CARPIGIANI LABOTRONIC RTL

 
PRODUCENT: Carpigiani
Wybierz wariant
LABOTRONIC 15 45 RTL LABOTRONIC 20 60 RTL LABOTRONIC 30 100 RTL
Wybierz wariant

LABOTRONIC 15 45 RTL

Labotronic RTL jest zaawansowaną technologicznie linią frezerów do lodów poziomych. Swoim działaniem czynią pracę każdego producenta lodów o wiele łatwiejszą, ponieważ oferują szeroką gamę programów do produkcji lodów spełniających oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Rodzaje i ilości lodów mogą być dostosowywane do pory roku oraz potrzeb

Labotronic RTL jest zaawansowaną technologicznie linią frezerów do lodów poziomych. Swoim działaniem czynią pracę każdego producenta lodów o wiele łatwiejszą, ponieważ oferują szeroką gamę programów do produkcji lodów spełniających oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Rodzaje i ilości lodów mogą być dostosowywane do pory roku oraz potrzeb

pliki do pobrania

Wyposażenie lodziarni
Katalog kompleksowego wyposażenia lodziarni

specyfikacja

MODEL
Szerokość
Głębokość
Wysokość
Chłodzenie
Wydajność Lody kg/cykl
Wydajność Lody litry/cykl
Wydajność Lody kg/godz.
Wydajność Lody litry/godz.
Wydajność Cremolata kg/cykl
Mieszadło tryby pracy
Masa
Moc
Zasilanie
LABOTRONIC 15 45 RTL LABOTRONIC 20 60 RTL LABOTRONIC 30 100 RTL
500 mm 500 mm 600 mm
650 mm 650 mm 850 mm
1400 mm 1400 mm 1400 mm
Woda Woda Woda
2,5 - 7,5 kg 3 - 10,5 kg 5 - 16,5 kg
3,5 - 10,5 litra 4 - 15 litrów 7 - 23 litry
15 - 45 kg 20 - 60 kg 30 - 100 kg
21 - 63 litrów 28 - 90 litrów 42 - 138 litrów
6,5 kg 9 kg 12 kg
2 2 2
270 kg 320 kg 415 kg
5,2 kW 7,2 kW 10,8 kW
400 V 400 V 400 V

Informacje

Frezer do lodów Carpigiani Labotronic RTL - profesjonalna maszyna do produkcji lodów, zapewniająca doskonałą konsystencję i smak lodów. Idealna do użytku w cukierniach, lodziarniach i restauracjach.

Frezer do lodów dla lodziarni Carpigiani Labotronic RTL

Seria frezerów do lodów Labotronic RTL jest zaawansowaną technologicznie linią frezerów poziomych. Swoim działaniem czynią pracę każdego producenta lodów o wiele łatwiejszą, oferując szeroką gamę programów do produkcji lodów spełniających oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Rodzaje i ilości lodów mogą być dostosowywane do pory roku oraz potrzeb


CECHY


PROGRAMY DO PRODUKCJI LODÓW - Jeden przycisk do wyboru różnych programów


Gelato Excellent

Cykl produkcji Gelato Excellent wytwarza lody o doskonałej charakterystyce: miękkie i kremowe, idealne do długiego przechowywania w witrynach wystawowych. Dzięki swojej charakterystyce świetnie nadające się do nakładania łyżką. Dzięki elastyczności tego programu, można produkować lody nawet w bardzo małych ilościach. Nadaje się on najlepiej do tradycyjnych mrożonych deserów

Gelato Speed

Program GS przyspiesza cykl produkcyjny, a w efekcie powstają lody bardziej suche i zbite, gotowe do gwałtownego zamrożenia. Program ten jest idealny w szczycie sezonu, kiedy wymagana jest maksymalna zdolność produkcyjna lodów przeznaczonych do bezpośredniej sprzedaży.

Lody twarde

W tym cyklu lody są bardzo zwarte i suche, idealne dla tych, którzy preferują serwowanie lodów gałkowych do bezpośredniej sprzedaży po produkcji.

Lody Simply

Ten program umożliwia produkcję w trzech cyklach ułatwiających pracę:

  1. Lody na bazie śmietany
  2. Lody na bazie owoców
  3. Sorbety

Owocowa cremolada

Jednorodny, skrystalizowany, pyszny, świeży i gaszący pragnienie owocowy krem.

Kontrola mrożenia. Najlepsza droga do uzyskania najwyższej jakości lodów.

  

Hard-O-Dynamic® - dynamiczny system automatycznej kontroli konsystencji mieszanki

Po rozpoczęciu procesu frezowania i wybraniu programu pracy opatentowany system H.O.D automatycznie kontroluje i indywidualnie dopasowuję końcową konsystencja lodów , nawet podczas procesu mrożenia. System automatycznie i sprawnie dopasowuje się do zadanych ustawień na podstawie:

  • Ilości mieszanki
  • Rodzaju mieszanki
  • Rodzaju zadanego produktu finalnego

Wyświetlacz LCD

Podczas pracy frezer do lodów informuje użytkownika o najważniejszych parametrach pracy, takich jak:

  • Nazwa wybranego programu
  • Aktualny stan mieszanki
  • Wskaźnik postępu programu
  • Finalnej konsystencji, która może być łatwo zmieniona podczas całego cyklu

Gorący gaz

Brak zasilania urządzenia lub przypadkowe jego zatrzymanie rozpoczyna automatyczny proces rozmrażania, w celu ponownego i szybkiego wznowienia cyklu produkcyjnego, pozwalając równocześnie na ekstrakcje lodów i uniknięcie strat.

