24 kg czekolady w ciągu 15 minut
- Szybko wymienny ślimak (seria EX)
- Możliwe akcesoria do podłączenia: stół do oblewania R200 Legend lub RS200, głowica dozująca do korpusów pralin, stół do trufli i tunel chłodniczy 200/250 mm
Formy na czekoladę