Temperówka do czekolady Selmi Futura EX
Szybkie topnienie i temperowanie czekolady. Płyty wibracyjne ogrzewane przez źródło o niskim napięciu. Łatwe mycie urządzenia dzięki szybko wymiennemu ślimakowi (około 5 minut). Zaletą jest możliwość dodawania do czekolady różnych dodatków smakowych (posiekane orzechy, posiekane ziarna kakao i inne produkty aromatyzujące). Dozownik objętościowy i pedał do kontroli przepływu czekolady. W przypadku specjalnych wymagań technologicznych FUTURA EX może zapewnić krystalizacje czekolady w niższych, niż zwykłe temperaturach temperowania.
Seria temperówek do czekolady EX posiada opatentowany system Selmi, który umożliwia łatwe i szybkie wyjęcie ślimaka – niezbędne podczas zmiany rodzaju i smaku temperowanej czekolady.
Cechy:
- Idealna dla średnich i dużych piekarni, lodziarni, cukierni, restauracji
- Temperuje 35 kg czekolady w 14/15 minut
- Szybko wymienny ślimak (seria EX)
- Kompaktowe wymiary z możliwością zastosowania akcesoriów stół do oblewania RS200, głowica dozująca do korpusów pralin, stół do trufli i tunel chłodniczy 200/250 i 300/400 mm.
Formy na czekoladę