Wyświetlacz LCD - przycisk mycie

Kiedy przycisk "mycie" jest wciśnięty, można wybrać następujące opcje:

  1. Mycie tradycyjne
  2. Mycie z rozmrażanie (szybsze)
  3. Rozmrażanie

Post Cooling

System ułatwiający utrzymanie stałej jakości lodów podczas wydawania, mający szczególne znaczenie przy maszynach do lodów o dużej pojemności cylindra. System pozwala na przerywanie wydawania lodów, a następnie samoistnie kontroluje zadaną konsystencję masy lodowej i w razie potrzeby domraża.

Monolityczny cylinder

Cylinder frezera i drzwiczki urządzenia są wykonane ze stali, wytłoczone z jednego kawałka, aby zapewnić maksimum higieny i umożliwić zachowanie czystości.

Mieszadło P.O.M.

Mieszadło bez centralnego wałka, którego ramiona są wykonane z odpornego na zimno materiału. Sztywnego, ale lekkiego, ze skrobakami dopasowującymi się do powierzchni cylindra, które zapewniają doskonałe wymieszanie i bardzo dobre opróżnianie cylindra. Uwaga, od lipca 2024 metalowe skrobaki są zastąpione wykonanymi ze specjalnego tworzywa w specyfikacji MOCA  -  zgodnie z rozporządzeniem Unii Europejskiej - zdjęcie poglądowe.

"Prowadnica" wydawania lodów

Jest to część, która ma bezpośredni kontakt z gotowym produktem i musi być nieskazitelnie, sterylnie czysta. Łatwy demontaż z urządzenia ułatwia zadanie.

Podkładka pod kuwety

Podkładka z twardej gumy na półce frezera do lodów doskonale utrzymuje pojemniki o wymiarach 36x16 cm powszechnie stosowany w cukiernictwie. Pozwala to użytkownikowi na mieszanie i ozdabianie lodów w pojemniku podczas ekstrakcji. Ta sama podkładka doskonale nadaje się do pojemników o wymiarach 36x25 cm i kuwet cylindrycznych.

Ergonomia

Frezery do lodów Labotronic RTL są łatwe w użyciu i dostosowane do potrzeb użytkownika. W rzeczywistości, proces umieszczania mieszanki w zbiorniku, a także ekstrakcja odbywa się zawsze w pozycji stojącej. W każdym modelu Labotronica serii RTL występuje ten sam, intuicyjny i prosty w obsłudze panel sterowania.


Drzwi Portion Kit


Małe porcje lodów, jak również torty lodowe, które mają ciekawe kompozycje smakowe i spakowane są w interesujący sposób, mogą być w tym sezonie numerem jeden i wyznaczyć trendy na przyszłe lata. Obawy konsumentów związane z higieną i możliwością zarażenia się wirusem mogą wymusić na producentach zupełnie inny sposób produkcji i konfekcjonowania produktów, niż miało to miejsce dotychczas.

Dlatego bardzo prawdopodobne, że lody pakowane na wynos, których produkcja była ułamkiem procenta ogólnej sprzedaży w lokalu, może wzrosnąć diametralnie. Już teraz warto pomyśleć o recepturach lodów, które przy dużo niższych temperaturach zachowają odpowiedni smak i konsystencję.

Dla osób, którzy pracują na frezerach do lodów Carpigiani pomocne mogą okazać się specjalne drzwi tzw. Portion Control Kit. To jedyne takie drzwi na rynku w Polsce, które pozwalają zachować maksimum higieny. Lody konfekcjonowane są z frezera do lodów bezpośrednio do pojemnika na wynos. Średnica otworu wydającego pasuje do większości dostępnych słoików lub kubeczków. Bezpośrednie napełnianie minimalizuje kontakt osoby obsługującej urządzenie z produktem. Dzięki takiemu rozwiązaniu jesteśmy w stanie w łatwy sposób usprawnić proces pakowania i zaoszczędzić czas.

Maszyna do lodów z opcją napełniania słoików na wynos

Mieszanka przygotowywana do produkcji lodów na wynos powinna mieć trochę inne proporcje składników, aby po dużo mocniejszym wymrożeniu była odpowiednia do spożycia. Przede wszystkim musi mieć dużo większą ilość cukru, a gotowe lody w momencie wyciągania z frezera inną konsystencję. W wybranych modelach frezerów Carpigiani dostępny program Crystal dba o odpowiednie wymrożenie i konsystencje produktu. Połączenie drzwi do porcjowania Carpigiani razem z frezerami do lodów wyposażonych w program Crystal usprawni produkcje lodów na wynos przy zachowaniu odpowiednich zasad higieny.

Dowiedz się więcej o koncepcji sprzedaży lodów na wynos na naszym blogu.


Lody na wynos w słoikach bezpośrednio z frezera do lodów


 

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.