Wyposażając warsztat w maszyny Selmi do przetwarzania orzechów, operator będzie mógł kontrolować proces produkcji np. bezwodnych kremów, używając wyselekcjonowane surowe ziarna orzechów laskowych, pistacji, migdałów itp. To przykład technologii przyjaznej rzemieślnikom, która nie standaryzuje, ale zapewnia wyjątkowość.
Urządzenia dla linii do przetwarzania orzechów dla produkcji kremów bezwodnych lub past 100% do produkcji lodów rzemieślniczych
Roaster Piec do prażenia orzechów, pistacji, migdałów itp. |
Grinder Młyn do produkcji granulatu z orzechów o wielkości ziarna od 200 do 250 mikronów |
Micron 25 | Micron 50 Młyn kulowy, przeznaczony do rafinacji granulek orzechów na pastę |
Vibro Końcowe, automatyczne sito przeznaczone do odfiltrowywania zanieczyszczeń wprowadzanych podczas przetwarzania |
Grain Maszyna przeznaczona do rozdrabniania prażonych orzechów na granulki |
Filler Vasi Maszyna do napełniania słoików kremami o średniej i dużej gęstości oraz lepkości. |
Przykładowe konfiguracje linii do przetwarzania orzechów
Pasty 100% lub kremy ze zbilansowanymi składnikami