Temperówka do czekolady Selmi TOP EX
Temperówka do czekolady Selmi Top EX idealnie sprawdza się w średnich oraz dużych laboratoriach cukierniczych - jest doskonałym połączeniem wszechstronności i niskich kosztów eksploatacji. Posiada dozownik objętościowy i pedał do kontroli przepływu czekolady. Dodatkowo istnieje możliwość dodawania do czekolady ziaren orzechów laskowych, kakao gruè i innych składników, co pozwala na jej aromatyzowanie.
Seria temperówek do czekolady EX posiada opatentowany system Selmi, który umożliwia łatwe i szybkie wyjęcie ślimaka – niezbędne podczas zmiany rodzaju i smaku temperowanej czekolady.
Cechy:
- Idealna dla średnich i dużych piekarni, lodziarni, cukierni, restauracji oraz produkcji przemysłowej
- Łatwe przełączanie pomiędzy wypełnianiem form, a oblewaniem czekoladą
- Temperuje 60 kg czekolady w 14/15 minut
- Szybko wymienny ślimak (seria EX)
- Możliwość podłączenia akcesoriów, taki jak: płyta dozująca do napełniania form, stół RS200 do oblewania trufli, pralin ciastek, owoców, przystawka do oblewania trufli ze stołem wibracyjnym do obsypywania w posypkach, automatyczne podajniki do form na tabliczki czekolady, tunel chłodniczy
Formy na czekoladę